Τάσος Νικολόπουλος

Διπλό με μαγκιά, ρεκόρ με… φλυαρία

Ο Παναθηναϊκός μετά από πολύ καιρό θυμήθηκε ότι είναι ο πρωταθλητής και με το παλικαρίσιο διπλό στην Τούμπα, έστειλε μήνυμα ότι δεν θα παραδώσει τόσο εύκολα τα σκήπτρα, παρότι βρίσκεται στο -7 από τον Ολυμπιακό, εννιά στροφές πριν το φινάλε. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, περισσότερο λόγω φανέλας και λιγότερο λόγω εμφάνισης, έκανε το ρεκόρ των δέκα νικών στο Καραϊσκάκη. Το www.sport-fm.gr μοιράζεται μαζί σας τις σκέψεις του για την 21η αγωνιστική.

Ο Παναθηναϊκός μετά από πολύ καιρό θυμήθηκε ότι είναι ο πρωταθλητής και με το παλικαρίσιο διπλό στην Τούμπα, έστειλε μήνυμα ότι δεν θα παραδώσει τόσο εύκολα τα σκήπτρα, παρότι βρίσκεται στο -7 από τον Ολυμπιακό, εννιά στροφές πριν το φινάλε. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, περισσότερο λόγω φανέλας και λιγότερο λόγω εμφάνισης, έκανε το ρεκόρ των δέκα νικών στο Καραϊσκάκη. Το www.sport-fm.gr μοιράζεται μαζί σας τις σκέψεις του για την 21η αγωνιστική.

Του Τάσου Νικολόπουλου

Οι εποχές του ρομαντισμού έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, αλλά υπάρχουν κάποιοι επαγγελματίες για να μας θυμίζουν ότι το χρήμα δεν είναι το παν στη ζωή. Για κάποιους μετράει και η φανέλα. Ο Τζιμπρίλ Σισέ και ο Πάμπλο Κοντρέρας μας έδειξαν με την συμπεριφορά τους ότι ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία. Ο Γάλλος έκανε το παν για να αγωνιστεί στο ντέρμπι της Τούμπας, παρά τον τραυματισμό του. Ταξίδεψε με την αποστολή στη Θεσσαλονίκη, το πάλεψε μέχρι το τέλος και απέδειξε για μια ακόμη φορά γιατί αξίζει να είναι αρχηγός του Παναθηναϊκού. Ο Χιλιανός, παρά το πολύωρο ταξίδι από την πατρίδα του και την ψυχολογική φόρτιση λόγω του θανάτου του πατέρα του, ζήτησε να αγωνιστεί στη βασική ενδεκάδα του ΠΑΟΚ, όπως και έγινε. Το χειροκρότημα την στιγμή της αποβολής του τα έλεγε όλα.

Τι μας άρεσε
Ο χαρακτήρας του πρωταθλητή
Πηγαίνοντας στην Τούμπα για τον «τελικό» με τον ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός ήξερε ότι είχε πολύ περισσότερα να κερδίσει, παρά να χάσει. Η διατήρηση των κεκτημένων, έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, είναι ούτως ή άλλως μια δύσκολη υπόθεση. Αν κατάφερνε να αποδράσει με τους τρεις βαθμούς, θα διατηρούσε ζωντανές τις όποιες ελπίδες. Το έκανε χωρίς τον αρχηγό και πρώτο σκόρερ του, Τζιμπρίλ Σισέ, συν τους Βύντρα και Μπουμσόνγκ, δύο από τους βασικούς της αμυντικής τετράδας. Το έκανε με μαγκιά, αφού για 30 λεπτά έπαιζε με παίκτη λιγότερο. Μπάλα δεν έπαιξε, αλλά κάτω από τέτοιες συνθήκες δεν ένοιαξε ιδιαίτερα ούτε τον Ζεσουάλδο Φερέϊρα, ούτε τους παίκτες του, ούτε τον κόσμο. Η ουσία είναι έφυγε με το διπλό και συνεχίζει την προσπάθεια της ανατροπής.

Σταθερές αξίες Καβάλα και Βόλος
Από την αρχή της σεζόν η Καβάλα και ο Ολυμπιακός Βόλου έχουν αποσπάσει την προσοχή μας. Οι «αργοναύτες» παρά τις αλλαγές προπονητών και οι Θεσσαλοί παρότι άλλαξαν σχεδόν το μισό ρόστερ το περασμένο καλοκαίρι, αποτελούν σταθερές αξίες. Ομάδες με πλάνο στο γήπεδο, που δίνουν μεν σημασία στην τακτική, αλλά προσπαθούν να παίξουν ποδόσφαιρο. Μέχρι στιγμής αποτελούν σημείο αναφοράς και δικαιώνονται. Η Καβάλα με τη νίκη επί της Κέρκυρας διατηρήθηκε στην πέμπτη προνομιούχο θέση που οδηγεί στα play-offs, έχοντας τρεις περισσότερους από τον Ολυμπιακό Βόλου, που επέστρεψε στις νίκες κόντρα στον Ατρόμητο. Όλα δείχνουν ότι θα δώσουν μεγάλη μάχη μέχρι το τέλος, μαζί με Άρη και Εργοτέλη, που επίσης διεκδικούν με αξιώσεις την θέση.

Νέτο… σκέτο
Ο Βραζιλιάνος έκανε άνω κάτω την άμυνα της ΑΕΚ (όχι ότι χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια) και έβαλε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στο διπλό του Άρη. Μολονότι μπακ, ο Νέτο αγωνίστηκε σε θέση χαφ-εξτρέμ από την δεξιά πτέρυγα της ομάδας του δικαιώνοντας αφενός τον Γιάννη Μιχαλήτσο για την επιλογή του, εκθέτοντας αφετέρου και την άμυνα της «Ένωσης». Σκόραρε δύο φορές, φτάνοντας τα τέσσερα τέρματα φέτος στο πρωτάθλημα και είναι ο πρώτος σκόρερ του Άρη, που έχει τεράστιο επιθετικό πρόβλημα. Αναμφίβολα με την παρουσία του θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτης της αγωνιστικής.

