Τάσος Νικολόπουλος

Όταν έχουν κέφια «Λύμπε»-Νίνης και… Τσίγκας

Με νίκες συνέχισαν οι δύο «αιώνιοι» και οι δύο «δικέφαλοι» τη 17η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ πήραν όλοι τους τρεις βαθμούς, κάτι που είχε να συμβεί από την 9η αγωνιστική. Λυμπερόπουλος, Μπλάνκο, Νίνης, Σαλπιγγίδης και… Τσίγκας ήταν τα πρόσωπα του Σαββατοκύριακου. Το www.sport-fm.gr μοιράζεται μαζί σας τις σκέψεις του για την 17η αγωνιστική.

Με νίκες συνέχισαν οι δύο «αιώνιοι» και οι δύο «δικέφαλοι» τη 17η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ πήραν όλοι τους τρεις βαθμούς, κάτι που είχε να συμβεί από την 9η αγωνιστική. Λυμπερόπουλος, Μπλάνκο, Νίνης, Σαλπιγγίδης και… Τσίγκας ήταν τα πρόσωπα του Σαββατοκύριακου. Το www.sport-fm.gr μοιράζεται μαζί σας τις σκέψεις του για την 17η αγωνιστική.

Του Τάσου Νικολόπουλου

Αμετάβλητη παρέμεινε η κατάσταση στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος μετά την 17η αγωνιστική. Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός με «μεστή» εμφάνιση πέρασε από την Κέρκυρα, διατήρησε για 13ο παιχνίδι ανέπαφη την εστία του και μαζί τη διαφορά των πέντε βαθμών από τον Παναθηναϊκό. Ωστόσο, χρειάστηκε τη συνδρομή των Τσίγκα και Επστάϊν για να σκοράρει, αφού «σπατάλησε» τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν. Ο περυσινός πρωταθλητής με μπροστάρη τον Νίνη, ο οποίος έκανε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση και ανεβασμένους τους Λέτο και Γκοβού, έκαμψε την αντίσταση του Άρη.

Με νίκες συνέχισαν και οι δύο «δικέφαλοι». Η ΑΕΚ με τους Μπλάνκο και Λυμπερόπουλο να βρίσκονται σε μεγάλη βραδιά, πήρε το δεύτερο φετινό της διπλό κόντρα στον Πανσερραϊκό, ενώ ο ΠΑΟΚ, με τον Σαλπιγγίδη να πετυχαίνει το 100ο τέρμα του στη μεγάλη κατηγορία, ξεπέρασε το εμπόδιο του Αστέρα Τρίπολης. Σταθερά στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας η Καβάλα, που νίκησε την ανεκδιήγητη και ουραγό, Λάρισα και η Skoda Ξάνθη, που επίσης πήρε τους τρεις βαθμούς με αντίπαλο τον τραγικό και προτελευταίο Πανιώνιο.

Τι μας άρεσε
«Φονικό» δίδυμο «Λύμπε»-Μπλάνκο
Όταν ο Νίκος Λυμπερόπουλος και ο Ίσμαελ Μπλάνκο έχουν κέφια όλα είναι καλύτερα για την ΑΕΚ. Πόσω μάλλον όταν σκοράρουν και οι δύο στο ίδιο παιχνίδι. Αυτό έκαναν στις Σέρρες, με τον πρώτο να πετυχαίνει δύο γκολ και τον δεύτερο ένα, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα η «Ένωση» να φύγει με τους τρεις βαθμούς, μόλις για δεύτερη φορά φέτος σε εκτός έδρας παιχνίδι. Αμφότεροι ήταν μια μόνιμη πηγή κινδύνου για την αντίπαλη άμυνα και αν η απόδοση τους κυμαίνονταν πιο συχνά σε τέτοια επίπεδα, ο «δικέφαλος» θα «πετούσε» πιο ψηλά. Την προηγούμενη φορά που σκόραραν και οι δύο στον ίδιο αγώνα ήταν κόντρα στη Λάρισα (δύο ο Μπλάνκο, ένα ο Λυμπερόπουλος) και το… κοντέρ έγραψε τότε 4-0.

Το γκολ και η εν γένει παρουσία του Νίνη
Ο Σωτήρης Νίνης έκανε μια από τις πιο μεστές φετινές εμφανίσεις του και επιβραβεύτηκε με γκολ, το οποίο έδωσε τη νίκη στον Παναθηναϊκό επί του Άρη. Ο διεθνής μέσος ήταν ορεξάτος, συμμετείχε ενεργά στο παιχνίδι της ομάδας του, ενώ σε ρόλο εσωτερικού μέσου βοηθούσε και αμυντικά. Το κερασάκι στην τούρτα, θα μπορούσε να μπει στη φάση του 75’, όταν μετά τη μπαλιά του Κατσουράνη, στόπαρε με το στήθος αποφεύγοντας έναν αντίπαλο, έκανε ντρίπλα και σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Ενθαρρυντική εμφάνιση από τον Νίνη, μπορεί να τον βοηθήσει ψυχολογικά για να ανεβάσει περισσότερο την απόδοση του.

