Τάσος Νικολόπουλος

Στα… decks Πάντελιτς, Σισέ και ο… «καπετάνιος»!

Μάρκο Πάντελιτς και Τζιμπρίλ Σισέ έδωσαν το σύνθημα του ρυθμού και «απογείωσαν» τους φιλάθλους Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Εκτός… κλίματος κάποιοι οπαδοί του ΠΑΟΚ, που τα «έσπασαν» στον Βόλο, ο Αδαμάντιος Πολέμης για το timing του «όχι στην προεδρία» και ο πρώην πρόεδρος του «τριφυλλιού», Γιώργος Βαρδινογιάννης για το «ντου» στο μπουθ της Nova. Το www.sport-fm.gr καταγράφει τα τεκταινόμενα της 18ης αγωνιστικής.

Μάρκο Πάντελιτς και Τζιμπρίλ Σισέ έδωσαν το σύνθημα του ρυθμού και «απογείωσαν» τους φιλάθλους Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Εκτός… κλίματος κάποιοι οπαδοί του ΠΑΟΚ, που τα «έσπασαν» στον Βόλο, ο Αδαμάντιος Πολέμης για το timing του «όχι στην προεδρία» και ο πρώην πρόεδρος του «τριφυλλιού», Γιώργος Βαρδινογιάννης για το «ντου» στο μπουθ της Nova. Το www.sport-fm.gr καταγράφει τα τεκταινόμενα της 18ης αγωνιστικής.

Του Τάσου Νικολόπουλου

Ο τίτλος θα μπορούσε να είναι και «αχ να μην τέλειωνε ποτέ», αφού είναι αλήθεια ότι τρίβαμε τα μάτια μας! Οι άνθρωποι της Nova θα είχαν στο μυαλό τους μια τέτοια αγωνιστική, όπως η 18η, για το διαφημιστικό σποτ στην αρχή του πρωταθλήματος, που μιλούσε για τηλεοπτικό υπερθέαμα. Κι αυτό γιατί με τα 30 τέρματα που μπήκαν (τα 18 σε τρία παιχνίδια με το ίδιο σκορ 4-2), έγινε η πιο παραγωγική αγωνιστική ως τώρα, ενώ άξιο αναφοράς είναι επίσης το γεγονός ότι επτά παίκτες (Σισέ, Πάντελιτς, Ριέρα, Μήτρογλου, Γεωργιάδης, Αμπντούν, Αναστασάκος) πέτυχαν από δύο γκολ έκαστος.

Οι δύο «αιώνιοι» καρδιοχτύπησαν, αλλά απέφυγαν τις γκέλες, με τον Ολυμπιακό να κερδίζει 4-2 τον Πανσερραϊκό και τον Παναθηναϊκό με το ίδιο σκορ την Καβάλα. Για δεύτερη σερί αγωνιστική οι δύο «δικέφαλοι» προχώρησαν με νίκες, αμφότεροι εκτός έδρας επίσης με το ίδιο σκορ. Η ΑΕΚ πέρασε από την Τρίπολη και ο ΠΑΟΚ από τον Βόλο. Στα αξιοσημείωτα οι νίκες-«χρυσάφι» της Λάρισας και του Πανιωνίου επί των Ηρακλή και Άρη αντίστοιχα, το σημαντικό διπλό του Εργοτέλη στα Πηγάδια, αλλά και η εμφάνιση του Ατρόμητου, που συνοδεύτηκε από ευρεία νίκη επί της Κέρκυρας. Προτιμώ, τουλάχιστον στον πρόλογο, να ασχοληθώ μόνο με τα αγωνιστικά και όχι με τις καφρίλες στο Βόλο, αλλά και το «ντου» του Γιώργου Βαρδινογιάννη στο μπουθ της Nova.

Τι μας άρεσε
Ο Ολυμπιακός του β’ ημιχρόνου
Για πρώτη φορά στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός έφτασε κατάφατσα με τη γκέλα, αλλά την απέφυγε. Κι αυτό έγινε χάρη στον επιθετικό οίστρο του «killer» Πάντελιτς, που απογείωσε την ομάδα του και μετά ανέβηκε στα κάγκελα, το ξύπνημα του Ριέρα, ο οποίος για σχεδόν 70 λεπτά περιφερόταν άσκοπα στον αγωνιστικό χώρο και τις κινήσεις του Ερνέστο Βαλβέρδε. Κατά διαστήματα έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο, έκανε πολλές ευκαιρίες και πέτυχε τέσσερα γκολ. Στα «συν» και η εμφάνιση του Φετφατζίδη, που λίγο έλειψε να πετύχει ένα από τα ωραιότερα γκολ του πρωταθλήματος. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν ένα από τα καλύτερα φετινά 45λεπτα τους, αλλά πρέπει να ξεχάσουν γρήγορα την εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου, που ήταν αποκαρδιωτική.

