Τάσος Νικολόπουλος

Η πρεμιέρα και η «γκέλα» του Γκαγκάτση

Τα όσα ακούγονται κατά καιρούς στις αίθουσες των αθλητικών δικαστών παλαιότερα και των Πειθαρχικών Επιτροπών της Σούπερ Λίγκας και της ΕΠΟ τώρα, μπορεί να προκαλέσουν γέλιο, αλλά και… κλάμα! Το έχω ξαναγράψει παλιότερα, αλλά δεν χρειάζεται να έχει κάποιος υψηλό δείκτη νοημοσύνης για να καταλάβει τι γίνεται. Η τελευταία πράξη του… δράματος παίχτηκε την Πέμπτη και πρωταγωνιστής ήταν ο Βασίλης Γκαγκάτσης.

Τα όσα ακούγονται κατά καιρούς στις αίθουσες των αθλητικών δικαστών παλαιότερα και των Πειθαρχικών Επιτροπών της Σούπερ Λίγκας και της ΕΠΟ τώρα, μπορεί να προκαλέσουν γέλιο, αλλά και… κλάμα!

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος

Το έχω ξαναγράψει παλιότερα, αλλά δεν χρειάζεται να έχει κάποιος υψηλό δείκτη νοημοσύνης για να καταλάβει τι γίνεται. Η τελευταία πράξη του… δράματος παίχτηκε την Πέμπτη και πρωταγωνιστής ήταν ο Βασίλης Γκαγκάτσης.

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ και νυν μέλος του νομικού επιτελείου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, «έκανε πρεμιέρα» εκπροσωπώντας τον Βαγγέλη Μαρινάκη, που παραπέμφθηκε για τις δηλώσεις του κατά του διαιτητή Δαλούκα μετά το παιχνίδι Άρης-Παναθηναϊκός. Τι είπε, λοιπόν, ενώπιων της Πειθαρχικής Επιτροπής; Ότι ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού δεν μίλησε με αυτή την ιδιότητα, αλλά με αυτή του αντιπροέδρου της ομοσπονδίας. Μάλιστα, επικαλέστηκε άρθρο του καταστατικού ότι με την δεύτερη ιδιότητα δεν έχει δικαίωμα η Επιτροπή, που είναι ορισμένη από την ΕΠΟ να τον καλέσει σε απολογία και αν χρειαστεί να λογοδοτήσει κάπου είναι η Γενική Συνέλευση.

Δεν αμφισβητώ ότι ισχύει κάτι τέτοιο, αλλά οι δηλώσεις γίνονται έξω από το γήπεδο Καραϊσκάκη, μετά τον αγώνα της ομάδας του με τον Αστέρα Τρίπολης και στο ξεκίνημα αναφέρονται χαρακτηριστικά τα εξής: «Ήρθαμε εδώ πριν δύο μήνες και προσφέραμε χρήματα για να αναβαθμίσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο». Αν υπάρχει έστω και ένας που να πιστεύει ότι αυτή η δήλωση αντιπροσωπεύει παράγοντα της ΕΠΟ, εγώ πάω πάσο. Αλλά, από όσο ξέρω, κανείς δεν πληρώνει για να πάρει θέση στο Δ.Σ. Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Ξέρετε πόσοι θα ήθελαν να το κάνουν, αν είχαν την οικονομική δυνατότητα, προκειμένου να έχουν έναν τέτοιο τίτλο; Εκτός αν υπάρχει καμία παράγραφος στα ψιλά που να λέει κάτι τέτοιο και έχει διαφύγει από πολλούς. Δεν νομίζω, όμως, ότι υπάρχει…

Εντάξει, ξέρω ότι με τους δικηγόρους είναι δύσκολο να τα βάλεις, γιατί είναι ικανοί να βρουν παραθυράκια, ακόμη και εκεί που δεν υπάρχουν, αλλά ας υπάρχει κάποιο όρο. Με τη λογική του κ. Γκαγκάτση, λοιπόν, ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού θα μπορεί να κάνει όποτε θέλει και κρίνει ο ίδιος δημόσιες τοποθετήσεις για τη διαιτησία και να επικαλείται τη θέση του αντιπροέδρου της ΕΠΟ, που του επιτρέπει να κάνει κάτι τέτοιο. Βάσει καταστατικού, δεν θα ξανακληθεί σε απολογία, ανεξάρτητα με το περιεχόμενο και την βαρύτητα των δηλώσεων. Πάλι καλά, που αναγνώρισε πως ήταν κάπως υπερβολικό το «έγκλημα κατά της Ελλάδας».

Υ.Γ.1: Ο διαιτητής Σταθόπουλος, όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς εύκολα, δεν τιμωρήθηκε με τέσσερις αγωνιστικές, όπως ειπώθηκε στην Πειθαρχική Επιτροπή, αφού μετά το ματς της πρεμιέρας ανάμεσα στον Ηρακλή και τον Ολυμπιακό, ορίστηκε τέταρτος σε αυτό του Ολυμπιακού Βόλου με την ΑΕΚ την τέταρτη αγωνιστική. Για δύο αγωνιστικές μπορεί να τιμωρήθηκε σιωπηρά, για τέσσερις ποτέ…

Υ.Γ.2: Ανάξια σχολιασμού η δικαιολογία περί αύξησης των εισιτηρίων μετά τη δεύτερη αγωνιστική, που επικαλέστηκε ο κ. Γκαγκάτσης για την κατηγορία δυσφήμισης του ποδοσφαίρου και αποστροφής του κοινού που προκλήθηκαν από τις δηλώσεις του κ. Μαρινάκη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x