• Η εθνική ομάδα της Κροατίας είναι μία ομάδα ασταθής. Για παράδειγμα, πήγε και έχασε 2-0 στη… Νορβηγία, ακριβώς πριν δύο χρόνια. Και μόλις τον περασμένο Οκτώβρη παραχώρησε εντός έδρας ισοπαλία (1-1) στη Φινλανδία.

• Όμως, είναι και μία ομάδα που άμα σε βρει μπόσικο, θα σε πατήσει. Όπως ακριβώς έκανε χθες στην Ελλάδα… Και στην Εθνική μας έπρεπε να το ξέρουν αυτό. Ότι δεν μπορείς σε κανένα παιχνίδι με τους Κροάτες να είσαι μπόσικος.

• Η Κροατία στην τελική φάση του προηγούμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου, το 2014 στην Βραζιλία, τη μία μέρα διέλυσε 4-0 το Καμερούν και την άλλη μέρα έφαγε 1-3 από το Μεξικό, με το γκολ της τιμής στο 87’…

• Έκτοτε; Δείτε κάποια αποτελέσματα: Κροατία-Αζερμπαϊτζάν 6-0, Κροατία-Νορβηγία 5-1, Κροατία-Άγιος Μαρίνος 10-0, Κόσοβο-Κροατία 0-6. Και εγώ δεν λέω ότι η Εθνική μας είναι στο επίπεδο αυτών των ομάδων που έφαγαν από πέντε και πάνω γκολ. Αλλά είδατε ότι φάγαμε τέσσερα. Και ότι η Κροατία είχε άλλες 14 τελικές…

• Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Κροατία είναι καλύτερη από εμάς. Όμως, δεν υπάρχει και καμία αμφιβολία για την αποτυχία μας στον τρόπο αντιμετώπισης του παιχνιδιού. Διότι παίξαμε με την ίδια Κροατία που μέσα στο 2017, προσέξτε δεν πάω σε προηγούμενα χρόνια, μέσα, λοιπόν, στο 2017 είχε τα εξής αποτελέσματα (και όχι σε φιλικά, όπως το Εσθονία-Κροατία 3-0…), αλλά στα επίσημα παιχνίδια της: Κροατία-Ουκρανία 1-0, Ισλανδία-Κροατία 1-0, Κροατία-Κόσοβο 1-0, Τουρκία-Κροατία 1-0, Κροατία-Φινλανδία 1-1, Ουκρανία-Κροατία 0-2.

• Δηλαδή, στα έξι επίσημα παιχνίδια της μέσα στο 2017 η Κροατία είχε μόνο under! Έχανε 1-0, κέρδιζε 1-0, έφερνε 1-0 και μία φορά έκανε ένα 2-0. Ή, αν θέλετε αλλιώς, στα έξι επίσημα παιχνίδια της μέσα στο 2017 η Κροατία είχε βάλει τέσσερα γκολ. Όσα έβαλε σε εμάς σε ένα παιχνίδι -και τι παιχνίδι, σε μπαράζ!

• Δεν έχει νόημα να επιχειρούμε να χρυσώνουμε το χάπι: Τέτοια ήττα σε μπαράζ για Παγκόσμιο Κύπελλο έχει υπάρξει μόνο πριν 12 χρόνια, στο Ισπανία-Σλοβακία 5-1, τον Νοέμβριο του 2005!!!

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