Τάσος Νικολόπουλος

Πάλι καλά που είχε… νυχτώσει!

Πότε επιτέλους θα εμφανιστεί ένας διαιτητής που θα πάρει την απόφαση να διακόψει έναν αγώνα στην Ελλάδα; Αυτό αναρωτιέμαι μετά τα όσα συνέβησαν στην αναμέτρηση ΠΑΣ Γιάννινα-ΟΦΗ για το πρωτάθλημα της Football League. Μπήκε ένας τύπος στον αγωνιστικό χώρο, επιτέθηκε και χτύπησε έναν ποδοσφαιριστή, στη συγκεκριμένη περίπτωση τον τερματοφύλακα της κρητικής ομάδας, Πολυχρόνη Βεζυρίδη και επί της ουσίας δεν έγινε τίποτε.

Πότε επιτέλους θα εμφανιστεί ένας διαιτητής που θα πάρει την απόφαση να διακόψει έναν αγώνα στην Ελλάδα; Αυτό αναρωτιέμαι μετά τα όσα συνέβησαν στην αναμέτρηση ΠΑΣ Γιάννινα-ΟΦΗ για το πρωτάθλημα της Football League. Μπήκε ένας τύπος (δεν μπορώ να τον αποκαλέσω φίλαθλο, ούτε καν οπαδό) στον αγωνιστικό χώρο, επιτέθηκε και χτύπησε έναν ποδοσφαιριστή, στη συγκεκριμένη περίπτωση τον τερματοφύλακα της κρητικής ομάδας, Πολυχρόνη Βεζυρίδη και επί της ουσίας δεν έγινε τίποτε.

Του Τάσου Νικολόπουλου

Ή μήπως έγινε κάτι και δεν το αντιλήφθηκα; Ο τύπος επέστρεψε στη θέση του στην κερκίδα αντί να συλληφθεί άμεσα από τους αστυνομικούς, που απλά παρατηρούσαν το περιστατικό, ενώ ο διαιτητής συνέχισε κανονικά τον αγώνα, άσχετα με το αν πέρασε μια ολόκληρη ώρα για να ξαναρχίσει το παιχνίδι. Συγνώμη, κιόλας, αλλά τι άλλο έπρεπε να γίνει για να αποφασίσει να το διακόψει οριστικά; Έπρεπε μήπως να υπάρξει σοβαρότερος τραυματισμός κάποιου ποδοσφαιριστή; Άλλωστε, είχαν υπάρξει νωρίτερα άλλες δύο διακοπές, επειδή υπήρχαν οπαδοί δίπλα στον αγωνιστικό χώρο.

Αυτό που έγινε στα Ιωάννινα ήταν φαρσοκωμωδία και το μόνο που έλειπε, ήταν να ζητήσει ο εν λόγω διαιτητής, ονόματι Γιώργος Λαμπρόπουλος από τον σύνδεσμο Ηλείας, να εκκενωθεί το γήπεδο για να συνεχιστεί ο αγώνας, όπως γίνεται συνήθως στα γήπεδα του μπάσκετ. Τι να το κάνω εγώ να βγαίνουν μετά όλοι και να καταδικάζουν το συμβάν και να λένε ότι είχαμε πάρει όλα τα κατάλληλα μέτρα αλλά δεν είχαμε προβλέψει κάτι τέτοιο; Το θέμα είναι ότι από χθες έχουμε άλλο ένα highlight στο δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Από όσο ξέρω, για τέτοιες περιπτώσεις (εισβολή οπαδού στον αγωνιστικό χώρο και χτύπημα σε ποδοσφαιριστή), ο Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου δεν αναφέρει πουθενά ότι ο διαιτητής είναι υποχρεωμένος να διακόψει το παιχνίδι και επίσης δεν υπάρχει κάποια σχετική διάταξη που να λέει ότι το παιχνίδι μπορεί να ξαναρχίσει εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος και εφόσον υπάρχει διακοπή. Δηλαδή, αν η σέντρα ήταν στις 15:00 το μεσημέρι, ο διαιτητής θα μπορούσε να περιμένει μέχρι να… νυχτώσει; Μεσούσης της σεζόν η ΕΠΟ δεν μπορεί να κάνει κάτι, αλλά το καλοκαίρι ας φροντίσει να αλλάξει τον ΚΑΠ για τη συγκεκριμένη περίπτωση προβλέποντας αυστηρές ποινές, ούτως ώστε στο μέλλον να αποφευχθούν τέτοιου είδους καραγκιοζιλίκια.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x