Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Ολυμπιακός δεν σκότωσε την Παρτίζαν και ήταν στο τέλος τυχερός που δεν του την έφερε!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος βλέπει μέσα από τον sport-fm.gr με το δικό του τρόπο τη ρεβάνς του Ολυμπιακού με την Παρτίζαν.

• Για να συνεχίσω από εκεί που τελείωσα χθες: τελικά ο Χάσι την πήρε την εκδίκηση του για τον προ ετών αποκλεισμό του, επί Άντερλεχτ, από την Παρτίζαν. Και μάλιστα πάλι με το ίδιο σκορ, 2-2, όπως τότε στο εντός έδρας παιχνίδι!

• Εκείνο το 2-2 είχε στείλει την πρόκριση στην παράταση και στα πέναλτι. Χθες όμως, το 3-1 του πρώτου αγώνα αποδείχθηκε αρκετό. Κι έχει σημασία να θυμηθούμε την αξία που εν τέλει είχε στο Βελιγράδι το γκολ του Εμενίκε στο 91’, αφού πάντοτε είναι άλλο το 2-1 κι άλλο το 3-1…

• Τις τελευταίες ημέρες είχα αναλύσει γιατί (κι) η ρεβάνς με τους Σέρβους δεν θα ήταν εύκολη. Σημείωνα το πολύ μέτριο ρεκόρ του Ολυμπιακού στα νοκ άουτ παιχνίδια του μέσα στο Καραϊσκάκη, αλλά και τα εκτός έδρας αποτελέσματα στα νοκ άουτ παιχνίδια της Παρτίζαν, που είχε παλέψει πάρα πολύ όλα τα παιχνίδια της, είτε τα έχανε, είτε έπαιρνε ισοπαλίες. Αυτό ακριβώς έκανε και χθες. Πάλεψε ως το τελευταίο δευτερόλεπτο, αποδεικνύοντας ότι είναι μία πολύ καλή ομάδα. Απλά εδώ επειδή μένουμε πάντοτε στο σκορ και στο όνομα του αντίπαλου, ο πολύς κόσμος (και ο Τύπος) την είχε υποτιμήσει.

• Αν θέλω να είμαι ειλικρινής, εγώ το φοβήθηκα πολύ το ματς στο τελευταίο δεκάλεπτο, δηλαδή μετά την ισοφάριση της Παρτίζαν! Θυμήθηκα τον εφιάλτη της Μέταλιστ, τότε που ο Ολυμπιακός κέρδιζε με συνολικό σκορ 2-0 ως το 80’ της ρεβάνς στο Καραϊσκάκη και τελικά έφαγε δύο γκολ στο φινάλε κι αποκλείστηκε (το ένα ήταν δώρο του Μέγερι).

• Χθες ο Ολυμπιακός προηγούνταν συνολικά με 5-2 έως το 84’ της ρεβάνς! Στο 84’ γίνεται το 5-3 (με τον Σεμπά να μαρκάρει με τα μάτια τον Γιάνκοβιτς και τον Καρσελά από την άλλη πλευρά να κάνει το ίδιο με τον Τζούρτζεβιτς)…Και στο 86’ ο Οτζίτζα, σαν άλλος Μέγερι, κάνει δώρο το 5-4, αλλά ο Γιάνκοβιτς, μακράν κορυφαίος του αγώνα (και δημιουργός και των τριών γκολ της ομάδας του έως τότε), κλοτσάει την ευκαιρία στα σκουπίδια με ένα τραγικά άστοχο τελείωμα.

• Θα είχε οκτώ λεπτά μπροστά της η Παρτίζαν για να έκανε το 5-5 (!) και να έπαιρνε την πρόκριση. Να υπενθυμίσω ότι στο 89’ ο Πάντιτς βρέθηκε σε θέση βολής κι αστόχησε για λίγο στο σουτ από τα 20 μέτρα κι ότι στο 91’ ο Ρέτσος, μετά από δικό του λάθος διώξιμο και κακή συνεννόηση με τον Ρομάο, χρειάστηκε να πάρει κάρτα για να σταματήσει τον Τζούρτζεβιτς που έφευγε μόνος του μπροστά.

• Τέλος πάντων, το θέμα είναι το χθεσινό πάθημα, να λειτουργήσει ως μάθημα ενόψει των πλέϊ οφς του Τσάμπιονς Λιγκ και γενικά της συνέχειας. Στην Ευρώπη και 3-1 να έχεις κερδίσει το πρώτο ματς, η ρεβάνς θέλει 100% συγκέντρωση, πάθος και καλό διάβασμα, στοιχεία που έλειψαν χθες. Όπως χρειάζεται και προσοχή ως το τελευταίο λεπτό, γιατί πολύ απλά όλα γίνονται.

• Μία έμπειρη ομάδα όπως ο Ολυμπιακός τέτοια ματς όταν του κάθονται τόσο καλά και προηγείται με 2-1 στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου, τα καθαρίζει νικηφόρα. Εκεί, στο 2-1, με τον αντίπαλο χάμω στο ρινγκ, πρέπει κάποια στιγμή να κάνεις το 3-1 και να τον σκοτώσεις. Όσο τον αφήνεις ζωντανό, μπορεί να σου την φέρει. Κι ο πρωταθλητής Ελλάδας χθες ήταν τυχερός, που δεν του την έφερε στο τέλος η Παρτίζαν.

•Από την άλλη, θα είναι κουτό να...παραγράψουμε το πρώτιστο: την σημαντική επιτυχία της πρόκρισης από τον γ΄ προκριματικό. Ο Ολυμπιακός στις τελευταίες σχετικές απόπειρες είχε οδυνηρές εμπειρίες (βλέπε Μπερ Σεβά, Μακάμπι, Ανόρθωση), με εξαίρεση το καλοκαίρι του 2010 με τις μάλλον όμως εύκολες κληρώσεις (Σλόβαν, Σέριφ). Τώρα, η Παρτίζαν ήταν ίσως η πιο δύσκολη κλήρωση…

• Και μπορεί να κριτικάρουμε τον Ολυμπιακό, που δεν ζευγάρωσε τις νίκες του επί των Σέρβων, αλλά ας δούμε λίγο τι έγινε στις υπόλοιπες 14 κόντρες των προκριματικών: μόνο δύο ομάδες έκαναν δύο νίκες, η Μάριμπορ, κι αυτή με 1-0 και τις δύο και με αντίπαλο τους Ισλανδούς της Χάφνα…και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας με την ΑΕΚ. Και στην β΄προκριματική φάση, οι διπλές νίκες ήταν το ίδιο σπάνιο φαινόμενο.

• Στην Ευρώπη τίποτα δεν είναι εύκολο, ιδίως όταν έχεις να αντιμετωπίσεις ένα δεμένο σύνολο όπως η Παρτίζαν, με μία-δύο αλλαγές στην ενδεκάδα της σε σχέση με πέρσι, ενώ εσύ ψάχνεις χημεία, ρυθμό, πατήματα, ρόλους, αυτοματισμούς κι άλλες «λεπτομέρειες», που θέλουν επίσημα παιχνίδια στα πόδια σου, με τον Ολυμπιακό ατυχώς να μην έχει αυτή την «πολυτέλεια». Ούτε καν στα πλέϊ οφς…

•Άρα, η μοναδική συνταγή είναι πιο πολλή δουλειά και ανάλυση από τον προπονητή των λαθών που έγιναν στα δύο ματς με τους Σέρβους...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x