Κώστας Νικολακόπουλος

Μην βλέπουμε μόνο τα στραβά του Μάριν…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος κριτικάρει στο sport-fm.gr την…κριτική που γίνεται στον Μάρκο Μάριν!

*** Έχει δεχθεί κριτική ο Μάριν για τις εμφανίσεις του στα τελευταία παιχνίδια, με την Παρτίζαν στο Καραϊσκάκη και τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

*** Σε κάποιες φάσεις της ρεβάνς με τους Σέρβους ο Γερμανός προβλημάτισε όντως με τις επιλογές του, αρχίζοντας με μία πάσα σε αντίπαλο στα 30 δευτερόλεπτα! Θυμάμαι χαρακτηριστικά ένα εντελώς απρόσεκτο διώξιμο από το οποίο έγινε η φάση στην οποία η Παρτίζαν θα άνοιγε το σκορ αν δεν έκανε ο Καπίνο την απόκρουση του αγώνα. Αλλά και μία λάθος πάσα του, που έδωσε τη δυνατότητα στον Τζούρτζεβιτς να σουτάρει από θέση βολής. Όπως θυμάμαι κι ότι από κακές αποφάσεις του χάλασε δύο αντεπιθέσεις, που θα μπορούσαν να βγάλουν ευκαιρίες για τον Ολυμπιακό. Αλλά και ότι σε μία αντεπίθεση της Παρτίζαν δεν γύρισε ποτέ να καλύψει τον αμυντικό συμπαίκτη του.

*** Όμως, σε ένα παίκτη δεν μπορούμε να βλέπουμε μόνο τις κακές στιγμές του. Διότι στο ίδιο παιχνίδι ο Μάριν…
Ήταν μέσα στη φάση του 2-1 του Φορτούνη, συνεργαζόμενος με τον Κούτρη.
Κέρδισε με ωραία ενέργεια το φάουλ από το οποίο έκανε ο Καρσελά το 1-0. Μάλιστα ο Γέφτοβιτς πήρε και κίτρινη για το τράβηγμα στον Μάριν.
Κέρδισε άλλα δύο τέτοια φάουλ, επίσης σε καλή θέση, από τραβήγματα του Γιάνκοβιτς (έμειναν ατιμώρητα από το διαιτητή).
Έβγαλε μία έξοχη πάσα στον Μπεν, που όμως έχασε το κοντρόλ από θέση γκολ.
Ήταν αυτός που έκανε τις πάσες στον Καρσελά και στα δύο επικίνδυνα σουτ που επιχείρησε ο Μαροκινός.

*** Κοινώς ο Μάριν, σε αυτή την μέτρια βραδιά του, ήταν μέσα σε ό,τι καλό επιχείρησε επιθετικά ο Ολυμπιακός-με εξαίρεση την κεφαλιά του Βούκοβιτς στο φάολ του Φορτούνη.

*** Μιλάμε επιπλέον για τον παίκτη που στο Βελιγράδι είχε κάνει την ασίστ στον Μπεν για το 1-0.

*** Θέλω να «πω» ότι δεν υπάρχουν μόνο τα στραβά σε ένα παίκτη. Υπάρχουν και τα καλά. Και πρέπει να τα βλέπουμε όλα κάνοντας την κριτική μας.

*** Ούτε εμένα μου άρεσε ότι σε αυτά τα δύο παιχνίδια ο Μάριν, σε ρόλο είτε μεσοκυνηγού, είτε εξτρέμ, δεν είχε ούτε μία τελική. Αλλά αυτό έχει να κάνει και με τη συνεργασία με τους συμπαίκτες του. Π.χ. στο Βελιγράδι ο Μπεν αν σε μία φάση που επιχείρησε ένα σουτ από πολύ δύσκολη θέση του γύριζε την μπάλα, ο Μάριν πιθανότητα θα χρήζονταν σκόρερ, αφού ήταν μόνος στη μικρή περιοχή...

*** Άσχετο (αλλά πραγματικά άσχετο): είδα χθες στο Ρωμαϊκό Ωδείο στην Πάτρα την Λυσιστράτη του Αριστοφάνη, με Φιλιππίδη, Μπέζο, Τσαλίκη και Κυριακίδη. Ήταν σούπερ. Η τελευταία παράσταση απόψε και θα τη συνιστούσα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x