Τάσος Νικολόπουλος

Ο αναγεννημένος «Ζορό» και ο αποκρουστικός ΠΑΟ

Μια αγωνιστική πριν πέσει η αυλαία του πρώτου γύρου στη Σούπερ Λίγκα, η κορυφή έχει μόνο τον Ολυμπιακό, που έκανε το… καθήκον του, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό. Το… καθήκον του έκανε και πάλι ο Ίσμαελ Μπλάνκο, που «φωνάζει» με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι θέλει και πρέπει να μείνει στην ΑΕΚ. Το www.sport-fm.gr μοιράζεται μαζί σας τις σκέψεις του για την 14η αγωνιστική. Τι μας άρεσε και τι όχι.

Μια αγωνιστική πριν πέσει η αυλαία του πρώτου γύρου στη Σούπερ Λίγκα, η κορυφή έχει μόνο τον Ολυμπιακό, που έκανε το… καθήκον του, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό. Το… καθήκον του έκανε και πάλι ο Ίσμαελ Μπλάνκο, που «φωνάζει» με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι θέλει και πρέπει να μείνει στην ΑΕΚ. Το www.sport-fm.gr μοιράζεται μαζί σας τις σκέψεις του για την 14η αγωνιστική. Τι μας άρεσε και τι όχι.

Του Τάσου Νικολόπουλου

Ο Ολυμπιακός με ηγέτες τους Μιραλάς, που επέστρεψε στο σκοράρισμα, Φουστέρ, που έκανε την καλύτερη του εμφάνιση και Ζαϊρί, που βγήκε από το… ψυγείο και εξέθεσε τον προπονητή του, πήρε τη νίκη επί του Ατρόμητου και απολαμβάνει την μοναξιά της κορυφής. Αυτό συνέβη γιατί ο Παναθηναϊκός μέχρι… σήμερα να έπαιζε, δεν υπήρχε περίπτωση να βάλει γκολ στην άμυνα του Αστέρα Τρίπολης, που πήρε άριστα και μαζί τον βαθμό της ισοπαλίας. Όσοι φίλαθλοι του «τριφυλλιού» άντεξαν να δουν ολόκληρο το παιχνίδι, μπορούν να χαρακτηριστούν… ήρωες! Ήρωας δεν είναι ο Ίσμαελ Μπλάνκο, γιατί απλά έκανε τη δουλειά του, όπως ξέρει καλύτερα. Σκόραρε δις, οδήγησε την ΑΕΚ στη νίκη επί της Λάρισας και έστειλε μήνυμα στη διοίκηση ότι παρά τους χαλεπούς καιρούς, δεν θα πρέπει να κάνει εκπτώσεις και να του δώσει το κάτι παραπάνω που θέλει για να ανανεώσει το συμβόλαιο του! Το αξίζει και με το παραπάνω…

Τι μας άρεσε

Ο «Ζορό» που όλοι αγαπήσαμε…
Τις τελευταίες αγωνιστικές ο Ίσμαελ Μπλάνκο δείχνει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο γιατί πρέπει η ΑΕΚ να του ανανεώσει το συμβόλαιο. Ο Αργεντινός, αγωνιζόμενος στη φυσική του θέση, έχει σκοράρει στα τρία τελευταία παιχνίδια της ομάδας του αποδεικνύοντας ότι είναι ο μοναδικός παίκτης που διαθέτει η «Ένωση» με το δικό του «φονικό ένστικτο» μέσα στην περιοχή. Στο πρώτο γκολ κόντρα στη Λάρισα βρίσκεται στη σωστή θέση και παίρνει το… ριμπάουντ από την απόκρουση του τερματοφύλακα, ενώ στο δεύτερο, έχει δει την κούρσα του συμπαίκτη του, κάνει κίνηση στην περιοχή και όταν δέχεται τη μπάλα κάνει το αυτονόητο, που για κάποιους παίκτες μοιάζει δύσκολο.

Οι «κανονιές» του Πόι και του Νέτο
Προέρχονται από χώρες της Λατινικής Αμερικής και συνήθως τέτοιοι παίκτες έχουν τεχνικές αρετές. Ο Μάουρο Πόι και ο Ντάρσι Νέτο μας χάρισαν δύο εκπληκτικής ομορφιάς γκολ, που θέτουν υποψηφιότητα για τα καλύτερα της αγωνιστικής. Αμφότεροι σκόραραν με φάουλ, αλλά με διαφορετικά χτυπήματα. Ο Αργεντινός της Skoda Ξάνθης με μια βολίδα έξω από την περιοχή, δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Γκαλίνοβιτς, ενώ ο Βραζιλιάνος του Άρη πήγαινε περισσότερο για σέντρα, αφού το φάουλ ήταν λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή, αλλά με τον αέρα, η μπάλα πήρε τέτοια τροχιά, που κατέληξε στα δίχτυα του Γιακούποβιτς.

Η δεύτερη νιότη του Νεμπεγλέρα
Μπορεί να διανύει το 36ο έτος της ηλικίας του ο Κώστας Νεμπεγλέρας, αλλά για μια ακόμη φορά απέδειξε ότι παρά τα… χρονάκια του, δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από κάποιους άλλους με λιγότερα χρόνια, που παίζουν στη θέση του αμυντικού χαφ. Ο μέσος του Ατρόμητου έτρεξε και στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό πολλά χιλιόμετρα, έκοψε πολλές από τις επιθέσεις των «ερυθρολεύκων», λειτουργούσε αρκετές φορές σαν προπονητής εντός αγωνιστικού χώρου για τους συμπαίκτες του, ενώ δεν ήταν λίγες και οι φορές που προσπάθησε να βγάλει μπροστά την ομάδα του και να την βοηθήσει στην ανάπτυξη.

