Τάσος Νικολόπουλος

Ο στρατιώτης Φουστέρ και οι… ex-players

Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός, με οδηγό τον Φουστέρ, διατήρησε το απόλυτο στο Καραϊσκάκη και ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός μέσω των ex players Κατσουράνη και Ζιλμπέρτο έστειλε «μήνυμα ζωής» από τα Πηγάδια. Οι δύο «δικέφαλοι» έμειναν ακόμη πιο μακριά από την κορυφή, ενώ στον κάμπο, ο κόσμος της Λάρισας εκδήλωσε την… λατρεία του προς τους παίκτες. Το www.sport-fm.gr μοιράζεται μαζί σας τις σκέψεις του για την 16η αγωνιστική.

Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός, με οδηγό τον Φουστέρ, διατήρησε το απόλυτο στο Καραϊσκάκη και ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός μέσω των ex players Κατσουράνη και Ζιλμπέρτο έστειλε «μήνυμα ζωής» από τα Πηγάδια.

Οι δύο «δικέφαλοι» έμειναν ακόμη πιο μακριά από την κορυφή, ενώ στον κάμπο, ο κόσμος της Λάρισας εκδήλωσε την… λατρεία του προς τους παίκτες.

Το www.sport-fm.gr μοιράζεται μαζί σας τις σκέψεις του για την 16η αγωνιστική.

Του Τάσου Νικολόπουλου

Η πρεμιέρα του δεύτερου γύρου της Σούπερ Λίγκας δεν έφερε αλλαγές στην κορυφή, με τον Ολυμπιακό να κάνει το 8 στα 8 στο «Καραϊσκάκη» με αντίπαλο τον Ηρακλή και τον Παναθηναϊκό να επιστρέφει στις επιτυχίες κόντρα στη Skoda Ξάνθη, μετά από δύο αγωνιστικές, που τον έφεραν στο -5. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν σε καλή βραδιά τον Φουστέρ, που πέτυχε ένα γκολ και έκανε την ασίστ στον Πάντελιτς, που πέτυχε το δεύτερο, το οποίο ήταν για high-light. Από την άλλη, για μια ακόμη φορά έμειναν μακριά από τον καλό τους εαυτό οι Ριέρα και Ρόμενταλ. Για τους «πράσινους», σκόραραν οι «συνήθεις ύποπτοι» Σισέ και Χριστοδουλόπουλος, ενώ οι… ex-players Κατσουράνης και Ζιλμπέρτο ήταν από τους ακρογωνιαίους λίθους του διπλού.

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ είχαν απώλειες βαθμών κόντρα σε Κέρκυρα και Πανσερραϊκό αντίστοιχα. Η «Ένωση» γιατί δεν είχε τον άνθρωπο που θα σπρώξει τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, καθώς ο Μπλάνκο βρέθηκε σε κάκιστη βραδιά, ενώ ο «δικέφαλος του Βορρά» περιορίστηκε στην καλή απόδοση του πρώτου μέρους και το «πλήρωσε». Έξω-αγωνιστικά, υπήρχαν, παρά τις σχετικές διαψεύσεις, τα ρατσιστικά συνθήματα μικρής μερίδας οπαδών της Skoda Ξάνθης προς τον Τζιμπρίλ Σισέ, αλλά και τις εκδηλώσεις… λατρείας των οπαδών της Λάρισας προς τους παίκτες, τους οποίους κράτησαν ομήρους για 5 ώρες, μετά την ήττα από τον Ατρόμητο.

Τι μας άρεσε

Κοίτα κάτι… ex-players

Μπορεί, όπως γράφτηκε, να λύθηκε η παρεξήγηση και ο Κάρλος Φρέϊτας να ξεκαθάρισε στους παίκτες ότι δεν αποκάλεσε κάποιους ως ex-players, όπως είχε αναφέρει ο Νίκος Νιόπλιας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, αλλά προσωπικά δεν… αφήνω στην άκρη τη δήλωση του πρώην τεχνικού του Παναθηναϊκού. Πάντως, ο Κατσουράνης και ο Ζιλμπέρτο, στους οποίους φέρεται να είχε αναφερθεί, έκαναν σπουδαία εμφάνιση στο παιχνίδι με την Skoda Ξάνθη και έδωσαν τις «απαντήσεις» τους. Όχι ότι ήταν υποχρεωμένοι, αλλά πολλές φορές δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις.

Η ουσία στο παιχνίδι του Φουστέρ

Από την αρχή της σεζόν αντιμετωπίστηκε με επιφυλακτικότητα και εν μέρει δικαιολογημένα, αφού δεν προσαρμόστηκε άμεσα, ωστόσο, δεν έβγαινε από την ενδεκάδα του Ολυμπιακού. Ο Νταβίδ Φουστέρ, ωστόσο, με το πέρασμα του χρόνου, δείχνει να είναι ουσιαστικός και απαραίτητος για τους «ερυθρόλευκους», δικαιώνοντας τον Ερνέστο Βαλβέρδε για την επιλογή του. Κόντρα στον Ηρακλή πέτυχε το πέμπτο του γκολ στο πρωτάθλημα, είχε μια ασίστ και γενικότερα ήταν μια διαρκής απειλή για την εστία του Ελευθερόπουλου.

