Τάσος Νικολόπουλος

Εδώ ο «Κάρα», εκεί ο «Κάρα», πού είναι ο «Κάρα»;

Εδώ ο Καραγκούνης, εκεί ο Καραγκούνης, πού είναι ο Καραγκούνης; Ο μέχρι πρότινος πρώτος(!) αρχηγός του Παναθηναϊκού βρίσκεται στα… αζήτητα του Ζεσουάλδο Φερέϊρα, που δείχνει να μην έχει στα πλάνα του τον 34χρονο διεθνή μέσο. Δεν εξηγείται αλλιώς η μη χρησιμοποίηση του παίκτη, όχι μόνο στη βασική εντεκάδα, αλλά ούτε ως αλλαγή. Διαβάστε το άρθρο του Τάσου Νικολόπουλου

Εδώ ο Καραγκούνης, εκεί ο Καραγκούνης, πού είναι ο Καραγκούνης; Ο μέχρι πρότινος πρώτος(!) αρχηγός του Παναθηναϊκού βρίσκεται στα… αζήτητα του Ζεσουάλδο Φερέϊρα, που δείχνει να μην έχει στα πλάνα του τον 34χρονο διεθνή μέσο. Δεν εξηγείται αλλιώς η μη χρησιμοποίηση του παίκτη, όχι μόνο στη βασική εντεκάδα, αλλά ούτε ως αλλαγή.

Του Τάσου Νικολόπουλου

Ο «τυπάρας» αγωνίστηκε ως βασικός στη Σούπερ Λίγκα για πρώτη και τελευταία φορά μέχρι σήμερα επί Φερέϊρα στο εκτός έδρας παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής με την Κέρκυρα, στο οποίο έκανε ντεμπούτο στο πρωτάθλημα ο Πορτογάλος. Έπαιξε για 61 λεπτά και αποχώρησε για να πάρει τη θέση του ο Πετρόπουλος. Είχε προηγηθεί το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του Φερέϊρα κόντρα στη Μπαρτσελόνα, αλλά τότε ήταν τιμωρημένος και εκ των πραγμάτων δεν μπορούσε να αγωνιστεί. Στο ματς πρωταθλήματος που ακολούθησε με τον Πανσερραϊκό για τη 13η αγωνιστική ήταν εκτός αποστολής για λόγους τακτικής, για να ακολουθήσει το «περιβόητο» με την Κοπεγχάγη για το Τσάμπιονς Λιγκ, στο οποίο, αν και βρισκόταν στην αποστολή, δεν αγωνίστηκε καθόλου, μολονότι ακόμη και οι… πέτρες γνώριζαν ότι αν έπαιζε, θα συμπλήρωνε 100 ευρωπαϊκές συμμετοχές.

Στη συνέχεια, οι «πράσινοι» αντιμετώπισαν τον Αστέρα στην Τρίπολη για την 14η αγωνιστική και ο «Κάρα» μπήκε ως αλλαγή στο 75’ αντικαθιστώντας τον Νίνη. Στην αυλαία του πρώτου γύρου με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Βόλου στο ΟΑΚΑ, ο Καραγκούνης ήταν στον πάγκο και παρέμεινε εκεί, αφού ο Ζεσουάλδο Φερέϊρα έκρινε ότι δεν χρειαζόταν την «βοήθεια» του, μολονότι ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να κάνει μια ευκαιρία της προκοπής.

Επόμενη υποχρέωση των νταμπλούχων Ελλάδας ήταν στο κύπελλο Ελλάδας ΟΠΑΠ με αντίπαλο τα Τρίκαλα. Εκεί ο Καραγκούνης πήρε φανέλα βασικού και έπαιξε για 76 λεπτά, όταν και αντικαταστάθηκε από τον Γκοβού. Χθες (04/01) και την έναρξη του δευτέρου γύρου της Σούπερ Λίγκας, ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε στα Πηγάδια με αντίπαλο τη Skoda Ξάνθη. Ο διεθνής μέσος βρισκόταν στον πάγκο, αλλά και πάλι ο προπονητής του έκρινε ότι δεν τον χρειαζόταν ούτε ως τρίτη αλλαγή και προτίμησε τον Λουίς Γκαρσία, ακόμη κι αν το όνομα του Ισπανού βρίσκεται στη λίστα των υπό παραχώρηση παικτών τον Ιανουάριο.

Αν τα βάλει κανείς κάτω, ο Γιώργος Καραγκούνης σε επτά παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις από τότε που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ο Ζεσουάλδο Φερέϊρα (εξαιρείται αυτό με τη Μπαρτσελόνα που ήταν τιμωρημένος) έχει αγωνιστεί δύο φορές βασικός και μια ως αλλαγή, έχοντας συνολικά 156 αγωνιστικά λεπτά σε σύνολο 630. Τα νούμερα δείχνουν ξεκάθαρα ότι ο Πορτογάλος δεν υπολογίζει στον «τυπάρα». Ανεξάρτητα από το αν γουστάρει κάποιος τον Καραγκούνη ως παίκτη, θεωρώ ότι ούτε ex-player είναι, ούτε αξίζει τέτοιας αντιμετώπισης. Συν τοις άλλοις, δεν νομίζω ότι με το ρόστερ που έχει ο Παναθηναϊκός και με δεδομένο το πρόβλημα που έχει στην ανάπτυξη, δεν χωράει να αγωνίζεται ούτε ως αλλαγή… Εν ενεργεία διεθνής είναι και μάλιστα αρχηγός της εθνικής ομάδας. Ή μήπως κάνω λάθος;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x