Κώστας Νικολακόπουλος

Ποιο παιχνίδι του Ολυμπιακού ήταν εύκολο και δεν το ξέρω;

Ο Κώστας Νικολακόπουλος κάνει μέσα από το sport-fm.gr τη δική του προσέγγιση για το κρίσιμο βαθμολογικά παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ.

•Για να είμαι ειλικρινής, με…εκνευρίζει λίγο αυτό που γίνεται από χθες βράδυ, μετά την ισοπαλία της ΑΕΚ, με τα περί «πρωταθλητή χειμώνα Ολυμπιακού».

•Πρώτα κερδίζει ο Ολυμπιακός τον ΠΑΣ και μετά λέμε ότι βγήκε πρωταθλητής χειμώνα. Γιατί πολύ απλά αυτή την στιγμή πρωταθλήτρια χειμώνα είναι η ΑΕΚ, στην ισοβαθμία με τον ΠΑΟΚ. Ας περιμένουμε το παιχνίδι του Ολυμπιακού κι εφόσον κερδίσει, τότε θα έχουμε να πούμε.

•?????????Είναι εύκολο το παιχνίδι; Μακάρι να αποδειχθεί εύκολο, αλλά εγώ δεν θυμάμαι φέτος εύκολο παιχνίδι του Ολυμπιακού! Αν το θυμάστε εσείς, να μου το πείτε. Μόνο ένα ματς υπάρχει, που αποτελεί την εξαίρεση στο γενικό κανόνα, εκείνο το 5-1 με τον Πλατανιά, με το σκορ 2-0 από το 20’ και 3-0 στο 30’.

•Όλα τα άλλα παιχνίδια, και τα 13, αποδείχθηκαν δύσκολα για τον Ολυμπιακό. Εξ ου κι έχασε τα τρία, έφερε ισοπαλίες σε δύο και οι νίκες του στα άλλα οκτώ ήταν…
Με τη Λάρισα (4-1) να είναι το σκορ 2-1 ως το 74’…
Με τη Λαμία στο γκολ (1-0)…
Με τον Πανιώνιο (4-3) να είναι το σκορ 3-3 ως το 87’…
Με τον ΠΑΟΚ στο γκολ (1-0)…
Με τον Λεβαδειακό 2-1 και το γκολ στο 84’…
Με την Κέρκυρα (3-1) το σκορ να είναι 1-1 ως το 65’…
Με τον Απόλλωνα (3-1) το σκορ να είναι 1-1 ως το 80’…
Με τον Παναιτωλικό (4-1) το σκορ να είναι 1-1 ως το 62’…

•Υπό αυτές τις συνθήκες, ο Ολυμπιακός δεν έχει την πολυτέλεια να υποτιμήσει το σημερινό παιχνίδι του με τον πάντα δυσκολοκατάβλητο και δυναμικό ΠΑΣ. Ούτε η ομάδα να το υποτιμήσει, ούτε ο κόσμος, σε ένα ματς που γίνεται στις 3 το μεσημέρι.

•Βλέπω τα αποτελέσματα του ΠΑΣ σε ολόκληρο τον α΄ γύρο. Το ματς-ροντέο Απόλλων-ΠΑΣ 4-3 (μοναδική του ήττα στα δέκα τελευταία παιχνίδια του) είναι η εξαίρεση του κανόνα, που λέει ότι τα Γιάννινα δεν έφαγαν πάνω από ένα γκολ στα υπόλοιπα 13 παιχνίδια τους παρά μόνο στη Λεωφόρο, όπου είχε συμβεί το πολύ σπάνιο να κριθεί το ματς (2-0) με δύο γκολ στο πρώτο τέταρτο. Και δη το 1-0 από καραμπόλα και το 2-0 από απευθείας φάουλ.

•Όταν μία ομάδα έχει σε 12 παιχνίδια παθητικό κανένα η, μόνο ένα γκολ (το ίδιο και στα τρία ματς του Κυπέλλου), σημαίνει ότι αμυντικά έχει ένα πάρα πολύ καλό στήσιμο και οφείλεις να τη σεβαστείς, όσο της αξίζει. Μέσα στα 12 ματς, είναι και το ΠΑΣ-ΑΕΚ 0-0, το ΠΑΟΚ-ΠΑΣ 1-0 και το Ατρόμητος-ΠΑΣ 0-0. Άρα, ο ΠΑΣ έχει αποδειχθεί πάρα πολύ δύσκολος αντίπαλος και για τους τρεις άλλους της πρώτης τετράδας της βαθμολογίας.

•Ο ΠΑΣ είναι πολύ δύσκολη ομάδα στο να την κερδίσεις κι ο Ολυμπιακός πρέπει να μπει πραγματικά δυνατά στο ματς για να τα καταφέρει. Η βαθμολογία λέει ότι λιγότερες ήττες από τις τρεις του ΠΑΣ στο φετινό πρωτάθλημα έχουν μόνο ο Ατρόμητος (μία), η ΑΕΚ κι ο ΠΑΟΚ (από δύο)…

•Εύκολο παιχνίδι για τον Ολυμπιακό στο φετινό πρωτάθλημα δεν υπάρχει! Είτε από δικά του λάθη, είτε από…διαολιές των αντιπάλων του, η πραγματικότητα είναι αυτή. Πρέπει να ιδρώνει για να παίρνει το κάθε τρίποντο. Και το ίδιο οφείλει να κάνει και σήμερα, αν θέλει να πατήσει κορυφή.

•Αυτό που με κάνει να αισιοδοξώ ότι κάποια στιγμή ο Ολυμπιακός θα ξεσπάσει και δεν θα μας αγχώνει σε όλα τα παιχνίδια του, είναι ότι η ομάδα τον τελευταίο καιρό ρολάρει επιθετικά. Όμως, όλο και κάτι συμβαίνει και της στραβώνουν τα παιχνίδια και είναι όλα μέσα στην πίεση. Λογικά κάποιο η, κάποια ματς δεν θα στραβώσουν, παίζοντας έτσι. Για να δούμε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x