Ο… κατεψυγμένος Ζαϊρί
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε και στην πρώτη του θητεία στον Ολυμπιακό είχε δείξει ότι έχει κάποια… κολλήματα με παίκτες, κάτι που φαίνεται ότι ισχύει και τώρα. Ένας από αυτούς, που δεν χαίρει της εμπιστοσύνης του είναι ο Ζαουάντ Ζαϊρί, τον οποίο αποφάσισε να χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά ως βασικό στο ματς με τον Ατρόμητο. Ο Μαροκινός άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά και ουσιαστικά εξέθεσε τον προπονητή του. Ήταν αρκετά κινητικός, ταλαιπώρησε την αντίπαλη άμυνα και γενικά φρόντισε να κάνει αισθητή την παρουσία του. Δεν είπε κανείς να είναι βασικός και αναντικατάστατος, όταν για τις πτέρυγες έχουν αποκτηθεί ο Ριέρα και ο Ρόμενταλ το περασμένο καλοκαίρι, αλλά δεν γίνεται, από την άλλη, να είναι μεταξύ των υποψηφίων να παραχωρηθούν δανεικοί…

Τι δεν μας άρεσε

Ο Παναθηναϊκός για πολλοστή φορά
Είναι κουραστικός, είναι αποκρουστικός, είναι… Ο Παναθηναϊκός για μια ακόμη φορά φέτος, αλλά και στην στήλη, μπαίνει στα «δεν μας άρεσε» κάποιας αγωνιστικής. Οι «πράσινοι» ήταν απογοητευτικοί και στο ματς με τον Αστέρα στην Τρίπολη, μη θυμίζοντας σε τίποτε την ομάδα που πήρε πέρυσι το νταμπλ. Ήταν αργοί στις αντιδράσεις τους και προβλέψιμοι στην ανάπτυξη τους, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις ήταν και ευάλωτοι στην άμυνα, αφού το κέντρο του Αστέρα λειτούργησε πολύ καλύτερα. Ο Χριστοδουλόπουλος ήταν σε κακή βραδιά, ο Νίνης ήταν απλή αναφορά, ενώ ο Μαρίνος επίσης δεν έκανε το κάτι παραπάνω. Και επειδή δεν μπορεί να είναι κάθε φορά του Αγίου… Κατσουράνη, όπως έγινε στην Κέρκυρα, ο πρωταθλητής έμεινε στο 0-0 απόλυτα δίκαια.

Η «κατρακύλα» της Λάρισας
Τέσσερις συνεχόμενες ήττες και έξι αγωνιστικές χωρίς νίκη συμπλήρωσε η Λάρισα και με δεδομένο ότι οι… ισορροπίες και οι διαφορές μεταξύ των ομάδων από την έβδομη θέση και μετά είναι μικρές, έχει βρεθεί στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Παρά την αποχώρηση του Γιάννη Παπακώστα, οι «βυσσινί» δεν έχουν παρουσιάσει σημάδια βελτίωσης ούτε στο παιχνίδι τους, ούτε στα αποτελέσματα τους. Μπορεί η «τεσσάρα» από την ΑΕΚ να είναι βαριά και να διαμορφώθηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο, μπορεί η ΑΕΛ να έχει, όπως είπε ο υπηρεσιακός τεχνικός, παράπονα από την διαιτησία, ωστόσο, η ουσία είναι ότι η συγκεκριμένη ομάδα «νοσεί» και χρειάζεται ένα ηλεκτροσόκ για να πάρει την ανιούσα. Ίσως το νέο γήπεδο βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση…

Η ανικανότητα του Ολυμπιακού Βόλου
Ο Ολυμπιακός Βόλου από την αρχή της σεζόν, αν και νεοφώτιστος, δεν επιδίδεται σε ποδόσφαιρο σκοπιμότητας και μαζική άμυνα για να πάρει αποτελέσματα. Οι δεκαοχτώ βαθμοί που έχει μαζέψει προέρχονται γιατί προσπαθεί να παίξει μπάλα και να ικανοποιήσει τους φιλάθλους του και όχι μόνο. Μπράβο του γιατί παίζει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, αλλά στερείται ικανών επιθετικών να βάλουν τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. Στο παιχνίδι με τον Άρη είχε την κυριαρχία και την εδαφική υπεροχή, έκανε αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρει περισσότερες από μια φορά, αλλά δεν τα κατάφερε. Το τελικό 1-1 τον αδικεί, όπως και άλλα αποτελέσματα στη διάρκεια του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος.

Διαιτητές για κλάματα…
Δεν ζητάμε το απόλυτο κάθε αγωνιστική από τους διαιτητές, αλλά, ας σφυρίζουν τουλάχιστον τα αυτονόητα. Στα τελευταία λεπτά του αγώνα Ολυμπιακός Βόλου-Άρης, ο Χρήστος Μήτσιος κλείνει τα μάτια σε ανατροπή του Σανκαρέ, με το σκορ στο 1-1, ενώ στο παιχνίδι Πανσερραϊκός-Πανιώνιος, ο Μιχάλης Τσινιάρης υποδεικνύει παράβαση στη «βουτιά» του Νταλέ, ο οποίος υποτίθεται ανατράπηκε από τον Μάχο, με το αποτέλεσμα στο 0-0. Στην πρώτη περίπτωση, ο διαιτητής στέρησε από την ομάδα της Θεσσαλίας τη δυνατότητα να σκοράρει και πιθανότατα να πάρει τη νίκη και στη δεύτερη έδωσε την ευκαιρία σε αυτή της Μακεδονίας να ανοίξει το σκορ χωρίς να πρέπει…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x