Τάσος Νικολόπουλος

Ο Mira(c)llas, το φάντασμα του Ζιλμπέρτο και η… κωλοτούμπα

Ο Μιραλάς έβαλε άλλο ένα υπέροχο γκολ, επιβεβαιώνοντας ότι αποτελεί «βαρόμετρο» στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, ο Κατσουράνης σε ρόλο «killer» έδωσε τη χαμένη σιγουριά στην άμυνα του Παναθηναϊκού, το… φάντασμα του Ζιλμπέρτο ήταν και στο Περιστέρι και ο ΠΑΟΚ του Χάβου «πετάει» από νίκη σε νίκη. Ο Παράσχος σε μια νύχτα βρέθηκε από τον πάγκο της Skoda Ξάνθης σε αυτόν του Πανιωνίου. Το www.sport-fm.gr μοιράζεται μαζί σας τις σκέψεις του για την 9η αγωνιστική. Τι μας άρεσε και τι όχι.

Ο Μιραλάς έβαλε άλλο ένα υπέροχο γκολ, επιβεβαιώνοντας ότι αποτελεί «βαρόμετρο» στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, ο Κατσουράνης σε ρόλο «killer» έδωσε τη χαμένη σιγουριά στην άμυνα του Παναθηναϊκού, το… φάντασμα του Ζιλμπέρτο ήταν και στο Περιστέρι και ο ΠΑΟΚ του Χάβου «πετάει» από νίκη σε νίκη. Ο Γιώργος Παράσχος σε μια νύχτα βρέθηκε από τον πάγκο της Skoda Ξάνθης σε αυτόν του Πανιωνίου. Το www.sport-fm.gr μοιράζεται μαζί σας τις σκέψεις του για την 9η αγωνιστική. Τι μας άρεσε και τι όχι.

Του Τάσου Νικολόπουλου

Αμετάβλητη παρέμεινε η κατάσταση στην κορυφή της Σούπερ Λίγκας μετά την 9η αγωνιστική, με τον Ολυμπιακό να ισοπεδώνει τον Πανιώνιο και να οδηγεί την κούρσα. Ο Κέβιν Μιραλάς έβαλε άλλο ένα υπέροχο γκολ, αποδεικνύοντας πόσο απαραίτητος είναι στην ενδεκάδα. Ο Παναθηναϊκός, που βρίσκεται ένα βαθμό πίσω, «απέδρασε» από το Περιστέρι χάρη σε γκολ του πιο φορμαρισμένου παίκτη του, του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου και με τον Κώστα Κατσουράνη σε ρόλο στόπερ να πραγματοποιεί μια εξαιρετική εμφάνιση. Η ΑΕΚ έφτασε με ανατροπή στη νίκη επί του Εργοτέλη και παρέμεινε μόνη στην τρίτη θέση του πίνακα και στο -5, με τον Ίσμαελ Μπλάνκο να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα.

Την ανοδική του πορεία με τον Μάκη Χάβο στον πάγκο συνέχισε ο ΠΑΟΚ, που πέτυχε την τρίτη συνεχόμενη νίκη του, αυτή τη φορά με «θύμα» την Καβάλα και σκαρφάλωσε στην τέταρτη θέση. Από εκεί και πέρα, στα αξιοσημείωτα της αγωνιστικής, η απομάκρυνση του Γιώργου Παράσχου από τον πάγκο της Skoda Ξάνθης και η συμφωνία του μια μέρα αργότερα με τον Πανιώνιο για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας των «κυανέρυθρων».



Το γκολ του Μιραλάς
Την προηγούμενη αγωνιστική το όνομα του Κέβιν Μιραλάς κοσμούσε και πάλι την στήλη για το γκολ, αλλά και τη γενικότερη εμφάνιση του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ο Βέλγος μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού πέτυχε άλλο ένα πανέμορφο γκολ (δύο συνολικά, φτάνοντας τα πέντε) στο ματς με τον Πανιώνιο, από την ίδια θέση, αλλά αυτή τη φορά με το αριστερό πόδι και έδειξε ότι θα αποτελέσει βαρόμετρο στα παιχνίδια των «ερυθρολεύκων». Πριν από μια εβδομάδα αδικήθηκε στην ψηφοφορία για το καλύτερο γκολ, αλλά αυτή τη φορά νομίζω ότι το δικαιούται και με το παραπάνω. Τέτοια γκολ στην αντεπίθεση και με σουτ στην κίνηση είναι για σήμα αθλητικών εκπομπών.

