Κώστας Νικολακόπουλος

Οι μεγάλες νίκες στα ντέρμπι, φέρνουν επιτυχίες και στην Ευρώπη για τον Ολυμπιακό!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr ένα…ιστορικό φαινόμενο, που αν συνεχιστεί κι απόψε μπορεί να φέρει πρόκριση στον Ολυμπιακό!

• Πόσο μπορεί να επηρεάσει ψυχολογικά τον Ολυμπιακό ο θρίαμβος επί της ΑΕΚ ενόψει της αποψινής ρεβάνς με την Ντινάμο στο Κίεβο;

• Ιστορικά, πάντως, έχει αποδειχθεί ότι μετά από σημαντικές νίκες σε ντέρμπι πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός συνήθως πάει καλά και στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του! Δείτε εφτά συγκεκριμένα παραδείγματα!

Οκτώβριος 2016, Ολυμπιακός-ΑΕΚ 4-0 κι αμέσως μετά Ντινάμο Ζάγκρεμπ-Ολυμπιακός 0-1

Νοέμβριος 2013, Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-1 κι αμέσως μετά Ολυμπιακός-Μπενφίκα 1-0

Φεβρουάριος 2012, Ολυμπιακός-ΑΕΚ 2-0 κι αμέσως μετά Ρούμπιν-Ολυμπιακός 0-1

Νοέμβριος 2007, Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1 κι αμέσως μετά Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης 0-0

Σεπτέμβριος 2006, Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-0 κι αμέσως μετά Σαχτάρ-Ολυμπιακός 2-2

Οκτώβριος 2004, Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 5-1 κι αμέσως μετά Ολυμπιακός-Μονακό 1-0

Δεκέμβριος 1998, Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-4 κι αμέσως μετά Ντινάμο-Ζάγκρεμπ-Ολυμπιακός 1-1 και πρόκριση

• Θέλετε και το άλλο; Η πρώτη επιτυχία του Ολυμπιακού στην Ευρώπη, το 2-1 εντός έδρας επί της πολωνικής Ζαγκλεμπιέ, το φθινόπωρο του 1963, που άνοιξε τον δρόμο της πρώτης ευρωπαϊκής του πρόκρισης, ήρθε αμέσως μετά από ένα ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-2!

• Τι θεωρώ ότι πρέπει να προσέξει πολύ ο Ολυμπιακός, εφόσον του «πάει» καλά το παιχνίδι; Τα τελευταία λεπτά. Γιατί ιστορικά την έχει πατήσει επανειλημμένως εκεί ακριβώς, στην εκπνοή των αγώνων του όταν παίζει με ουκρανικές ομάδες!

Τις περασμένη εβδομάδα στο Ολυμπιακός-Ντινάμο Κιέβου οι Ουκρανοί ισοφάρισαν 2-2 στο 89’…

Το 2015 στο Ολυμπιακός-Ντνίπρο οι Ουκρανοί είχαν και τότε ισοφαρίσει σε 2-2 στο 92’…

Το 2012 στο Ολυμπιακός-Μέταλιστ οι Ουκρανοί είχαν γυρίσει το παιχνίδι 1-2 με δύο γκολ στο 81’ και στο 86’…

Το 2008 στο Μέταλιστ-Ολυμπιακός οι Ουκρανοί είχαν πάρει τη νίκη με γκολ στο 88’…

• Και μπορεί κάποιες στιγμές φέτος ο Ολυμπιακός να πήρε παιχνίδια του με γκολ στα τελευταία λεπτά (2-1 τον Αστέρα, 1-0 τον Πανιώνιο, 1-0 τον Απόλλωνα, 2-1 τον Ατρόμητο κι 1-1 με τον Παναθηναϊκό), αλλά κατά τον ίδιο τρόπο έχει δεχθεί γκολ στα τελευταία λεπτά που του στέρησαν νίκες: στο 2-2 με την Ντινάμο Κιέβου στο 89’, στο 1-1 με την ΑΕΚ στο 90’ και στο Μπέρνλεϊ-Ολυμπιακός 1-1 στο 85’…

• Πραγματικά το ζητούμενο, όπως είπε κι ο Μαρτίνς είναι να μπορέσει ο Ολυμπιακός α συνεχίσει στο Κίεβο έτσι όπως έπαιξε στο β΄ ημίχρονο με την ΑΕΚ. Σε ένα ημίχρονο που πρόλαβε και σκόραρε τέσσερις φορές, με τέσσερις διαφορετικούς τρόπους! Το 1-0 με οργανωμένη επίθεση, το 2-1 από κλέψιμο της μπάλας, το 3-1 από βαθιά πάσα και το 4-1 από αντεπίθεση!

• Παρεμπιπτόντως, κι επειδή δεν φάνηκε καλά από την τηλεόραση, ο Γκιγέρμε ήταν αυτός που έδωσε την έξοχη κάθετη ασίστ στον Φορτούνη για το τέταρτο γκολ, μετά από πίεση που άσκησε πάνω σε παίκτη της ΑΕΚ ο Χασάν, με τον Αιγύπτιο να είχε γυρίσει στη συγκεκριμένη φάση να βοηθήσει την άμυνα του, έξω από την περιοχή του Σα. Και με τον Βραζιλιάνο να βγάζει άλλη μία υπέροχη πάσα, όπως είχε κάνει και στην αρχή του παιχνιδιού, προς τον Μεριά, εκεί που έφυγε ο Φορτούνης από δεξιά και έβγαλε τη φαρμακερή σέντρα στον Ζιλ Ντίας, που αστόχησε με κεφαλιά εξ επαφής.

• Εκεί που πρέπει ο Γκιγέρμε να βρει καλύτερο τρόπο αντίδρασης είναι όταν επιχειρεί ο αντίπαλος να τον ντριμπλάρει. Ενώ στις προσωπικές μονομαχίες είναι καλός, έχει ένα θέμα σε αυτό το κομμάτι, τρώει την ντρίμπλα αρκετά εύκολα. Π.χ. την Κυριακή με την ΑΕΚ, στη φάση του βολ πλανέ του Μάνταλου που έδιωξε ο Σα, ο Λιβάγια που έβγαλε τη σέντρα, πρώτα πέρασε με ευκολία από θέση δεξιού εξτρέμ τον Βραζιλιάνο του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x