Τάσος Νικολόπουλος

Η «πράσινη» ανορθογραφία και… ολίγη από ανακοινώσεις

Ο Παναθηναϊκός γλίτωσε το «έμφραγμα» χάρη στον MVP των τελευταίων αγωνιστικών, Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο και ο Ολυμπιακός βρήκε στο πρόσωπο του Νταβίδ Φουστέρ τον άνθρωπο, που θα σημαδεύει σωστά από το σημείο του πέναλτι. Οι κ.κ. Σιδηρόπουλος και Μάνταλος πρέπει να επισκεφθούν επειγόντως οφθαλμίατρο. Το www.sport-fm.gr μοιράζεται μαζί σας τις σκέψεις του για την 13η αγωνιστική. Τι μας άρεσε και τι όχι.

Ο Παναθηναϊκός γλίτωσε το «έμφραγμα» χάρη στον MVP των τελευταίων αγωνιστικών, Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο και ο Ολυμπιακός βρήκε στο πρόσωπο του Νταβίδ Φουστέρ τον άνθρωπο, που θα σημαδεύει σωστά από το σημείο του πέναλτι. Οι κ.κ. Σιδηρόπουλος και Μάνταλος πρέπει να επισκεφθούν επειγόντως οφθαλμίατρο.

Το www.sport-fm.gr μοιράζεται μαζί σας τις σκέψεις του για την 13η αγωνιστική. Τι μας άρεσε και τι όχι.

Του Τάσου Νικολόπουλου

Η «AEL FC Arena» άνοιξε τις πύλες της για να υποδεχθεί τη Λάρισα, που έχει πλέον ένα νέο υπερσύγχρονο «σπίτι». Δυστυχώς γι’ αυτήν, την κορδέλα των εγκαινίων… έκοψε ο ΠΑΟΚ. Στην κορυφή η κατάσταση έμεινε αμετάβλητη. Ο Παναθηναϊκός πρόσθεσε άλλη μια κακή εμφάνιση στις πολλές φετινές, αλλά δεν το «πλήρωσε», αφού ο Πανσερραϊκός δεν το πίστεψε όσο έπρεπε, βλέποντας τον αντίπαλο του σε τέτοια χάλια. Ο έτερος πρωτοπόρος, Ολυμπιακός πήρε μια επαγγελματική νίκη στην Καβάλα, χωρίς να φτάσει σε υψηλά στάνταρ απόδοσης, ευστοχώντας για πρώτη φορά φέτος από την «άσπρη βούλα» μετά από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες.

Η ΑΕΚ παρουσίασε τις γνωστές αδυναμίες της εκτός έδρας και μάλλον θα πρέπει να είναι ευχαριστημένη με τον βαθμό στο Περιστέρι με βάση την εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου, συν το γεγονός ότι αγωνιζόταν από το 40’ με δέκα παίκτες. Στα αξιοσημείωτα της αγωνιστικής η τρίτη συνεχόμενη νίκη της Skoda Ξάνθης, που παραμένει αήττητη στα πέντε τελευταία παιχνίδια. Όσο για τους κ.κ. Μάνταλο και Σιδηρόπουλο που σφύριξαν στους αγώνες σε ΟΑΚΑ και «AEL FC Arena», πρέπει να επισκεφθούν επειγόντως οφθαλμίατρο, ειδάλλως ας πάνε σπίτια τους…

Τι μας άρεσε

Σε συνέχεια των προηγούμενων ανακοινώσεων…
Η αλήθεια είναι ότι τις τελευταίες αγωνιστικές είχε… ηρεμήσει κάπως το κεφάλι μας. Την προηγούμενη αγωνιστική υπήρξε το ξέσπασμα του προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΚ, Σταύρου Αδαμίδη μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλά ήταν μπροστά στις κάμερες. Απάντησε ο αντιπρόεδρος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, Γιάννης Μώραλης, αλλά ανακοίνωση δεν βγήκε. Μας ήρθαν μαζεμένες την 13η αγωνιστική. Την αρχή έκανε η ΠΑΕ Πανσερραϊκός, που υποστήριξε ότι ήξεραν εκ των προτέρων ότι δεν είχαν τύχη με διαιτητή τον Μάνταλο στο ΟΑΚΑ. Μήπως ξέρουν και τα νούμερα της επόμενης κλήρωσης του Τζόκερ; Απάντησε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, που προέτρεπε τον πρόεδρο της ομάδας των Σερρών να μην επηρεάζεται από τον νέο φίλο του. Ποιος είναι αυτός άραγε; Στείλτε τις απαντήσεις σας στο e-mail της ΠΑΕ και ο νικητής θα αμειφθεί.