Καβάλα για play-offs
Σταθερή αξία από το ξεκίνημα της σεζόν η Καβάλα, απέδειξε για μια ακόμη αγωνιστική γιατί βρίσκεται ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα. Οι «αργοναύτες» ξεπέρασαν και το εμπόδιο της Λάρισας, «βγάζοντας» σε ορισμένα σημεία του αγώνα ωραίες φάσεις. Ομάδα με συνοχή, κοντινές αποστάσεις μεταξύ των γραμμών και αγωνιστικό πλάνο μέσα στο γήπεδο, αν συνεχίσει να παρουσιάζει το ίδιο πρόσωπο, δεν θα είναι έκπληξη αν εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στα play-offs.

Skoda με Μαρσελίνιο στη μηχανή της
Η Skoda Ξάνθη έδειξε ότι η ήττα από τον Παναθηναϊκό ήταν μια κακή παρένθεση. Όντας άριστα στημένη στο γήπεδο και εφαρμόζοντας σωστά την τακτική, πήρε άξια τη νίκη απέναντι στον Πανιώνιο. Η ακριτική ομάδα δεν δέχθηκε φάσεις και ήταν «φωτιά» στις αντεπιθέσεις με πρωταγωνιστή τον Μαρσελίνιο. Ο Βραζιλιάνος είναι από τους πολυτιμότερους παίκτες των Ακριτών στη πορεία τους στο πρωτάθλημα και αυτός, που «σέρβιρε» και τα δύο γκολ στους συμπαίκτες του.

Τι δεν μας άρεσε
Απών στις αρχές των ημιχρόνων
Ο Ολυμπιακός ήταν σαφώς καλύτερος από την Κέρκυρα και δίκαια έφτασε στη νίκη, έστω και αν χρειάστηκε η συνδρομή του Τσίγκα που πέτυχε αυτογκόλ και του Επστάϊν, που έκανε λάθος δίνοντας τη μπάλα στον Πάντελιτς, ο δεύτερος στον Μιραλάς και αυτός στα δίχτυα. Αυτό που πρέπει να προβληματίσει τους «ερυθρόλευκους» είναι οι πολλές χαμένες ευκαιρίες είτε για να ανοίξουν νωρίτερα το σκορ, είτε για να μεγαλώσουν τον δείκτη μετά το 2-0, αλλά και η εικόνα της ομάδας στα πρώτα δέκα λεπτά και των δύο ημιχρόνων. Σε αυτά τα σημεία ήταν που έκανε αισθητή την παρουσία της Κέρκυρα και αν δεν ήταν τόσο επιπόλαιη ή οι παίκτες της το πίστευαν περισσότερο, θα μπορούσαν να κάνουν τη ζημιά. Το θέμα, όμως, είναι ότι ο Ολυμπιακός δέχεται κατά μέσο όρο λιγότερο από μισό γκολ ανά παιχνίδι και απέναντι σε ομάδες μικρότερου βεληνεκούς ξέρει να παίρνει τα αποτελέσματα.

«Κυανέρυθρο πτώμα»
Ο Πανιώνιος σε ένα ακόμη παιχνίδι, το οποίο ήταν κομβικό και μάλιστα στη Νέα Σμύρνη, παρουσίασε τραγική εικόνα. Το άσχημο για τους «κυανέρυθρους» δεν είναι η ήττα αυτή καθ’ εαυτή, αφού μπορεί κάποιος αισιόδοξος να ισχυριστεί ότι το πρωτάθλημα έχει δρόμο ακόμη. Όμως, η άθλια εικόνα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για την ομάδα του Τάκη Λεμονή, ο οποίος εκτός από μεταγραφές, ώστε να καλυφθούν τουλάχιστον τα κενά των Μανιάτη και Κουμορτζί, θα χρειαστεί και πολλή δουλειά στη συνέχεια.

Η αναποτελεσματικότητα του Ατρόμητου
Με εξαίρεση το ματς της προηγούμενης αγωνιστικής, που ο Ατρόμητος ανταμείφθηκε πραγματικά (3-0 τη Λάρισα) για την εμφάνιση του, για μια ακόμη φορά η ομάδα του Περιστερίου μπορεί να «παραπονιέται» ότι έφυγε από το γήπεδο χωρίς να πάρει αυτό που της άξιζε. Κόντρα στον Ηρακλή και με βάση την εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου, θα μπορούσε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας, αφού προσπάθησε επίμονα για το γκολ. «Μοιραίοι» για την ομάδα του Γιώργου Δώνη ήταν ο Σαγκανόφσκι για την τεράστια ευκαιρία στο 60’ και ο Καμαρά για το δοκάρι στο 79’.

Οι άδειες εξέδρες στο ΟΑΚΑ
Για τρίτη φορά τη φετινή σεζόν (εκκρεμεί ακόμη μια) ο Παναθηναϊκός έπαιξε σε άδειες εξέδρες. Ανεξαρτήτου ομάδας, είναι άχαρο για τους ποδοσφαιριστές να παίζουν χωρίς φιλάθλους. Το ποδόσφαιρο, όπως όλα τα σπορ, εκτός από τους πρωταγωνιστές εντός αγωνιστικού χώρου, χρειάζεται και τον κόσμο, αφού σε αυτόν απευθύνεται. Όμως, χρειάζεται τον κόσμο που πηγαίνει στο γήπεδο για να παρακολουθήσει την ομάδα του, να φωνάξει συνθήματα και να χαρεί το παιχνίδι, αφού τέτοιο είναι το ποδόσφαιρο. Αυτοί που συνηθίζουν να πηγαίνουν για άλλους λόγους, καλό θα είναι να κάθονται σπίτι τους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x