Τάσος Νικολόπουλος

Γκαρσία, ένας μικρός… θεούλης

Ένας μικρός θεούλης είναι ο Πάμπλο Γκαρσία και του βγάζω το καπέλο. «Αν δεν έχεις διάθεση, μπορείς να φύγεις» του είπε ο Μάκης Χάβος στη χθεσινή προπόνηση του ΠΑΟΚ και ο… αθεόφοβος του απάντησε: «αυτό θα κάνω»! Ωραίος… Ντόμπρα και ειλικρινής η απάντηση του Ουρουγουανού μέσου, ο οποίος μετά από μερικά δευτερόλεπτα έβγαλε το (πορτοκαλί, παρακαλώ) μπλουζάκι της προπόνησης και αποχώρησε από το γήπεδο και στη συνέχεια από τις εγκαταστάσεις της Σουρωτής.

Ένας μικρός θεούλης είναι ο Πάμπλο Γκαρσία και του βγάζω το καπέλο. «Αν δεν έχεις διάθεση, μπορείς να φύγεις» του είπε ο Μάκης Χάβος στη χθεσινή προπόνηση του ΠΑΟΚ και ο… αθεόφοβος του απάντησε: «αυτό θα κάνω»! Ωραίος… Ντόμπρα και ειλικρινής η απάντηση του Ουρουγουανού μέσου, ο οποίος μετά από μερικά δευτερόλεπτα έβγαλε το (πορτοκαλί, παρακαλώ) μπλουζάκι της προπόνησης και αποχώρησε από το γήπεδο και στη συνέχεια από τις εγκαταστάσεις της Σουρωτής. Οι φήμες ότι πρώτα έκανε το μπάνιο του και μετά έφυγε, παραμένουν ανεπιβεβαίωτες.

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος

Αλλά που είναι το πρόβλημα στην συγκεκριμένη ιστορία; Γιατί να γίνει θέμα; Διάβασα ότι η διοίκηση στο δελτίο Τύπου σχετικά με την προπόνηση προσπάθησε να υποβαθμίσει το περιστατικό αναφέροντας ότι ο παίκτης αποχώρησε μετά από άδεια του προπονητή. Αυτό δεν έγινε όμως; Του είπε κάτι ο προπονητής και ουσιαστικά «υπάκουσε». Άλλωστε, ο συγκεκριμένος το έχει ξανακάνει στην προετοιμασία επί ημερών Μάριο Μπερέτα. Ο Ιταλός τεχνικός τον άφησε εκτός ενδεκάδας στο φιλικό με τη Νυρεμβέργη και εκείνος μάζεψε τα μπογαλάκια του και έφυγε. Προφανώς σκέφτηκε κάτι καλύτερο που θα μπορούσε να κάνει από το να βάλει την φόρμα και να καθίσει στον πάγκο.

Πέρα από την πλάκα τώρα, η συμπεριφορά του ποδοσφαιριστή είναι απαράδεκτη και αντιεπαγγελματική. Δεν νοείται να σου ζητάει κάτι ο προπονητής και να σηκώνεσαι να φεύγεις. Τουλάχιστον, ρε αδερφέ, συζήτα το αν δεν συμφωνείς. Αλλά, επειδή έχει ξαναγίνει ανάλογο περιστατικό το καλοκαίρι, φαίνεται ότι από τότε υπάρχει σοβαρό θέμα στα αποδυτήρια της ομάδας σε σχέση με ό,τι ίσχυε επί Φερνάντο Σάντος. Προφανώς έχουν δημιουργηθεί «κλίκες» και κάποιοι βάζουν εαυτούς πάνω από το σύνολο. Είναι ξεκάθαρο, πλέον, ότι το οικογενειακό κλίμα που υπήρχε, αποτελεί μια ωραία και μακρινή ανάμνηση.

Η σιωπηρή τιμωρία με τον αποκλεισμό του παίκτη από την αποστολή για τον αγώνα με την Βιγιαρεάλ δεν συμβαδίζει με την χθεσινή προσπάθεια υποβάθμισης του περιστατικού και είναι ένα ακόμη δείγμα σύγχυσης που διακρίνει το τελευταίο διάστημα την διοίκηση και τον Θοδωρή Ζαγοράκη, που έχει την μεγαλύτερη ευθύνη για όσα συμβαίνουν. Ακόμη και με αυτή την τιμωρία, δεν νομίζω ότι θα ταρακουνηθούν ιδιαίτερα οι υπόλοιποι. Δεν αποκλείω να υπάρξουν ανάλογα περιστατικά και στο μέλλον, παρότι από την διοίκηση δήλωναν πριν από δύο εβδομάδες ότι θα μπει τέρμα στην ανοχή στις προβληματικές συμπεριφορές.

Εκτιμώ ότι απλά με την έλευση ενός νέου τεχνικού ανεξαρτήτως με το αν είναι γνωστό όνομα ή όχι, δεν θα μπει εύκολα τάξη στα αποδυτήρια, που μοιάζουν ξέφραγο αμπέλι. Συν τοις άλλοις, οι παίκτες είναι έτοιμοι, αν δεν το έχουν κάνει ήδη, να βγάλουν… κόκκινη κάρτα στον Θοδωρή Ζαγοράκη για την δήλωση ότι αυτός και οι συνεργάτες του εξαπατήθηκαν από τους ποδοσφαιριστές. Βαριά κουβέντα, ακόμη κι αν ήταν υπό μορφή ανακοίνωσης, την οποία μάλλον δεν συγχώρησαν στον πρόεδρο…

Υ.Γ.: Όλοι γνωρίζουν τον ιδιόρρυθμο χαρακτήρα του Πάμπλο Γκαρσία, αλλά μήπως το τελευταίο σκηνικό έχει να κάνει και με τις φήμες ότι η διοίκηση έχει αποφασίσει να του δείξει την πόρτα της εξόδου; Κάποιες άλλες, πάλι, αναφέρουν ότι και ο ίδιος έχει ενημερωθεί επ’ αυτού…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x