Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Μπεν δεν έχει κανένα δικαίωμα να μιλάει έτσι για τον Ολυμπιακό

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr τις δηλώσεις που έκανε ο Μπεν για τον Ολυμπιακό στην παρουσίαση της μεταγραφής του στον Ερυθρό Αστέρα.

•Έκανε κάποιες δηλώσεις ο Μπεν χθες στο Βελιγράδι, κατά την παρουσίαση του από τον Ερυθρό Αστέρα.

•Το να είναι κάποιος πικραμένος με μία ομάδα, στη συγκεκριμένη περίπτωση με τον Ολυμπιακό, είναι αυτό που λέμε «μέσα στο πρόγραμμα» στο ποδόσφαιρο. Γίνεται. Για διάφορους λόγους. Μόνο που ο αριστεροπόδαρος κυνηγός δεν έβγαλε απλά πίκρα-ξέφυγε.

•Είναι δικαίωμα του, ας το πούμε έτσι, να υποστηρίζει ότι, «ο Ολυμπιακός είναι πιο σταθερός και πλούσιος οικονομικά, αλλά ο Ερυθρός Αστέρας έχει πιο πλούσια ιστορία»...Αλλά αυτό το «δεν έδειξα όλες τις ικανότητες μου στον Ολυμπιακό για λόγους που δεν έχουν να κάνουν με το ποδόσφαιρο» τι νόημα έχει; Τι θέλει να πει ο ποιητής;

•Ποιοι είναι οι εξωαγωνιστικοί λόγοι που επικαλείται ο Μπεν; Τι είναι ο Ολυμπιακός; Μήπως είναι…ρατσιστική ομάδα; Γιατί εδώ και πολλά χρόνια, ο Ολυμπιακός είναι γεμάτος Αφρικανούς ποδοσφαιριστές, αλλά και «έγχρωμους» Λάτιν…

•Τι εννοεί λοιπόν ο Μπεν; Ότι δεν πήρε τις ευκαιρίες; Στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν, δεν ήταν βασικός σέντερ φορ από τον Χάσι στα πέντε από τα έξι πρώτα παιχνίδια της χρονιάς; Μόνο με τη Λάρισα δεν είχε παίξει, τότε που είχε βάλει ο Χάσι τους αναπληρωματικούς. Τι έκανε ο Μπεν σε αυτά τα πέντε παιχνίδια, με εξαίρεση το πρώτο, στο οποίο έβαλε τα δύο γκολ στο Βελιγράδι; Η απάντηση είναι μία: τίποτα. Έχανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, δεν ξανασκόραρε, δεν είχε καν μία ασίστ.

•Μήπως δεν πήρε ευκαιρία από τον Λεμονή; Με το που ήρθε ο Τάκης, αμέσως τον ξεκίνησε βασικό με τον Ατρόμητο. Αποτέλεσμα; Έγινε αλλαγή από το δεκάλεπτο, λόγω θλάσης. Η συνέχεια; Έκανε να συνέλθει από την θλάση δύο ολόκληρους μήνες. Και με το που γύρισε πάλι ο Λεμονής τον εμπιστεύθηκε. Έψαχνε να τον βάλει να παίξει και τη μία ο Μπεν ήταν άρρωστος και την άλλη ανέτοιμος. Και πάλι όμως με το που δήλωσε 100% καλά, τον έβαλε σε ένα ματς Κυπέλλου και «καπάκι» αλλαγή με τη Γιουβέντους.

•Συγνώμη κιόλας, αλλά ο Ολυμπιακός δεν τον πήρε από τη Βέροια, δίνοντας του ένα συμβόλαιο που ο επιθετικός από τις Κομόρες δεν είχε φανταστεί στη ζωή του; Ο Ολυμπιακός δεν τον στήριξε στο σοβαρό τραυματισμό του (χιαστούς), που μάλιστα έγινε το Μάιο του 2015, πριν καν δηλαδή ενταχθεί επίσημα στους «ερυθρόλευκους»; Κι από εκεί και πέρα τον έδωσε δανεικό έξι μήνες στη Λιβαδειά και ένα χρόνο στον Πανιώνιο, όπου μάλιστα αναγεννήθηκε. Κι έτσι ο Ολυμπιακός τον πήρε στο ρόστερ του το καλοκαίρι.

•Το να αρνείται ο Μπεν να ανανεώσει το συμβόλαιο του με τον Ολυμπιακό είναι δικαίωμα του. Είτε γιατί ήθελε στα 29 του περισσότερα χρήματα και δεν του έδινε ο σύλλογος (όπως είναι δικαίωμα του συλλόγου), είτε γιατί δεν είχε εμπιστοσύνη στον εαυτό του και φοβόταν ότι θα ήταν αναπληρωματικός, ενώ στον Ερυθρό Αστέρα νιώθει σίγουρος ότι θα παίζει βασικός, λόγω της καλής του σχέσης με τον Μιλόγεβιτς.

•Όμως, δεν είναι δικαίωμα του Μπεν να λέει όσα είπε χθες, μειώνοντας τον Ολυμπιακό, την ομάδα που του έδωσε τη μεγαλύτερη ευκαιρία στην καριέρα του. Εκτός κι αν έχουν συμβεί πράγματα που δεν ξέρουμε-που δεν νομίζω, αλλά τέλος πάντων. Ας βγει να τα πει και να πάρουμε κι εμείς πίσω όσα λέμε…

•Κατά τα άλλα, του ευχόμαστε να είναι υγιής και να πάει πολύ καλά στον φίλο Ερυθρό Αστέρα. Άλλωστε, εγώ τον θεωρώ ένα πραγματικά καλό κυνηγό. Όχι σούπερ, αλλά ικανό και πολύτιμο κυνηγό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x