Κώστας Νικολακόπουλος

Τι ξεκαθαρίζουν οι κανονισμοί για τον Ολυμπιακό και τι είχε γίνει πέρσι στο ΟΑΚΑ

Ο Κώστας Νικολακόπουλος υπενθυμίζει και ξεκαθαρίζει κάποια πράγματα μέσα από το sport-fm.gr για τα περί τιμωρίας του Ολυμπιακού.

· Είναι, λέει, επιβαρυντικό για τον Ολυμπιακό ότι το παιχνίδι με την Παναχαϊκή διακόπηκε για 15 λεπτά, λόγω της αποπνιχτικής ατμόσφαιρας από τη ρίψη δακρυγόνων.

· Κι εγώ λέω ότι ένα χρόνο πριν, για την ακρίβεια στις 24 Σεπτεμβρίου του 2017, είχε διακοπεί πάνω από δέκα λεπτά στο β΄ ημίχρονο, στο 70ο λεπτό, το ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ, λόγω της αποπνιχτικής ατμόσφαιρας από τη ρίψη δακρυγόνων λόγω συμπλοκών οπαδών της ΑΕΚ με αστυνομικούς.

· Ας φρεσκάρουμε την μνήμη μας:



· Τι ποινή είχε επιβληθεί στην ΑΕΚ για τη διακοπή του ντέρμπι; Καμία. Η τιμωρία που της είχε επιβληθεί για το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών, για άναμμα καπνογόνων σε τρίτο παιχνίδι μέσα στη σεζόν.

· Τώρα, αν υποθέσουμε ότι τον Ολυμπιακό πρέπει ντε και καλά να τον σταυρώσουν με αφαίρεση βαθμών, επειδή έφαγε αφαίρεση βαθμών κι η ΑΕΚ για επεισόδια οπαδών της με την Αστυνομία προ ολίγων εβδομάδων, να ξεκαθαρίσουμε δύο πράγματα.

· Πρώτον. Η ΑΕΚ έπαιζε στο γήπεδο της κι ήταν υπεύθυνη για τη διοργάνωση του αγώνα. Ο Ολυμπιακός έπαιζε εκτός έδρας, στην Πάτρα, δεν είχε πάρει εισιτήρια και είχε απαγορευθεί η μετακίνηση οπαδών με απόφαση της ΓΓΑ.

· Δεύτερον. Τα επεισόδια στην ΑΕΚ έγιναν σε αγώνα πρωταθλήματος και της επιβλήθηκε ποινή στο πρωτάθλημα. Τα (όποια) επεισόδια στο παιχνίδι του Ολυμπιακού έγιναν σε αγώνα Κυπέλλου και αν υπάρξει ποινή πρέπει να επιβληθεί στη διοργάνωση του Κυπέλλου. Γιατί;

· Ο Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) Επαγγελματικών και Ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, αναφέρει ξεκάθαρα στο άρθρο 3 «Κατηγορίες διοργανώσεων – Εποπτεία» και την παράγραφο 1α ότι, «τα επαγγελματικά πρωταθλήματα που διεξάγονται υποχρεωτικά κάθε ποδοσφαιρική περίοδο είναι τα ακόλουθα: α) Το Κύπελλο Ελλάδος β) Το πρωτάθλημα επαγγελματικών ομάδων της Α΄ Εθνικής Κατηγορίας (Super League) γ) Το πρωτάθλημα …..».

· Άρα, ο Κανονισμός της ΕΠΟ είναι ξεκάθαρος: Το Κύπελλο Ελλάδος είναι ένα πρωτάθλημα κι αυτό. Κι ο Πειθαρχικός Κώδικας στο άρθρο 13 γράφει για τις τιμωρίες λόγω επεισοδίων: « Αφαίρεση βαθμών από μια Π.Α.Ε. ή ένα σωματείο από τον βαθμολογικό πίνακα του διεξαγόμενου, διεξαχθέντος ή μελλοντικού πρωταθλήματος».

· Το διεξαγόμενο πρωτάθλημα στο οποίο μετέχει ο Ολυμπιακός είναι του Κυπέλλου, αφού σε παιχνίδι του Κυπέλλου θα κληθεί σε απολογία. Θα υπήρχε αφαίρεση βαθμών στο πρωτάθλημα της super league, εάν καλούνταν σε απολογία για επεισόδια σε αγώνα νοκ άουτ του Κυπέλλου, όπου εκεί δεν υπήρχε βαθμολογία, ώστε να του αφαιρούνταν βαθμοί.

· Τώρα υπάρχει βαθμολογία στο Κύπελλο, αφού είμαστε σε φάση ομίλων. Άρα, ακόμη και αφαίρεση βαθμών να υπάρξει, που κανονικά δεν στέκει κάτι τέτοιο, μπορεί να υπάρξει μόνο από τον όμιλο του Κυπέλλου, αφού ο ίδιος ο κανονισμός του Κυπέλλου χαρακτηρίζει όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται το Κύπελλο ως «επαγγελματικό πρωτάθλημα»…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x