Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Χάσι το προσέχει το ελληνικό στοιχείο του Ολυμπιακού

Ο Κώστας Νικολακόπουλος κάνει μία επισήμανση στο sport-fm.gr για ένα κομμάτι της διαχείρισης που κάνει στο ρόστερ του Ολυμπιακού ο Χάσι.

***Είχε γίνει μία συζήτηση κάποια στιγμή για την επιλογή του Χάσι να «κόψει» κάποιους Έλληνες παίκτες (Ρισβάνη, Γιαννιώτα, Βέργο).

***Μόνο που δεν έγινε στη σωστή βάση. Διότι ο Χάσι απλά έκρινε ότι ο Σισέ είναι καλύτερος από τον Ρισβάνη, ο Πάρντο από τον Γιαννιώτα κι ο Μπεν από τον Βέργο. Η, αν θέλετε πιο σωστά, ότι του είναι πιο πολύτιμοι στο ρόστερ οι τρεις αυτοί παίκτες από τους άλλους τρεις. Δεν ήταν το θέμα, ότι οι μεν είναι Έλληνες, οι δε ξένοι. Όπως φαίνεται κι από το παράδειγμα Μανθάτη-Ελιουνούσι. Κι οι δύο δεν είναι στα βασικά πλάνα του, αλλά τον Έλληνα τον έχει πιο μπροστά από τον Νορβηγό.

***Ο Χάσι μοιάζει να είναι έξυπνος προπονητής. Και το προσέχει το ελληνικό στοιχείο του Ολυμπιακού.

***Οι Καπίνο, Ρέτσος και Κούτρης είναι σχεδόν αναντικατάστατοι στην ενδεκάδα. Κι ο Φορτούνης φαίνεται θέμα χρόνου να γίνει κι αυτός ξανά αναντικατάστατος. Μάνι μάνι είναι τέσσερις αυτοί.

***Ο Ανδρούτσος είναι ένας πέμπτος. Τον έχει κοντά στην ενδεκάδα και τον υπολογίζει, όπως έδειξε με την κίνηση του να τον βάλει αλλαγή όταν έκαιγε η μπάλα στο πρώτο ματς με τη Ριέκα. Μάλιστα, τότε είχαμε απορήσει οι περισσότεροι με την επιλογή του να έχει τον μικρό στην 18άδα κι όχι τον Ζντιέλαρ, που είχε μπει αλλαγή στα δύο ματς με την Παρτίζαν κι είχε πάει καλά, ο δε Οτζίτζα προέρχονταν από τραυματισμό. Αλλά ο προπονητής είχε κάνει καλό σχεδιασμό.

***Ο Σιώπης έπαιξε βασικός στο Βελιγράδι και αλλαγή σε άλλα δύο παιχνίδια, ενώ στα υπόλοιπα παιχνίδια δεν ήταν διαθέσιμος αφού παραπονιόταν για ενοχλήσεις.

***Ο Νικολάου μπήκε αλλαγή προχθές και είναι στην αποστολή για την Κροατία.

***Ο Γιαννιώτης είναι ο Νο 2 γκολκίπερ.

***Ο Ταχτσίδης δεν έχει πάρει ευκαιρία για τον απλούστατο λόγο ότι μετά το τρίτο κιόλας φιλικό του στον Ολυμπιακό υπέστη βαριά θλάση.

***Ο δε Μανθάτης πρέπει μάλλον κι ο ίδιος να σκεφτεί κάποια πράγματα και να κοιτάξει να βελτιώσει κάποια σημεία του παιχνιδιού του. Γιατί π.χ. κι ο Λεμονής τον είχε εκτός πλάνων στο φινάλε της περασμένης περιόδου.

***Βλέπουμε λοιπόν ότι ο Χάσι εμπιστεύεται το ελληνικό στοιχείο του Ολυμπιακού. Τους έχει σχεδόν όλους ενεργούς κι από εκεί και πέρα είναι στο χέρι του καθενός να «δείξει».

***Ο προπονητής φανέρωσε τα χαρτιά του από την αρχή, προτιμώντας να καθιερώσει για αριστερό μπακ τον Κούτρη, ένα Ελληνόπουλο με παραστάσεις μίας σεζόν, παρά να απαιτήσει την απόκτηση κάποιου πιο έτοιμου ξένου παίκτη, όπως π.χ. ο Ελισέου.

***Από τα πόδια και το μυαλό κάθε Ελληνόπουλου στον Ολυμπιακό εξαρτάται η εξέλιξη του. Το έδειξαν πέρσι οι Ρέτσος κι Ανδρούτσος, το δείχνουν και φέτος, όπως το δείχνει κι ο Κούτρης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x