Ακολούθησε σε ήπιους ομολογουμένως τόνους η ΠΑΕ Λάρισα με αναφορές σε συγκεκριμένα σφυρίγματα του Σιδηρόπουλου στο ματς με τον ΠΑΟΚ και την αυλαία έριξε ο «δικέφαλος του Βορρά» που έκανε λόγο για παλιομοδίτικες πρακτικές από πλευράς ΑΕΛ και θυμήθηκε ότι δεν έχει κερδίσει πέναλτι φέτος. Επίσης ζητάει από τους ανθρώπους της θεσσαλικής ομάδας να μην «πιάνουν στο στόμα τους» την Τούμπα λόγω… βεληνεκούς. Αφού δεν ζήτησαν να το… πλένουν κιόλας, πάλι καλά. Τι γκολ, ωραίες φάσεις και γεμάτα γήπεδα; Αν εκλείψουν αυτές οι… ομορφιές, το πρωτάθλημα θα είναι άνοστο. Διαφωνεί κανείς;

Χάρμα ιδέσθαι τα γκολ Κοντρέρας και Κουζέν
Στο νεόκτιστο γήπεδο της Λάρισας, το «AEL FC ARENA», μπήκαν δύο από τα πιο όμορφα γκολ της αγωνιστικής. Ο Κοντρέρας (κεντρικός αμυντικός ως γνωστόν) παίζει το ένα-δύο με τον Βιερίνια, κάνει κίνηση παράλληλα στην περιοχή, που θα ζήλευε ακόμη και επιθετικός και τελειώνει τη φάση με σουτ στο «παραθυράκι» του Αμπάρη. Ο Κουζέν, αν και η φάση ξεκινάει από λάθος του Χαλκιά, κάνει ένα εξαιρετικό πλασέ έξω από την περιοχή, με τη μπάλα να παίρνει τέτοια φάλτσα, ώστε να μην μπορεί να αντιδράσει ο τερματοφύλακας του «δικεφάλου».

Τα «λιοντάρια» των Σερρών
Ο Πανσερραϊκός με εμφανίσεις σαν αυτή του πρώτου ημιχρόνου στο ΟΑΚΑ, δικαιούται να ονειρεύεται. Μετά το γκολ που δέχθηκε στο 16’ και μέχρι το 45’ ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα, έχασε πολλές κλασσικές ευκαιρίες και δικαιούταν να πετύχει ένα γκολ. Αν οι παίκτες του Ντράγκαν Κοκότοβιτς το πίστευαν λίγο περισσότερο, θα μπορούσαν να προκαλέσουν… έμφραγμα στον πρωταθλητή Παναθηναϊκό. Όπως και να έχει, η ομάδα των Σερρών κέρδισε τις εντυπώσεις παρά την ήττα.

Το «τακούνι» του Μπούντιμιρ
Ο Μάριο Μπούντιμιρ δεν έχει στο ρεπερτόριο του μόνο το σκοράρισμα. Ο Κροάτης επιθετικός μας έδειξε ότι διαθέτει και φαντασία στο παιχνίδι του, χαρίζοντας μας μια από τις πιο όμορφες στιγμές της αγωνιστικής. Με πάσα με το «τακούνι» προς τον αμαρκάριστο Λεάλ ξεκίνησε το πρώτο γκολ του Εργοτέλη κόντρα στον Ηρακλή. Ο Αργεντινός έκανε την παράλληλη σέντρα και ο Ρομάνο από κοντά σκόραρε.

Καλύτερη χωρίς προπονητή
Ο Χρήστος Πανόπουλος συνεχίζει να ψάχνει τον αντικαταστάτη του Γιώργου Παράσχου, που απομακρύνθηκε στις αρχές Νοεμβρίου, αλλά η Skoda Ξάνθη τα πάει πολύ καλύτερα χωρίς προπονητή. Ή μάλλον με τον υπηρεσιακό, Νίκο Παπαδόπουλο, που κλήθηκε να «βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά» και δεν έχει… καεί. Η νίκη επί του Ολυμπιακού Βόλου ήταν η τρίτη συνεχόμενη για τους «ακρίτες», που με αυτόν στον πάγκο παραμένουν αήττητοι σε τέσσερα παιχνίδια, έχοντας συγκεντρώσει τους δέκα από τους συνολικά δεκαεπτά βαθμούς τους. Καλύτερο όνομα για το «τιμόνι» της ομάδας μπορεί να βρει ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, αλλά διατηρώ τις επιφυλάξεις μου για το αν θα είναι τόσο αποτελεσματικός.