Δίδυμα που «σκοτώνουν»
«Κατσουράνης η κάθετη πάσα για τον Σισέ και γκολ από τον Γάλλο, που φτάνει τα… στο πρωτάθλημα». Συμβαίνει και το ανάποδο, όπως στο νικηφόρο ματς με την Καβάλα, αλλά η ουσία είναι ότι οι δύο παίκτες βρίσκονται με «κλειστά μάτια» και συμπληρώνουν ο ένας τον άλλο. Έχει αποδειχθεί σε πολλά φετινά παιχνίδια του Παναθηναϊκού. Πάντως, ο αρχηγός του «τριφυλλιού» στο συγκεκριμένο ματς τα έκανε όλα. Πέτυχε δύο γκολ, έβγαλε δύο ασίστ για τα άλλα δύο και… ξόρκισε τον κακό δαίμονα της ομάδας του. Αν οι «αργοναύτες» είχαν έναν ακόμη Αμπντούν, που «έκανε παπάδες» και έβαλε δύο γκολ, ίσως τα πράγματα να εξελίσσονταν διαφορετικά. Στην ΑΕΚ, το δίδυμο «όλα τα λεφτά» είναι αυτό του Λυμπερόπουλου με τον Μπλάνκο. Όταν βρίσκονται στη μέρα τους, πόσω μάλλον όταν σκοράρουν, η ΑΕΚ παρουσιάζει γενικά ωραίο πρόσωπο. Μετά τις Σέρρες, αυτό έγινε και στην Τρίπολη και η «Ένωση» πανηγύρισε το δεύτερο συνεχόμενο διπλό.

«Πιστολέρο» Μήτρογλου
Ντεμπούτο με το δεξί στον Πανιώνιο έκανε ο Κώστας Μήτρογλου. Ο «πιστολέρο» σκόραρε δις, δίνοντας στους «κυανέρυθρους» τη νίκη επί του Άρη στη Θεσσαλονίκη, σπάζοντας παράδοση πενήντα χρόνων. Με τα δύο γκολ έκανε τη διαφορά και έδειξε με το… καλημέρα ότι μπορεί να βοηθήσει την ομάδα της Νέας Σμύρνης στην προσπάθεια παραμονής. Με την προσθήκη του Τσέχου επιθετικού, Βάτσλαβ Σβέρκος, αλλά και συνολική βελτίωση, ο Τάκης Λεμονής μπορεί να πετύχει τον στόχο.

«Λιοντάρι» ο Γεωργιάδης
Ο πιτσιρικάς του Πανσερραϊκού έκανε σε κάποιες περιπτώσεις άνω-κάτω την άμυνα του Ολυμπιακού, σκόραρε με πέναλτι και πέτυχε άλλο ένα γκολ με ωραία ατομική προσπάθεια. Δικαίως βρίσκεται στο στόχαστρο των «ερυθρολεύκων» και της ΑΕΚ, ορθώς ο Πέτρος Θεοδωρίδης δεν θα τον αφήσει να φύγει… κοψοχρονιά. Το ταλέντο του 23χρονου επιθετικού είναι αναμφισβήτητο και αν προσεχθεί, μπορεί να πάει ψηλά. Μαζί του, η μακεδονική ομάδα έκανε εξαιρετική εμφάνιση και ήταν από τις λίγες που παρουσίασαν τέτοιο πρόσωπο στο Καραϊσκάκη.

Ατρόμητε, Ατρόμητε…
Σε πολλά παιχνίδια, ο Ατρόμητος ήταν χάρμα ιδέσθαι και καλύτερος από τον αντίπαλο του, αλλά δεν είχε πάρει τους βαθμούς που δικαιούταν. Όταν είναι αποτελεσματικός, ξέρει να παίρνει τα αποτελέσματα, όπως έκανε κόντρα στην Κέρκυρα. Η ομάδα του Περιστερίου ήξερε τι ήθελε μέσα στο γήπεδο, είχε σωστή ανάπτυξη, έκανε αυτά που έπρεπε και ευτύχησε να βάλει και τέσσερα γκολ. Όλοι παραδέχονται την δουλειά του Γιώργου Δώνη, αλλά και την ποιότητα του ρόστερ. Να μην ξεχάσω, βέβαια, να εξάρω και την απόδοση του Ηλία Αναστασάκου, που «κέρασε» δύο γκολ στους «Φαίακες». Μέχρι και ο… πολύς Ανρί Καμαρά είπε καλά λόγια.

