Κώστας Νικολακόπουλος

Μήπως ο Ολυμπιακός έχει Νο 2 γκολκίπερ;

Ο Κώστας Νικολακόπουλος προσπαθεί μέσα από τον sport-fm.gr να απαντήσει στο ερώτημα για τον γκολκίπερ που χρειάζεται ο Ολυμπιακός πίσω από τον Προτό.

• Είναι ένα ερώτημα που αρχίζει και δημιουργείται, μετά την καλή παρουσία του Χουτεσιώτη στο ματς Κυπέλλου με τον Πλατανιά. Να προσπαθήσουμε να το απαντήσουμε;

• Κατ΄ αρχάς, τον Χουτεσιώτη δεν τον έχουμε δει πρώτη φορά. Είχε παίξει και σε δύο ματς Κυπέλλου πέρσι (στα Χανιά 4-0 και στην Σπάρτη 1-0), αλλά και σε ένα φιλικό το καλοκαίρι στην Αυστρία (με την Βάτενς 2-0). Μάλιστα είχε σταθεί καλά και στα τρία (με αντιπάλους ομάδες Β΄ κατηγορίας) και δεν είχε δεχθεί γκολ. Όπως στάθηκε καλά και δεν δέχθηκε γκολ και στα Χανιά προχθές, στο πιο δύσκολο ίσως παιχνίδι του κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού.

• Ας έχουμε δε υπόψιν μας ότι ο 23χρονος τερματοφύλακας έχει παίξει και 10 φορές με τις μικρές Εθνικές ομάδες (4 με την -21, άλλες 4 με την -19 και άλλες 2 με την -18). Με δύο από αυτά τα παιχνίδια, με την Ελπίδων, να είναι επίσημα και τα άλλα φιλικά.

• Γενικά το παιδί αυτό βγάζει μία θετική εικόνα. Όπως ακριβώς και στο παιχνίδι με τον Πλατανιά. Και είναι θετικός και σαν χαρακτήρας, καλό στοιχείο δηλαδή για τα αποδυτήρια. Έχω την αίσθηση ότι είναι στο στιλ του Γιαννιώτη, με την ηρεμία και την ψυχραιμία που διακρίνει το παιχνίδι του.

• Τι μας έδειξε στα Χανιά; Ότι έχει προδιαγραφές πολύ καλού γκολκίπερ. Αρκετά γρήγορος, δυνατός, με σωστές επεμβάσεις, καλός και χαμηλά και ψηλά, αλλά και με τη ρέντα του καλού τερματοφύλακα, τόσο στο δοκάρι του Πλατανιά, όσο ακόμη και στη δική του σωτήρια επέμβαση, αφού η μπάλα βρίσκει πρώτα το αριστερό του πόδι κι ενώ δείχνει να περνάει κάτω από το σώμα του, τελικά παίρνει βολική γι΄ αυτόν πορεία.

• Τι άλλο; Ότι πολύ απλά του λείπουν παιχνίδια. Φάνηκε ξεκάθαρα σε δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις, που βγήκε από την εστία του σε ψηλές μπαλιές και δεν είχε καμία συνεννόηση τη μία φορά με τον ένα στόπερ (Ένγκελς) και τη δεύτερη με τον άλλο (Μποτία).

• Λογικό είναι βέβαια. Κι εκεί είναι και το σημείο κλειδί, που νομίζω μας εμποδίζει να απαντήσουμε στο ερώτημα, «μήπως ο Ολυμπιακός έχει Νο 2 γκολκίπερ πίσω από τον Προτό και δεν χρειάζεται να ψάξει». Με τόσα λίγα παιχνίδια που έχει κάνει, πώς μπορεί να υπάρξει ασφαλές συμπέρασμα;

• Θα ξέραμε κάτι παραπάνω, εάν ο Ολυμπιακός τον έδινε δανεικό κάπου να παίξει, όπως έκανε με τον Γιαννιώτη. Αλλά κανονικά μία μεγάλη ομάδα χρειάζεται τρεις καλούς γκολκίπερ. Κι ο Χουτεσιώτης δίνει την ασφάλεια τα τελευταία χρόνια στον Ολυμπιακό ότι έχει και τρίτο καλό τερματοφύλακα.

• Γνώμη μου; Μου αρέσει ο Χουτεσιώτης. Δεν έχω άποψη 100%, για να απαντήσω στο ερώτημα του τίτλου του κομματιού, αλλά «κάτι» έχει αυτό το παιδί. Ειλικρινά θα ήθελα να τον δω και σε άλλα παιχνίδια.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x