Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Ένγκελς υποψήφιος για την ιδανική ενδεκάδα του φετινού γαλλικού πρωταθλήματος!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για την πρωτοφανή επιτυχία του Ένγκελς στο γαλλικό πρωτάθλημα.

• Σήμερα θα ανακοινωθεί από την Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών της Γαλλίας η καλύτερη ενδεκάδα της σεζόν στο γαλλικό πρωτάθλημα. Και όλα τα υπόλοιπα βραβεία, για τον καλύτερο παίκτη, τον καλύτερο προπονητή κλπ, κλπ.

• Οι υποψήφιοι για τις δύο θέσεις των κεντρικών αμυντικών στην ιδανική ενδεκάδα της χρονιάς είναι 12. Μέσα στους 12 ξέρετε ποιος είναι; Ο Μπιόρν Ένγκελς! Από τους περίπου 60 στόπερ που φέτος είχαν συμμετοχές βασικών στο Σαμπιονά, προκρίθηκαν οι υποψηφιότητες 12. Και σε αυτούς είναι κι ο Βέλγος, που έπαιξε δανεικός από τον Ολυμπιακό στη νεοφώτιστη Ρεμς.

• Ποιοι είναι οι 11 άλλοι υποψήφιοι: ο Τιάγκο Σίλβα κι ο Μαρκίνιος της πρωταθλήτριας Παρί Σεν Ζερμέν, ο Φόντε της 2ης Λιλ, ο Ντεναγέρ της 3ης Λιόν, ο Κολοντζέτζακ της 4ης Σεντ Ετιέν, ο Μέντες της 5ης Μονπελιέ, οι Ντάντε και Ερέλ της 8ης Νις, ο Κουντέ της Μπορντό, ο Γκουανό της Αμιέν κι ο Αμπντελχαμίντ, παρτενέρ του Ένγκελς στην καρδιά της άμυνας της Ρεμς.

• Από κάθε πλευρά η επιτυχία του Ένγκελς να μπει στις υποψηφιότητες για την καλύτερη ενδεκάδα της σεζόν στο γαλλικό πρωτάθλημα είναι τεράστια. Ειδικά αν σκεφθούμε ότι πήγε στη Γαλλία στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου και έτσι έχασε τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές. Και δη πήγε σε μία ομάδα νεοφώτιστη, που μόλις είχε ανέβει από τη Β΄κατηγορία.

• Ο 24χρονος Βέλγος με το που έπαιξε στη Ρεμς, μέσα Σεπτέμβρη, έκτοτε δεν έχασε όχι αγώνα, αλλά ούτε λεπτό στο γαλλικό πρωτάθλημα, συμπληρώνοντας 33 συμμετοχές, χωρίς καν τιμωρίας από κίτρινες κάρτες, ενώ έπαιξε και στα δύο παιχνίδια της ομάδας του στο Κύπελλο Γαλλίας. Κατά κοινή ομολογία υπήρξε από τους βασικούς συντελεστές (μαζί με τον γερόλυκο Ρομάο) της καλής πορείας της Ρεμς, που έως την 29η αγωνιστική διεκδικούσε ευρωπαϊκό εισιτήριο, ένα πόντο μόλις πίσω από την 4η θέση της βαθμολογίας.

• Τελικά η Ρεμς δεν άντεξε ως το τέλος τέτοια κούρσα και βρίσκεται τώρα στην 11η θέση, κι ενώ απόψε ολοκληρώνεται το γαλλικό πρωτάθλημα. Και μόνο με την αποφυγή του υποβιβασμού της, όμως, αυτόματα αγόρασε τα δικαιώματα του Ένγκελς από τον Ολυμπιακό και πλέον ο Βέλγος είναι δικός της…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x