Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Ολυμπιακός πρέπει να κρατάει ζεστό τον Μποτία

Ο Κώστας Νικολακόπουλος εξηγεί μέσα από το sport-fm.gr γιατί ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να ξεγράψει τον Μποτία.

•Αυτή την στιγμή ο Μποτία είναι ο Νο 3 στόπερ του Ολυμπιακού, πίσω από τον Σισέ και τον Ένγκελς. Και είμαι βέβαιος ότι κάποιοι θα ήθελαν να είναι και πιο κάτω στην ιεραρχία, ίσως Νο 4 πίσω από τον Βούκοβιτς, ίσως και Νο 5 πίσω από το Νικολάου.

•Κι είναι και λογικό. Ο Μποτία είναι τέταρτο χρόνο στον Ολυμπιακό, ενώ τα άλλα είναι καινούργια πρόσωπα, πιο νέα, άλλοι από μεταγραφές, άλλοι με προδιαγραφές να εξελιχθούν σε νέους Ρέτσους. Κι ο Ισπανός, άλλωστε, δεν ήταν ποτέ ο στόπερ που ονειρευόμασταν…

•Τα μειονεκτήματα του τα ξέρουμε-και δεν έχει νόημα να τα επαναλάβουμε. Αλλά ξέρουμε κι ότι έχει δώσει πράγματα στον Ολυμπιακό. Το συμβόλαιο του πλησιάζει προς το τέλος του, δεν το έχει ανανεώσει και λογικό είναι να στρέφεται το ενδιαφέρον περισσότερο στα πιο φρέσκα πρόσωπα.

•Γνώμη μου; Ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να ξεγράψει τον Μποτία. Εκτός πια κι αν φύγει τώρα, στις μεταγραφές. Διαφορετικά, ακόμη και να μείνει μόνο μέχρι το καλοκαίρι, η ομάδα πιστεύω ότι μπορεί να πάρει αρκετά ακόμη από αυτό το παίκτη.

•Μην ξεχνάμε ότι είναι ο αρχηγός του Ολυμπιακού. Ο πιο παλιός παίκτης. Κι ο μοναδικός που ξέρει από το ελληνικό πρωτάθλημα, στο οποίο πρώτη φορά αγωνίζονται οι Σισέ, Ένγκελς, Βούκοβιτς. Ξέρει τι πάει να πει να περάσεις από την Τούμπα, το Περιστέρι και την κακοτράχαλη ελληνική επαρχία.

•Ούτε είναι κανένας…γέρος ο Μποτία, για να πεις ότι δεν αντέχουν τα πόδια του-στα 29 του είναι. Κι όλα αυτά τα χρόνια, εκτίμησαν όλοι οι προπονητές την προσφορά του. Όχι μόνο ο Μίτσελ, αλλά κι ο Περέϊρα κι ο Μάρκο Σίλβα κι ο Μπέντο κι ο Λεμονής.

•Είχε πολλούς "ανταγωνιστές" αυτή την τετραετία του στον Ολυμπιακό ο Μποτία. Από τον Αμπιντάλ και τον Σιόβα, έως τον Ντα Κόστα, τον Σαντάνα, τον Ρέτσο, τον Βιάνα, τον Αυλωνίτη και τους άλλους τέσσερις φετινούς. Στο τέλος της κάθε σεζόν που γίνονταν η σούμα, ο Μποτία είχε τη μεγαλύτερη προσφορά-με τα ελαττώματα του. Τα δε γκολ του Ισπανού έχουν δώσει νίκες σε ντέρμπι με Παναθηναϊκό κι ΑΕΚ και σε έδρες όπως το Περιστέρι κι η Νέα Σμύρνη.

•Δεν αντιλέγω ότι η προοπτική «δείχνει» Σισέ κι Ένγκελς. Και δεν είναι παράλογο που ο Λεμονής προσπαθεί να τους «δέσει» σαν δίδυμο. Αλλά για να είμαι ειλικρινής, εγώ βλέπω και στα δύο αυτά παιδιά «θέματα», λόγω κύρια της απειρίας του Σισέ και της έλλειψης μεγαλύτερης αποφασιστικότητας του Ένγκελς.

•Και γι΄ αυτόν τον λόγο, αλλά και γιατί ο μεν Βούκοβιτς στα τέσσερα παιχνίδια που τον είδαμε το καλοκαίρι μας έβγαλε περισσότερο ερωτηματικά παρά ενθουσιασμό, ο δε Νικολάου είναι 19 χρονών παιδί, νομίζω ότι μόνο για καλό του Ολυμπιακού θα είναι να κρατάει όσο το δυνατόν πιο "ζεστό" τον Μποτία.

•Παρεμπιπτόντως, χωρίς τον Μποτία η ομάδα δεν θα έφερνε το μοναδικό της φετινό καλό αποτέλεσμα στο Τσάμπιονς Λιγκ, το 0-0 με την Μπαρτσελόνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x