Επιτέλους εκτός έδρας νίκη
Χρειάστηκε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία ο. μπαρουτοκαπνισμένος, Γιώργος Παράσχος και να περάσουν 321 μέρες για να πανηγυρίσει ο Ηρακλής μακριά από το Καυτατζόγλειο. Τελευταία φορά ήταν στις 21 Μαρτίου 2010 στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής, όταν είχε κερδίσει 3-1 τον Εργοτέλη στο «Παγκρήτιο». Έκτοτε και μέχρι το διπλό στις Σέρρες, είχε τέσσερις ισοπαλίες και επτά ήττες. Ο «γηραιός» παρουσιάστηκε σοβαρός και συγκεντρωμένος από το πρώτο λεπτό και με ανάλογες εμφανίσεις στο μέλλον μακριά από τη Θεσσαλονίκη, θα πάρει κι άλλους βαθμούς. Στα. ευτράπελα της αναμέτρησης, το γεγονός ότι έσβησαν οι προβολείς και χρειάστηκαν 35 λεπτά για να ξαναρχίσει το παιχνίδι.

Τι δεν μας άρεσε
Που πας κατακαημένη ΑΕΚ;
Το να πει ξανά κάποιος ότι η ΑΕΚ είναι ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο, δεν αποτελεί είδηση. Μετά την πρόκριση στα ημιτελικά κυπέλλου, θα περίμενε κανείς να δει στο επόμενο παιχνίδι μια ομάδα αν μη τι άλλο με καλή ψυχολογία και διάθεση να παίξει ποδόσφαιρο. Αντ’ αυτού, παρουσιάστηκε μια ομάδα παντελώς αδιάφορη και χωρίς τσαγανό. Για αυτό έχει μερίδιο και ο Μανόλο Χιμένεθ λόγω των πολλών και χωρίς λογική αλλαγών στην ενδεκάδα. Αλλά ακόμη κι έτσι, δεν δικαιολογείται τέτοια εμφάνιση. Όπως και να έχει, νομίζω αποτελεί κατάντια και ντροπή για την ΑΕΚ να λέει ο προπονητής της ότι δεν υπάρχει ομάδα χωρίς Δέλλα και Λυμπερόπουλο.

Ουσιαστικός, αλλά και φλύαρος
Ο Ολυμπιακός έκανε το ρεκόρ νικών στο Καραϊσκάκη (δέκα συνεχόμενες), αλλά και πάλι «καρδιοχτύπησε». Όσοι βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο θα πουν ότι πέτυχε τον στόχο του, πήρε άλλους τρεις βαθμούς και έκανε άλλο ένα βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αυτοί που το βλέπουν μισοάδειο, θα μιλήσουν για την φλυαρία στην επίθεση, κάποιες τραβηγμένες ατομικές ενέργειες που δεν χρειάζονται, αλλά και την αναποτελεσματικότητα. Οι «ερυθρόλευκοι» περιορίστηκαν στο 1-0, στα τελευταία λεπτά γύρισαν και πίσω για να κρατήσουν τη νίκη και ευτυχώς γι’ αυτούς δεν το πλήρωσαν, αφού η Skoda Ξάνθη δεν το πίστεψε όσο έπρεπε.

«Λιοντάρια» χωρίς… δόντια
Στην αρχή της σεζόν τουλάχιστον είχαμε να λέμε ότι ο Πανσερραϊκός έπαιζε και λίγο μπαλίτσα, αν και δεν έπαιρνε πάντα τα αποτελέσματα που δικαιούταν. Πλέον, δεν παίζει ούτε από αυτή, αλλά το άσχημο είναι ότι όσο το πρωτάθλημα φτάνει προς το τέλος αδυνατεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Οι παίκτες του δεν μπαίνουν με την αποφασιστικότητα που πρέπει στα παιχνίδια, με αποτέλεσμα τα «λιοντάρια» να μην παίρνουν αποτελέσματα και να παραμένουν στην τελευταία θέση. Ήδη, έχουν φτάσει τις εννιά αγωνιστικές δίχως νίκη (δύο ισοπαλίες και επτά ήττες) και αν η συνέχεια είναι ανάλογη, θα χάσουν αρκετά νωρίς το… τρένο της παραμονής.

Ώρα για… kit kat κ. Μάνταλε
Διαβάζοντας το ρεπορτάζ του Άρη Ασβεστά για τους διαιτητές της αγωνιστικής, «κόλλησα» στην παγκόσμια πρωτοτυπία της ΚΕΔ να ορίσει τον Σταύρο Μάνταλο για πέμπτο σερί παιχνίδι (τέσσερα πρωταθλήματος και ένα κυπέλλου). Κατά γενική ομολογία, είναι από τους καλύτερους που προβιβάστηκαν το καλοκαίρι, αλλά μάλλον. κουράστηκε από τα σερί ματς. Δεν εξηγείται διαφορετικά το να μην αποβάλει τον Ροτζέριο Μάρτινς του Αστέρα Τρίπολης για το δολοφονικό μαρκάρισμα στον Νίκο Νταμπίζα της Λάρισας στο τρίτο λεπτό της αναμέτρησης των δύο ομάδων. Δεν έδειξε μάλιστα ούτε κίτρινη κάρτα. Μέχρι και αίμα έβγαλε το κεφάλι του έμπειρου αμυντικού κ. Μάνταλε, τι άλλο έπρεπε να γίνει;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x