Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Χάσι πρέπει τώρα να το αλλάξει…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος εξηγεί στον sport-fm.gr γιατί δεν άρεσε στον προπονητή του Ολυμπιακού το πρόγραμμα των αγώνων με τη Ριέκα και το ενδιαφέρον του για τον Μποτία.

• Έχει ήδη μία πρώτη εικόνα από τη Ριέκα ο Χάσι. Όχι μόνο βάσει των όσων του είπε ο Κροάτης βοηθός του, ο Μπάμπιτς, αλλά κι επειδή κάθισε και την τσέκαρε ήδη στο ένα από τα δύο παιχνίδια της με τη Ζάλτσμπουργκ.

• Είδε μία πραγματικά καλή ομάδα, με φρεσκάδα στο παιχνίδι της, με ρυθμό, καθότι έχει ήδη δώσει εφτά επίσημα παιχνίδια και με πολύ καλό επίπεδο συνεννόησης των παικτών μεταξύ τους, προϊόν της ομοιογένειας και συνοχής που έχει η επόμενη αντίπαλος του Ολυμπιακού στην Ευρώπη.

• Δεν πρόκειται να το πει ο Χάσι, αλλά νομίζω ότι προτιμούσε άλλο αντίπαλο. Και 1000% προτιμούσε το πρώτο ματς εκτός έδρας. Βλέπετε, έτσι έχει κάνει και τις τέσσερις σερί προκρίσεις του, από πέρσι, στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, τις τρεις με τη Λέγκια και τη μια με τον Ολυμπιακό: με τη ρεβάνς στο γήπεδό του, έχοντας πάρει αποτέλεσμα στο πρώτο ματς, το εκτός έδρας. Αρχικά είχε πάρει ισοπαλία στη Βοσνία και μετά έκανε σερί διπλά στην Σλοβακία, το ΕΪΡΕ και τώρα στη Σερβία.

• Σίγουρα είναι ένα θέμα που πρέπει να το αντιμετωπίσει ο προπονητής του Ολυμπιακού ότι ως γηπεδούχος δεν κέρδισε ούτε την Τετάρτη την Παρτίζαν (2-2), ούτε πέρσι με τη Λέγκια την Τρέντσιν (0-0) και την Ντάνταλκ (1-1). Και πρέπει να το αντιμετωπίσει, γιατί τώρα έχει να υποδεχθεί αυτός στο πρώτο ματς τους Κροάτες. Δεν θα έχει δηλαδή την ασφάλεια του καλού αποτελέσματος στο πρώτο ματς. Και πρέπει να το αλλάξει.

• Και θα επικεντρωθεί εκεί ο Χάσι καθότι, εκτός των άλλων, μέσα στο Καραϊσκάκη στα δύο πρώτα του παιχνίδια είχε ισάριθμες ισοπαλίες, 1-1 με τον Αστέρα στο φιλικό και 2-2 με την Παρτίζαν στο επίσημο. Η δε Ριέκα προκρίθηκε επί της Ζάλτσμπουργκ, παίζοντας πάλι εκτός έδρας το πρώτο ματς, με ισοπαλία 1-1 (και 0-0 στο γήπεδο της)…

• Ξέρει πολύ καλά ο Κοσοβάρος τεχνικός ότι ο Ολυμπιακός θα έχει ένα χάντικαπ ενόψει ιδίως του πρώτου αγώνα στο Καραϊσκάκη, την καλύτερη αγωνιστική ετοιμότητα της Ριέκας, που θα δίνει το 10ο επίσημο φετινό παιχνίδι της-κι η ομάδα του το 3ο της…Οπότε θέλει να καλύψει αυτό το χάντικαπ όχι μόνο με την έδρα και την ποιότητα των παικτών του, αλλά και με την πιο σκληρή δουλειά στις προπονήσεις, συν το τεστ με τον Ατρόμητο την Τετάρτη το βράδυ στο Περιστέρι.

• Παρεμπιπτόντως, στο Περιστέρι θα ξαναπαίξει ο Ολυμπιακός και τέλη Αυγούστου, ως τυπικά φιλοξενούμενος με τη Λαμία, αφού στο γήπεδο της νεοφώτιστης ομάδας γίνονται έργα προκειμένου να είναι έτοιμο για την Σούπερ Λιγκ.

• Και κάτι για τον Μποτία: μπορεί πολλοί να τον θεωρούν φευγάτο από τον Ολυμπιακό (κι εγώ δεν το αποκλείω να φύγει), αλλά ο Χάσι δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το πώς θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με το πέλμα του ποδιού του Ισπανού, που τον έχει εκτός δράσης εδώ κι ένα μήνα πλέον, μετά το 6-0 επί της Μαλίν στο Βέλγιο.

• Διάστημα στο οποίο η ομάδα έχει μείνει για την καρδιά της άμυνας με Βούκοβιτς, Ρέτσο, Σισέ και τον πιτσιρικά Νικολάου, με συνέπεια κάθε τραυματισμός να έχει τις θέσεις των στόπερ τσίμα τσίμα και να έχει χρειαστεί να παίξει ο Ρομάο σέντερ μπακ και στα δύο παιχνίδια με τους Κροάτες (στο ένα ολόκληρο το 90λεπτο στο άλλο το τελευταίο 20λεπτο), κάτι που είχε επισημάνει κι ο ίδιος ο Χάσι στις δηλώσεις του μετά τη ρεβάνς με τους Σέρβους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x