Τι δεν μας άρεσε
Αίμα, δάκρυα και ιδρώτας
Δεν ξέρω αν ταιριάζει απόλυτα η λέξη «κοπρίτες» που χρησιμοποίησε ο Αχιλλέας Μπέος για να χαρακτηρίσει μια μικρή μερίδα οπαδών του ΠΑΟΚ για τα επεισόδια πριν την έναρξη του αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου. Όπως και να έχει, ο ΠΑΟΚ είναι πιθανό να παίξει χωρίς κόσμο στον επαναληπτικό προημιτελικό κυπέλλου με τον Ολυμπιακό και στο ντέρμπι πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό. Όπως λένε, άλλωστε, η βλακεία είναι ανίκητη και αυτήν θα «πληρώσει» η ομάδα… Όσο για τα χημικά που χρησιμοποιήθηκαν, μάλλον η Αστυνομία αδυνατεί να καταλάβει πότε και με ποιον τρόπο πρέπει να κάνει χρήση τους.

Δεν γουστ-ΑΡΗΣ
Ο Άρης «χωλαίνει» αγωνιστικά, κάτι που συμβαίνει, βέβαια, από την αρχή της περιόδου. Έχει «μαλλιάσει η γλώσσα» του Έκτορ Κούπερ ότι η ομάδα πρέπει να αποκτήσει σταθερότητα και να δείξει το πρόσωπο που έδειξε και όλοι θαύμασαν στην Ευρώπη, αλλά οι «κίτρινοι» δεν τα έχουν καταφέρει. Η βελτίωση της εικόνας μπορεί να έρθει είτε με προσθήκες, είτε με την επιστροφή βασικών παικτών. Το άσχημο είναι ότι δεν παίρνει ούτε τα αποτελέσματα, όπως φαίνεται και από την μόλις μια νίκη στα τελευταία πέντε παιχνίδια.

Καλύτερα εκτός Τρίπολης
Ο Αστέρας συνεχίζει να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί την έδρα του, κάτι που φαίνεται από τη συγκομιδή μόλις επτά βαθμών σε σύνολο είκοσι επτά, που θα μπορούσε να έχει πάρει. Κόντρα στην ΑΕΚ έκανε συνολικά άσχημη εμφάνιση και δεν μπορούσε να περιμένει κάτι καλύτερο. Το θέμα για τους Αρκάδες είναι ότι χρειάζεται να βελτιώσουν γενικώς κάποια πράγματα, γιατί με τέτοιες εμφανίσεις, θα δίνουν μάχη μέχρι το τέλος για την παραμονή. Επιπλέον, πρέπει να βρουν και προπονητή, αφού η διοίκηση έδειξε την πόρτα της εξόδου στον Βαγγέλη Βλάχο.

Βρήκε την ώρα ο Πολέμης
Ο Αδαμάντιος Πολέμης δεν θέλει να σηκώσει το βάρος της προεδρίας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αλλά ο τρόπος που το έκανε δείχνει και το μπάχαλο στα διοικητικά. Μα καλά ρε «χριστιανέ του Θεού», που θα έλεγε και μια ψυχή: Έχεις αποφασίσει ότι δεν θες να αναλάβεις, πρέπει να το ανακοινώσεις μια ώρα πριν το παιχνίδι με την Καβάλα, κόντρα στην οποία η ομάδα παίζει την… επιβίωση της; Να πω ότι είσαι σαν τον Νίκο Κωνσταντόπουλο, που ήρθε από το… πουθενά το καλοκαίρι, να το καταλάβω. Αλλά είσαι μέτοχος που να πάρει… Βοηθήστε λίγο την ομάδα, που παλεύει για να διατηρηθεί στο κυνήγι του τίτλου. Αφού δεν μπορείτε να προσφέρετε χρήματα για μεταγραφές, τουλάχιστον σεβαστείτε την και αφήστε τους παίκτες ήρεμους να παίξουν τη μπάλα που μπορούν.

Υ.Γ. Για το «ντου» του Γιώργου Βαρδινογιάννη στο μπουθ της Nova τι να πω; Πήγε λέει να διαμαρτυρηθεί επειδή ο συνάδελφος είπε τη γνώμη του (μάλλον δεν συμφωνούσε ο «καπετάνιος») για το πέναλτι υπέρ του Νίνη. Εντάξει, δεν είμαστε όλοι εξπέρ, όπως φέρεται να είπε ο παλιός πρόεδρος του «τριφυλλιού», αλλά να μην μπορούμε να πούμε και την άποψη μας είτε είναι σωστή, είτε λάθος; Αν είναι έτσι, να πάμε όλοι σπίτια μας…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x