«Killer» ο Κατσουράνης
Μια από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις πραγματοποίησε στο Περιστέρι ο Κώστας Κατσουράνης. Ο διεθνής μέσος χρησιμοποιήθηκε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι από τον Νίκο Νιόπλια σε θέση στόπερ, μετά από αυτό με την Ρούμπιν, με την διαφορά ότι στο Καζάν ο Παναθηναϊκός έπαιξε με τρεις πίσω, ενώ κόντρα στον Ατρόμητο ο «Κατσούρ» είχε παρτενέρ μόνο τον Καντέ. Ο 32χρονος άσος ενέπνεε σιγουριά στους συμπαίκτες του όταν βρίσκονταν σε θέση άμυνας, ενώ με περισσή σιγουριά έβγαζε την ομάδα του μπροστά. Από δική του μπαλιά στο 47’ έχασε οΣισέ μοναδική ευκαιρία να σκοράρει και από δική του μπαλιά ξεκίνησε το γκολ του Χριστοδουλόπουλου, που ήταν και το νικητήριο. Ο «Κατσούρ» μπορεί να μην είναι ο πιο ψηλός παίκτης στον κόσμο, αλλά με το μυαλό και την εμπειρία του μπορεί κάλλιστα να βοηθήσει και στο κέντρο της άμυνας. Στην παρούσα φάση, ίσως είναι και καλύτερα...

Μάκης Χάβος οέ, οέ, οέ…
Η λύση του Μάκη Χάβου στην τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ ήταν προσωρινή και πιθανότατα αυτό να ισχύει και τώρα. Όσο περνάει ο καιρός, όμως, ολοένα και αυξάνονται οι πιθανότητες μονιμότητας. Στις τρεις εβδομάδες που βρίσκεται στο «τιμόνι», έχει απελευθερώσει τους παίκτες, όπως λένε οι ίδιοι, φέρνει αποτελέσματα (τρεις νίκες στο πρωτάθλημα, μια πρόκριση στο Κύπελλο, μια νίκη και μια ήττα στην Ευρώπη), ενώ η ομάδα από παιχνίδι σε παιχνίδι παίζει καλύτερο ποδόσφαιρο. Αυτό αποδείχθηκε και στο τελευταίο ματς απέναντι στην Καβάλα. Ο 41 ετών τεχνικός «διάβασε» καλά τον αντίπαλο, τον οποίο δεν άφησε να κάνει το παιχνίδι του, ο ΠΑΟΚ, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, έπαιξε εξαιρετικό ποδόσφαιρο και πέτυχε ένα γκολ, ενώ θα μπορούσε να πετύχει τουλάχιστον άλλο ένα και χωρίς δυσκολία έφτασε σε μια ακόμη νίκη.

Σούζα τ’ αλογάκι…
Αν κάποια ομάδα άξιζε τη νίκη στην αναμέτρηση στο «Κλεάνθης Βικελίδης» αυτή ήταν η Λάρισα. Η ΑΕΛ έκανε ίσως το καλύτερο φετινό της ημίχρονο (δεύτερο) και αν ήταν λίγο πιο τυχερή, θα μπορούσε να φτάσει στη νίκη. Οι Θεσσαλοί εκμεταλλεύτηκαν την κούραση του Άρη, «άπλωσαν» ωραία το παιχνίδι και με τους Μετίν, Μακίνουα και Γκέρεμι, που μπήκαν ως αλλαγή, ταλαιπώρησαν πολύ τους αντίπαλους αμυντικούς. Ο πάγκος των «βυσσινί» έκανε τη διαφορά και αν η απόδοση της ομάδας κυμανθεί σε τέτοια επίπεδα και στο μέλλον, πολύ σύντομα θα ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις.

Η απόκρουση του Γιακούποβιτς
«Λίρα εκατό» αποδεικνύεται ο Έλντιν Γιακούποβιτς για τον Ολυμπιακό Βόλου. Ο Ελβετός τερματοφύλακας που αποκτήθηκε το καλοκαίρι έχει δείξει μέχρι στιγμής θετικά δείγματα γραφής στα περισσότερα παιχνίδια στα οποία έχει υπερασπιστεί την εστία των Θεσσαλών, αλλά η απόκρουση που κάνει στις καθυστερήσεις του αγώνα με την Κέρκυρα είναι για highlight. Ο 26χρονος κίπερ εκτινάσσεται στο δεξί «παραθυράκι» της εστίας του με τα 191 εκατοστά του και απομακρύνει με εντυπωσιακό τρόπο το σουτ του Στολτίδη κρατώντας το μηδέν και δίνοντας στην ομάδα του τους τρεις πολύτιμους βαθμούς. Είναι ίσως η απόκρουση της αγωνιστικής και ένας σοβαρός λόγος για να βρίσκεται τουλάχιστον μεταξύ των υποψηφίων για τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη.