Ένας Ατρόμητος χάρμα ιδέσθαι

«Γινόμαστε σοβαρή ομάδα που βγάζει ωραία πράγματα στο γήπεδο» ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια του προπονητή του Ατρόμητου, Γιώργου Δώνη, μετά την άνετη και ευρεία νίκη επί της Λάρισας. Η ένσταση μου έχει να κάνει με το γεγονός ότι η ομάδα του Περιστερίου και κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου έβγαζε ωραία πράγματα στο γήπεδο και ήταν από τις λίγες που το έκανε. Η βαθμολογική συγκομιδή του πρώτου γύρου την αδικεί, αλλά αν γίνει σοβαρή ομάδα, όπως είπε ο Έλληνας τεχνικός, τότε θα πανηγυρίσει κι άλλες νίκες συνδυάζοντας ουσία και θέαμα, όπως έγινε στο ματς με τους «βυσσινί».

Πω, πω ένας Φρανκού…

Που τον είχε «καταχωνιασμένο» τον Εμάνουελ Φερνάντεζ Φρανκού ο Βαγγέλης Βλάχος στον Αστέρα Τρίπολης; Ο Αργεντινός επιθετικός, που αποκτήθηκε το καλοκαίρι, αλλά χθες (05/01) έκανε μόλις την δεύτερη εμφάνιση του στο πρωτάθλημα, πέτυχε δύο πανέμορφα γκολ και οδήγησε την ομάδα του στην πρώτη φετινή εντός έδρας νίκη της. Το ένα ήταν καλύτερο από το άλλο και εκτιμώ ότι κάποιο από τα δύο (μάλλον το δεύτερο) θα ψηφιστεί ως το καλύτερο της αγωνιστικής.

Τι δεν μας άρεσε

Μια… ανυπόφορη ΑΕΚ

Την ώρα που ο Ράφικ Τζεμπούρ ψάχνει ομάδα για να αποχωρήσει, η ΑΕΚ έδειχνε στο παιχνίδι με την Κέρκυρα ότι με τη φυγή του είναι πολύ πιθανό να αποκτήσει και επιθετικό πρόβλημα. Ο Μπλάνκο βρέθηκε σε κάκιστη βραδιά, σπατάλησε όλες τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν και μοιραία η «Ένωση» δεν σκόραρε. Συν τοις άλλοις αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά η έλλειψη σοβαρών εναλλακτικών λύσεων για τον Μανόλο Χιμένεθ, που επανέλαβε και στη συνέντευξη Τύπου ότι η ομάδα του χρειάζεται άμεσα ενίσχυση.

Πολλά μέτρα οφσάϊντ οι Ριέρα και Ρόμενταλ

Ο Άλμπερτ Ριέρα αποτέλεσε την πιο ακριβή μεταγραφή του καλοκαιριού για τον Ολυμπιακό και ο Ντένις Ρόμενταλ ήρθε ως ο πιο έτοιμος από όλους τους νεοαποκτηθέντες. Ωστόσο, σε 16 αγωνιστικές δεν έχουν δικαιολογήσει τις προσδοκίες που έχουν από αυτούς η διοίκηση, ο προπονητής, αλλά και ο κόσμος της ομάδας. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε στο παιχνίδι με τον Ηρακλή τους έκανε αλλαγή και τους δύο, κάτι που δείχνει αφενός ότι δεν ήταν ευχαριστημένος, αφετέρου ότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πρόβλημα στα άκρα. Οι Πειραιώτες προπορεύονται στη βαθμολογία με διαφορά πέντε βαθμών από τον Παναθηναϊκόχωρίς να έχουν πάρει βοήθεια από τον Ισπανό και τον Δανό. Ο κόσμος έχει αρχίσει να γκρινιάζει και με το δίκιο του.

Τα ρατσιστικά συνθήματα στην Ξάνθη

Στο άκουσμα ρατσιστικών συνθημάτων σε οποιοδήποτε γήπεδο του κόσμου, όλοι κατακρίνουν μια τέτοια ενέργεια. Όταν βγαίνει ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γόντικας και από πλευράς παικτών ο Ζιλμπέρτο Σίλβα και δηλώνουν απογοητευμένοι για τα όσα ακούστηκαν από μερίδα οπαδών της Skoda Ξάνθης σε βάρος του Σισέ, δεν γίνεται ο, κ. Καλόπουλος να μην έχει γράψει το παραμικρό στο φύλλο αγώνα. Μπορεί ο πρόεδρος της ακριτικής ομάδας, Άρης Πιαλόγλου, αλλά και οι οργανωμένοι οπαδοί να διέψευσαν ότι υπήρξε τέτοια ενέργεια, αλλά όσοι δεν έχουν πρόβλημα ακοής, τα άκουσαν.

Οι εκδηλώσεις… λατρείας στον κάμπο

Η βαριά ήττα από τον Ατρόμητο εξόργισε τους φίλους της Λάρισας. Περίπου 500 άτομα περίμεναν την αποστολή από την Αθήνα, επιτέθηκαν στο πούλμαν με αβγά, γιαούρτια και πέτρες και για 5 ώρες κράτησαν... όμηρους τους παίκτες, οι οποίοι κατάφεραν να αποχωρήσουν στις 7 το πρωί. Καταλαβαίνω την οργή τους λόγω των συνεχιζόμενων άσχημων αποτελεσμάτων, που έχουν φέρει τους «βυσσινί» στον πάτο της βαθμολογίας, αλλά αυτές οι ενέργειες είναι κατακριτέες. Με τέτοιες εκδηλώσεις, μόνο καλό δεν κάνουν στην ομάδα, εκτός αν θεωρούν ότι παίρνοντας τον νόμο στα χέρια τους και εκφοβίζοντας τους παίκτες, αυτοί θα παίξουν καλύτερη μπάλα και θα πάρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Αν έχουν τέτοια εντύπωση, κάνουν μεγάλο λάθος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x