Κώστας Νικολακόπουλος

Το διπλό χρυσάφι, το κεκλεισμένων, οι Γιαννιώτης-Ρισβάνης και ο «φόρος Ευρώπης»!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr τη μάχη του πρωταθλήματος από πολλές και διαφορετικές παραμέτρους!

• Περάσαμε το ένα τρίτο του πρωταθλήματος (8 στις 30 αγωνιστικές) κι ο Ολυμπιακός είναι η μόνη από τις μεγάλες ομάδες που έχει κάνει διπλό! Εκείνο στη Ν. Σμύρνη!

• Κι είναι τόσο σημαντικό στο φετινό πρωτάθλημα να σπας έδρες, που ακριβώς με αυτό το τρίποντο στον Πανιώνιο ουσιαστικά είναι πάνω κάτω μαζί στη βαθμολογία με ΑΕΚ (ισόβαθμος) και ΠΑΟΚ (ένα πόντο πίσω του), με τους οποίους έχει μία ήττα στο γκολ εκτός έδρας και μία νίκη στο γκολ εντός έδρας.

• Συγνώμη, αλλά δεν βάζω ως διπλό τις νίκες και του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ στο ουδέτερο Περιστέρι με τη Λαμία. Μετράω ότι ο Ολυμπιακός έχασε στο ΟΑΚΑ κι έφερε ισοπαλία στην Ξάνθη…Οτι ο ΠΑΟΚ έχασε στο Καραϊσκάκη κι έφερε ισοπαλίες σε Λιβαδειά, Ριζούπολη και Λάρισα…Ότι η ΑΕΚ έχασε στην Τρίπολη κι έφερε ισοπαλίες σε Γιάννινα και Ξάνθη…Ότι ο Παναθηναϊκός έχασε σε Κέρκυρα κι Αγρινιο κι έφερε ισοπαλίες σε Πλατανιά και Λαμία…

• Άρα, το σπουδαιότερο αποτέλεσμα του Ολυμπιακού, λέω εγώ, είναι το 4-3 στη Ν. Σμύρνη. Κόντρα στον ισόβαθμό του αυτή την στιγμή Πανιώνιο…Αν κέρδιζε ο Πανιώνιος, που δεν ήθελε και πολύ, παρότι έχανε 1-3 (!!!), τώρα θα ήταν μόνος πρώτος!

• Μεγάλο ρόλο εκτός από τα εκτός έδρας παιχνίδια, και την πρωτοφανή αδυναμία των μεγάλων να κάνουν διπλό, παίζουν και τα κεκλεισμένων των θυρών! Ήδη, οι τρεις από τους τέσσερις μεγάλους έχουν πληρώσει ακριβά τις τιμωρίες της έδρας τους.

• Ο Παναθηναϊκός έφερε 0-0 με το Λεβαδειακό, ο Ολυμπιακός έφερε 1-1 με τον Αστέρα Τρίπολης κι η ΑΕΚ έχασε 0-1 από τον Ατρόμητο! Μόνο ο ΠΑΟΚ την έχει γλιτώσει ακόμη, αλλά έχει να παίξει ακόμη με Αστέρα κι Ατρόμητο χωρίς κόσμο στην Τούμπα…

• Ο ΠΑΟΚ κουβαλάει βαριά τιμωρία από πέρσι, ενώ οι άλλοι τρεις είχαν μικρότερες ποινές έδρας, όμως με το νέο κανονισμό για το άναμμα καπνογόνων είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα υπάρξουν κι άλλες τιμωρίες. Με ωφελημένο τον ΠΑΟΚ, που τουλάχιστον προς το παρόν δεν έχει τέτοιο κίνδυνο, αφού θα παίζει κι άλλο ακόμη χωρίς κόσμο στην Τούμπα!

• Η ΑΕΚ ήδη έφαγε μία εξτρά αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών κι έτσι έπαιξε χθες σε άδειο ΟΑΚΑ κι έχασε από τον Ατρόμητο. Κι ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό είναι στο… όριο! Σε ένα ακόμη ματς να ανάψει καπνογόνο σε Καραϊσκάκη και Λεωφόρο, θα έχουν μίνιμουμ μία αγωνιστική! Το δε αμέσως επόμενο παιχνίδι του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο είναι το ντέρμπι με την ΑΕΚ…

• Γενικά βλέπουμε ένα πραγματικά περίεργο πρωτάθλημα, απ΄ όποια πλευρά κι αν το δει κανείς!