«Φαντάσματα» Ζιλμπέρτο και Γκοβού
«Φάντασμα» του καλού του εαυτού αποτελεί στο ξεκίνημα της σεζόν ο Ζιλμπέρτο Σίλβα. Ο Βραζιλιάνος μέσος, που φαίνεται ότι προσπαθεί ακόμη να συνέλθει από την καλοκαιρινή του συμμετοχή στο Μουντιάλ, πρόσθεσε άλλη μια αρνητική εμφάνιση στο ενεργητικό του στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Για μια ακόμη φορά ήταν αργός στις αντιδράσεις του και συν τοις άλλοις έκανε πολλές λάθος πάσες, την ίδια ώρα που ο Σιμάο προσπαθεί να βελτιωθεί σε αυτόν τον τομέα, αν αυτό λέει κάτι σε κάποιους. Από την άλλη, ο Σίντνεϊ Γκοβού δεν έχει δικαιολογήσει ούτε στο ελάχιστο τα λεφτά της μεταγραφής του. Στην αναμέτρηση του Περιστερίου πέρασε σχεδόν απαρατήρητος και ήταν λίγες οι φορές που έκανε αισθητή την παρουσία του. Ο Μελισσάς σίγουρα θα έχει περάσει και πιο δύσκολα βράδια στην καριέρα του.

Η πλατεία της… κωλοτούμπας
«Ο Πανιώνιος έχει προπονητή τον Άκη Μάντζιο, ο οποίος χαίρει της εκτίμησης της διοίκησης». Αυτή ήταν η θέση της διοίκησης των «κυανέρυθρων» στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας, με αφορμή τα δημοσιεύματα και τα ονόματα υποψηφίων για την τεχνική ηγεσία της ομάδας, μετά την απομάκρυνση του Μίκαελ Στόρε. Ήρθε η «πεντάρα» από τον Ολυμπιακό και την πρώτη μέρα της επόμενης εβδομάδας η ΠΑΕ ανακοίνωσε την πρόσληψη του Γιώργου Παράσχου, ο οποίος μια μέρα πριν είχε αποχωρήσει από την Skoda Ξάνθη. Το πρώτο που συμπεραίνω εγώ από τα παραπάνω είναι ότι δεν υπάρχει συνέπεια μεταξύ λόγων και πράξεων.

Το «φάγωμα» του Παράσχου
Το… χόμπι του Χρήστου Πανόπουλου είναι να «τρώει» προπονητές και ο Γιώργος Παράσχος το βίωσε για δεύτερη φορά στη Skoda Ξάνθη. Σίγουρα έχει ευθύνες για τα αποτελέσματα (μια νίκη, δύο ισοπαλίες, τρεις ήττες στη Σούπερ Λίγκα και ο αποκλεισμός στο Κύπελλο) από τις 21 Σεπτεμβρίου που ανέλαβε, αλλά δεν μπορεί να έχεις απαίτηση από κάποιον να κάνει μέσα σε ενάμισι μήνα πορεία πρωταθλητισμού και με ένα ρόστερ, που δεν επέλεξε. Όταν περνούν τα χρόνια ο άνθρωπος δεν αλλάζει, αλλά το αφεντικό της ακριτικής ομάδας μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσει τις απόψεις του για το θέμα, αφού στα 19 χρόνια που έχει τα ηνία, έχουν απομακρυνθεί συνολικά 28 προπονητές.

Οφσάϊντ Αλεξόπουλος και Ολίσε
Βαριές κουβέντες αντάλλαξαν κατά την αποχώρησή τους για τα αποδυτήρια στο ημίχρονο του αγώνα με την ΑΕΚ οι ποδοσφαιριστές του Εργοτέλη Ολίσε και Αλεξόπουλος. Οι δύο παίκτες λογομάχησαν έντονα και λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια. Ο Νίκος Καραγεωργίου τους άφησε να… συνεχίσουν τον καβγά στα αποδυτήρια, καθώς τους έκανε αλλαγή. Τα περαιτέρω θα αναλάβει η διοίκηση, αφού όπως είπε και ο Έλληνας τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου: «Οι αλλαγές έπρεπε να γίνουν γιατί έχουμε μάθει στον Εργοτέλη να είμαστε οικογένεια και να μαχόμαστε. Όποιος δε θέλει να συμμετέχει σε αυτό, μένει έξω από την ομάδα». Σωστός…

Καλύτερα εκτός Τρίπολης
Ο Αστέρας έχει συγκεντρώσει δεκατρείς βαθμούς μετά από εννιά αγωνιστικές, εκ των οποίων οι δέκα είναι εκτός έδρας (τρεις νίκες, μια ισοπαλία, μια ήττα). Στο γήπεδο του τα έχει… θαλασσώσει, καθώς αγνοεί τη νίκη. Μετά τις ισοπαλίες με ΠΑΟΚ, Ατρόμητο και Ηρακλή, γνώρισε την ήττα από τον εκ των ουραγών Πανσερραϊκό. Μακριά από την Τρίπολη ξέρει να «κλέβει» βαθμούς, αλλά εντός έδρας δυσκολεύεται ακόμη και στο σκοράρισμα, αφού έχει πετύχει μόλις ένα γκολ, δηλαδή 0,25 ανά αγώνα. Ο Βαγγέλης Βλάχος πρέπει να βρει λύσεις, ώστε η ομάδα του να καταφέρει να εκμεταλλευτεί την έδρα της και η παραμονή, που αποτελεί τον πρωταρχικό στόχο, να έρθει μια ώρα αρχύτερα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x