Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Ολυμπιακός στο Περιστέρι φοβάται διαιτησία, Παντελίδη και τους «δικούς» του!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος βλέπει μέσα από το sport-fm.gr με τη δική του ματιά το σημερινό πολύ δύσκολο παιχνίδι του Ολυμπιακού στο Περιστέρι.

• Έτσι όπως εξελίχθηκε η κατάσταση, αν ο Ολυμπιακός θέλει να πάει πρώτος στην Τούμπα, πρέπει να κερδίσει σήμερα τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

• Βεβαίως την άλλη Κυριακή ο ΠΑΟΚ έχει να πάει στη Λάρισα, που πραγματικά είναι για όλους δυσκολοκατάβλητος αντίπαλος, αλλά δεν ξέρω τι μπορεί να κάνει παίζοντας χωρίς Γουάρντα, Κάτσε, Μιλοσάβλιεβιτς, Μιχαήλ, Μπούστος, Καρανίκα, Μπέρτο (τιμωρημένοι) και Μασούρα, Ασούμπρε (τραυματίες)! Με μείον εννιά παίκτες…

• Για τον Ολυμπιακό το ξέρουμε όλοι ότι κάθε παιχνίδι στο Περιστέρι είναι ντέρμπι! Τα τελευταία 12 χρόνια, μοναδική νίκη του με πάνω από ένα γκολ διαφορά ήταν το 2-0 τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος του 2012, σε ένα εντελώς αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι και για τους δύο. Όλες οι άλλες νίκες είναι με 1-0 και 2-1. Ο Ατρόμητος έχει κι αυτός νίκη με 1-0 κι ισοπαλίες 0-0 και 2-2.

• Και όποιο παιχνίδι κι αν θυμηθείς, είναι δραματικό, θρίλερ! Πέρσι, κρίθηκε με ένα γκολ του Βούκοβιτς στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων! Πρόπερσι, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με πέναλτι στο τελευταίο λεπτό πάλι!

• Τι άλλο έχουν αυτά τα παιχνίδια; Πολύ κακές διαιτησίες για τον Ολυμπιακό! Πέρσι ο Ευαγγέλου είχε κάνει τον Μαρινάκη να ζητήσει από την ομάδα να φύγει στο ημίχρονο!!! Πρόπερσι ο Τζήλος είχε αφήσει το πολύ σκληρό παιχνίδι για τους παίκτες του Ατρόμητου και στο τέλος δεν κράτησε ούτε λεπτό καθυστέρηση από το τετράλεπτο στο οποίο είχε σταματήσει το ματς για τον σοβαρό τραυματισμό του Ταχτσίδη. Κι ένα χρόνο πριν ο Ατρόμητος είχε προηγηθεί με γκολ οφσάϊντ δύο μέτρα, από λάθος του διεθνή επόπτη Κωστάρα.

• Σήμερα βέβαια θα είναι ξένος διαιτητής, από την Ελβετία. Αλλά με τόσα που έχουν δει φέτος τα μάτια μας με τους ξένους διαιτητές, με έσχατο δείγμα τον άλλο Ελβετό στην Τούμπα, δεν μπορούμε παρά να είμαστε επιφυλακτικοί. Άλλωστε, παραδοσιακά του Ολυμπιακού στο Περιστέρι του κάνουν μπλόκα. Θυμάμαι πολύ καλά και μία απολύτως εχθρική διαιτησία του Στυλιάρα στο Ατρόμητος-Ολυμπιακός 0-0 το 2014.

• Ο Ατρόμητος, στο μεταξύ, απαγόρευσε την παρουσία οπαδών του Ολυμπιακού για το απογευματινό παιχνίδι. Το ίδιο, να υπενθυμίσω, είχε κάνει κι ο Βόλος πριν λίγο καιρό, στο 0-0. Τότε που είχε γίνει το μεγάλο μπλόκο με το διαιτητικό «χειρουργείο» από Φωτιά, Ευαγγέλου, Φίλο, Φωτόπουλο κλπ.

