Τάσος Νικολόπουλος

Όταν ο Καντέ είναι ο κορυφαίος

Όταν ο Σεντρίκ Καντέ είναι ο κορυφαίος παίκτης του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος δεν έχει πετύχει ούτε μια νίκη στην έδρα του και πριν από αυτό, σε έξι παιχνίδια είχε σκοράρει όλες κι όλες δύο φορές, είναι εύκολο να εξηγήσεις γιατί ο πρωταθλητής έχασε δύο βαθμούς και «γκρεμίστηκε» από την κορυφή. Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος.

Όταν ο Σεντρίκ Καντέ είναι ο κορυφαίος παίκτης του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος δεν έχει πετύχει ούτε μια νίκη στην έδρα του και πριν από αυτό, σε έξι παιχνίδια είχε σκοράρει όλες κι όλες δύο φορές, είναι εύκολο να εξηγήσεις γιατί ο πρωταθλητής έχασε δύο βαθμούς και «γκρεμίστηκε» από την κορυφή.

Του Τάσου Νικολόπουλου

Ο Παναθηναϊκός σε ένα ακόμη παιχνίδι ήταν αργός στις αντιδράσεις του και προβλέψιμος στην ανάπτυξη του. Με δεδομένο ότι οι παίκτες της μεσαίας γραμμής όχι μόνο δεν κάνουν παιχνίδι, αλλά δεν αποτελούν και «κυματοθραύστη» στις επιθέσεις του αντιπάλου, ήταν ευάλωτος και στην άμυνα. Δεν είναι τυχαίο ότι οι παίκτες του Αστέρα έκαναν δεκατρία σουτ προς την εστία του Τζόρβα, ανεξάρτητα αν δεν είχαν κλασσική ευκαιρία.

Σε ένα παιχνίδι, που ο αντίπαλος έπαιξε μαζική άμυνα, ο Παναθηναϊκός δεν είχε για μια ακόμη φορά τον παίκτη, που θα τροφοδοτήσει σωστά τον Σισέ. Μια φορά έγινε αυτό από μπαλιά του Ζιλμπέρτο, αλλά στο πλασέ του Γάλλου, βρέθηκε σαν «από μηχανής θεός» ο Πουλίδο και την έδιωξε πριν καταλήξει στα δίχτυα. Πλην αυτής, οι «πράσινοι» δεν είχαν άλλη κλασσική ευκαιρία να σκοράρουν. Αντίθετα, ταλαιπώρησαν τη μπάλα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και προσπαθούσαν με τον. κλασσικό τρόπο, δηλαδή με γιόμες να απειλήσουν τον Ντεγκρά, που μάλλον πέρασε ένα από τα πιο εύκολα απογεύματα του στη φετινή σεζόν.

Ώρες-ώρες λυπάμαι τον Σισέ για τα χιλιόμετρα που κάνει στο γήπεδο, περιμένοντας κάποιες σωστές μπαλιές. Αναρωτιέμαι, επίσης, πως δεν έχει σηκωθεί να φύγει από το γήπεδο από μόνος του εκνευρισμένος για τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του. Ο Χριστοδουλόπουλος βρέθηκε σε κακή βραδιά, ενώ ο Νίνης είτε κολλούσε πίσω από τον Γάλλο επιθετικό, είτε αδυνατούσε να κάνει παιχνίδι. Κάποιες στιγμές, αν και 20χρονος, έμοιαζε με. παλαίμαχο.

Το δυσάρεστο και απαισιόδοξο είναι ότι δεν υπάρχουν σημάδια βελτίωσης και δεν φαίνεται φως στον ορίζοντα. Στην αρχή της χρονιάς έφταιγε ο γυμναστής, γιατί δήθεν η ομάδα δεν είχε τρεξίματα, ήρθε ο Λόρενς Έμπεν για να συμμαζέψει την κατάσταση, άλλαξε ο προπονητής για να αλλάξει η ψυχολογία, αλλά η ουσία είναι ότι ο Παναθηναϊκός, που ήταν η πιο έτοιμη ομάδα από όλες τις υπόλοιπες, είναι σχεδόν η πιο αποκρουστική. Δεν λέει κανείς ότι χάθηκε η χρονιά, αλλά αν ρωτήσει κανείς τους φίλους του «τριφυλλιού», οι περισσότεροι θα πουν ότι δεν αντέχουν να βλέπουν την ομάδα τους να τους προσφέρει αυτό το θέαμα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x