• Ο Ολυμπιακός έχει την καλύτερη επίθεση, με 14 γκολ, έχοντας μέσα στο Καραϊσκάκη 0-1 με Ατρόμητο, 1-1 με Αστέρα κι 1-0 με ΠΑΟΚ, δηλαδή μόλις δύο γκολ στα τρία τελευταία παιχνίδια του! Αντίθετα, έχει μία από τις χειρότερες άμυνες, με 10 γκολ παθητικό! Την στιγμή που καλύτερη άμυνα έχει ο Ατρόμητος, με 3 γκολ παθητικό στα δύο πρώτα παιχνίδια του. Γιατί με το που πήρε τον Γιαννιώτη, από τον… Ολυμπιακό, δεν έχει φάει γκολ σε έξι σερί αγωνιστικές!

• Έχει και ρέντα ο Γιαννιώτης, με το δοκάρι του Μάνταλου χθες και με το δοκάρι του Κυριακόπουλου του Αστέρα τις προάλλες, όμως ο Ατρόμητος πλάκα πλάκα θα μπορούσε να είναι ακόμη πιο μπροστά στη βαθμολογία!!! Αν γίνονταν γκολ τα δοκάρια του Ρισβάνη (κι αυτός του Ολυμπιακού) στο 0-0 με τον ΠΑΣ και στο 0-0 στη Λάρισα (εκεί μάλιστα μετά το δοκάρι η μπάλα πέρασε την γραμμή κι ήταν γκολ). Στο δε 1-0 με τον Αστέρα, η Τρίπολη είχε όντως ένα δοκάρι, αλλά το Περιστέρι είχε τρία δοκάρια!

• Όπως έχει και πλάκα ότι ο Πανιώνιος, στον οποίο έπαιζαν πέρσι Γιαννιώτης-Ρισβάνης (!), άξιζε 1000% να κερδίσει στη Λαμία κι άρα, πράγματι κι αυτός κι ο Ατρόμητος θα μπορούσαν τώρα να είχαν αποσπαστεί βαθμολογικά των τριών μεγάλων!!! Εκ των οποίων μεγάλων, ο μεν ΠΑΟΚ σκοράρει με το ζόρι στην Τούμπα και ποτέ μακριά από την Τούμπα, οι δε Ολυμπιακός κι ΑΕΚ πληρώνουν συνεχώς φόρο Ευρώπης!

• Ο Ολυμπιακός στο Τσάμπιονς Λιγκ πριν και μετά το ματς με την Σπόρτινγκ είχε ισοπαλίες με Ξάνθη κι Αστέρα και πριν το ματς με τη Γιουβέντους είχε ήττες από ΑΕΚ κι Αστέρα… Κι η ΑΕΚ μετά τις Πέμπτες που παίζει στο Γιουρόπα Λιγκ έχει 0-0 στα Γιάννινα, 0-2 στην Τρίπολη, 0-1 από τον Ατρόμητο κι έχει σκοράρει από τα τέσσερα ματς, μόνο στο Περιστέρι με τη Λαμία (1-0) με πέναλτι φάντασμα!!!

• Και κάτι διαιτητικό: με έχει εντυπωσιάσει ότι ο νεαρός διαιτητής από την Τρίπολη ο Διαμαντόπουλος, έχει παίξει τρεις φορές με γηπεδούχο μεγάλη ομάδα, ΠΑΟΚ με Παναιτωλικό (1-0), ΠΑΟ με Λεβαδειακό (0-0) και ΑΕΚ με Ατρόμητο (0-1) και δεν έδωσε ούτε 51-49 σε μεγάλη ομάδα. Βλέπω επίσης καλές διαιτησίες κι από Κατσικογιάννη, Ευαγγέλου, Ζαχαριάδη. Και τις χειρότερες διαιτησίες να τις κάνουν οι διεθνείς!!! Με εξαίρεση τον Παπαπέτρου (άριστος στο Αστέρας-ΑΕΚ 2-0).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x