• Νομίζω κι ο πλέον αδαής αντιλαμβάνεται ότι ο Ολυμπιακός πρέπει σήμερα να είναι πάρα πολύ προσεχτικός, αν θέλει να πάρει το αποτέλεσμα. Ο Ατρόμητος μπορεί να μην παίζει όπως επί Κάναντι την προηγούμενη διετία, αλλά είναι πάντοτε μία πολύ σοβαρή και καλή ομάδα, ικανή να κάνει στον κάθε αντίπαλο ζημιά. Εξάλλου, στο Περιστέρι φέτος ο ΠΑΟΚ κέρδισε 3-2 με γκολ στο 93’ κι ο Παναθηναϊκός με την ΑΕΚ με 1-0. Όλοι οριακά. Και μαθηματικά να το δεις, δεν είναι εύκολο πάντα να χάνει ο Ατρόμητος στο όριο. Κάποια στιγμή μπορεί να πάρει αποτέλεσμα στο όριο…

• Ο δε Παντελίδης είναι προπονητής τον οποίο ο Ολυμπιακός για να κερδίσει φτύνει αίμα-όποτε τον κερδίζει. Μάλιστα πρόπερσι, ο Ολυμπιακός ουσιαστικά έχασε τις ελπίδες του για διεκδίκηση του τίτλου χάνοντας δύο βαθμούς από τον Παντελίδη, στο Αστέρας-Ολυμπιακός 1-1 στην Τρίπολη, ενώ και στον α΄γύρο του είχε χάσει άλλους δύο, με επίσης 1-1 μέσα στο Καραϊσκάκη. Και θυμάμαι πολύ καλά ότι ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει δύο φορές τον Παντελίδη με γκολ στο τελευταίο λεπτό, τόσο στη Λιβαδειά με ένα γκολ του Μήτρογλου, όσο και στο Καραϊσκάκη (τον Αστέρα) με ένα του Νάτχο.

• Κατά την γνώμη μου, ο Ολυμπιακός για να κάνει διπλό σήμερα πρέπει να παίξει καλύτερα απ΄ ότι έπαιξε με τον ΟΦΗ στην Κρήτη, όπου πήρε την τελευταία εκτός έδρας νίκη του. Ο Ατρόμητος μπορεί να μην παίζει καλύτερα από τον ΟΦΗ, αλλά είναι πιο δύσκολη ομάδα για να την καταβάλεις. Και μπορεί να έχει αρκετές απουσίες, αλλά η ουσία είναι ότι σε σχέση με το προηγούμενο του παιχνίδι πρωταθλήματος, με την ΑΕΚ, θα του λείψουν μόνο ο Χαρίσης κι ο Κατράνης.

• Άποψη μου δε είναι ότι οι πιο δύσκολοι για τον Ολυμπιακό παίκτες του Ατρόμητου θα είναι οι «δικοί» του! Δηλαδή, πρώην παίκτες του κι ο δανεικός Ανδρούτσος, ο οποίος μπορεί να μην κάνει σούπερ σεζόν, αλλά στα μεγάλα παιχνίδια έχει κάποιες ενέργειες που κάνουν τη διαφορά. Με την ΑΕΚ π.χ. την περασμένη Κυριακή έβγαλε μία σέντρα-μισό γκολ για τον Γιακουμάκη, που έχασε το 1-1.

• Ο Μέγερι είναι ξεκάθαρα ένας από τους καλύτερους γκολκίπερ του πρωταθλήματος.

• Ο Γούτας κάνει μία πολύ γεμάτη και θετική σεζόν. Αυτός κι ο Μέγιερι ήταν οι καλύτεροι της ομάδας τους στον α΄ γύρο στο Καραϊσκάκη.

• Κι ο Βέλλιος έχει βάλει φέτος οκτώ γκολάκια. Όχι λίγα.

• Εγώ αυτούς φοβάμαι περισσότερο. Γιατί δεν ξεχνάω ότι τελευταία φορά ο Ολυμπιακός έχασε στο Περιστέρι (0-1) με γκολ του Καραμάνου, όταν τον είχε αφήσει δανεικό στον Ατρόμητο…

• Και κάτι τελευταίο: εδώ και χρόνια ο Ολυμπιακός κάνει τη διαφορά στα παιχνίδια με τον Ατρόμητο στα β΄ ημίχρονα του. Όχι μόνο στο Περιστέρι, αλλά και μέσα στο Καραϊσκάκη! Στα α΄ ημίχρονα ο Ατρόμητος έχει πετύχει περισσότερα γκολ από τον Ολυμπιακό!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x