Τι δεν μας άρεσε

«Πράσινη» ανορθογραφία
Ταλαιπωρία και κούραση στα μάτια αυτών που τον παρακολούθησε, προκάλεσε με την εμφάνιση του ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» παρά τη νίκη επί του Πανσερραϊκού παρουσίασαν κάκιστο πρόσωπο, ήταν μια ομάδα χωρίς αρχή και τέλος, απειλήθηκαν πολλές φορές, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο και θα πρέπει είναι ευχαριστημένοι που δεν το «πλήρωσαν». Ας όψονται ο Χριστοδουλόπουλος, που «σέρβιρε» και οι Μπουμσόνγκ και Σισέ που εκτέλεσαν. Ο Ζεσουάλδο Φερέϊρα έχει πολλή δουλειά μπροστά του για να διορθώσει τα κακώς κείμενα, που είναι κάτι παραπάνω από εμφανή. Ο Γενάρης είναι κοντά…

ΑΕΚ, ΑΕΚ είσαι εδώ;
Η ΑΕΚ μπορεί να ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο στο Περιστέρι με παίκτη λιγότερο, λόγω της αποβολής του Ντιόπ (40’), αλλά η εμφάνιση της ήταν τέτοια, που μόνο από τύχη δεν πήγε στα αποδυτήρια με γκολ στην… πλάτη. «Θα υπάρξουν πολύ σοβαρές συνέπειες» ήταν η ατάκα του Μανόλο Χιμένεθ στη συνέντευξη Τύπου και τα περικλείει όλα. Το ίδιο και η αλλαγή του Γκερέϊρο στο 30ο λεπτό, που δεν έγινε λόγω τραυματισμού. Η «Ένωση» μάλλον είχε μείνει στην εμφάνιση του Σπλιτ και δεν θύμισε σε τίποτε την ομάδα που βρίσκεται μια ανάσα από την πρόκριση στους «32» του Europa League.

Μάνταλος, Σιδηρόπουλος και σία…
Οι διαιτητές για ένα ακόμη Σαββατοκύριακο δεν απέφυγαν τα σοβαρά λάθη και άφησαν κάποιες ομάδες με παράπονα. Ο Σταύρος Μάνταλος αρνήθηκε πέναλτι-μαρς στον Πανσερραϊκό σε χέρι του Πλεσί στο 40ο λεπτό του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, με το σκορ στο 1-0 υπέρ των «πράσινων», ενώ ο Τάσος Σιδηρόπουλος έκλεισε τα μάτια σε αντίστοιχη περίπτωση με τον Κοντρέρας του ΠΑΟΚ στο ματς με τη Λάρισα, που θα είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει σε 2-2 και ενώ απέμεναν λίγα λεπτά μέχρι τη λήξη του αγώνα. Κύριοι αν δεν μπορείτε να βλέπετε τα οφθαλμοφανή και να σφυρίζετε τα αυτονόητα, αδειάστε μας τη γωνιά…

Η ανικανότητα και η… παράδοση του Πανιωνίου
Ο Πανιώνιος αδυνατεί να απειλήσει τον αντίπαλο του, πόσω μάλλον να σκοράρει (8 γκολ σε 13 αγωνιστικές). Με την Κέρκυρα, αν και βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ, πλην της ευκαιρίας του Μπάλαμπαν στις καθυστερήσεις, δεν έφτασε με ιδιαίτερες αξιώσεις απέναντι από τον Κωνσταντόπουλο. Επίσης, διατήρησε την παράδοση που τον θέλει να χάνει όταν παίζει Σάββατο. Η ήττα από τους «Φαίακες» ήταν συνέχεια αυτών από Ολυμπιακό Β., Ατρόμητο, Εργοτέλη, Καβάλα, Παναθηναϊκό.

Έγινε του… δακρυγόνου στο ΟΑΚΑ
Εικόνες ντροπής στο Ολυμπιακό Στάδιο λίγα λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα Παναθηναϊκός-Πανσερραϊκός. Τα δακρυγόνα που έπεσαν έξω από την θύρα των οργανωμένων και η ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε... έστειλαν ομάδες και διαιτητές στα αποδυτήρια για ένα δεκάλεπτο μέχρι να καθαρίσει το τοπίο. Αδυνατώ να μπω στο μυαλό αυτών που προκάλεσαν όλο αυτό. Απλά , πολλές φορές αναρωτιέμαι γιατί δεν τους διώχνουν δια παντός από το γήπεδο. Και δεν μιλάω μόνο για τους οπαδούς του «τριφυλλιού». Όλες οι ομάδες έχουν από δαύτους….

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x