Τάσος Νικολόπουλος

Ο ένας για το +10, ο άλλος τα… ρέστα του

Ο Νταβίδ Φουστέρ σκόραρε σε τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι και ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από το «Κλεάνθης Βικελίδης», διατηρώντας το +7 από τον Παναθηναϊκό, που με τη σειρά του «έκανε μια χόρτα» την ΑΕΚ, η οποία κινδυνεύει πλέον σοβαρά να μην μπει στα play-offs. Την… απειλούν ο Ολυμπιακός Βόλου, που «έκλεισε το σπίτι» της Λάρισας, η Καβάλα και o Εργοτέλης, που βρίσκονται στο -2. Το www.sport-fm.gr μοιράζεται μαζί σας τις σκέψεις του για την 22η αγωνιστική.

Ο Νταβίδ Φουστέρ σκόραρε σε τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι και ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από το «Κλεάνθης Βικελίδης», διατηρώντας το +7 από τον Παναθηναϊκό, που με τη σειρά του «έκανε μια χόρτα» την ΑΕΚ, η οποία κινδυνεύει πλέον σοβαρά να μην μπει στα play-offs. Την… απειλούν ο Ολυμπιακός Βόλου, που «έκλεισε το σπίτι» της Λάρισας, η Καβάλα και o Εργοτέλης, που βρίσκονται στο -2. Το www.sport-fm.gr μοιράζεται μαζί σας τις σκέψεις του για την 22η αγωνιστική.

Του Τάσου Νικολόπουλου

Άλλο ένα βήμα για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος έκανε ο Ολυμπιακός, μετά το πέρας της 22ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Οι Πειραιώτες έβαλαν τέλος στο αρνητικό σερί έξι ηττών στις ισάριθμες τελευταίες επισκέψεις τους στη Θεσσαλονίκη, αφού πέρασαν νικηφόρα από το «Κλεάνθης Βικελίδης» και διατήρησαν το +7 από τον Παναθηναϊκό, κόντρα στον οποίο θέλουν να κάνουν φιέστα τίτλου. Μεγάλοι πρωταγωνιστές ήταν οι Αριέλ Ιμπαγάσα και Νταβίδ Φουστέρ, με τον πρώτο να… σερβίρει και τον δεύτερο να εκτελεί. Οι «πράσινοι», από την πλευρά τους, έχοντας σε μεγάλη βραδιά, για μια ακόμη φορά, τον Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος και σέρβιρε και σκόραρε, «κατάπιαν» την ΑΕΚ και πάνε να παίξουν τον «νυν υπέρ πάντων αγώνα» το ερχόμενο Σάββατο στο Καραϊσκάκη. Ή αλλιώς πάνε να παίξουν τα… ρέστα τους στην προσπάθεια διατήρησης των κεκτημένων.

Για την ΑΕΚ ό,τι και να πει κανείς είναι λίγο. Είναι πολύ «λίγη» για να διεκδικήσει ο,τιδήποτε. Πλέον, όντας μόλις δύο βαθμούς πάνω από Ολυμπιακό Βόλου, Καβάλα και Εργοτέλη, κινδυνεύει να μείνει εκτός play-offs, αφού με τέτοιες εμφανίσεις και αποτελέσματα, δεν θα είναι έκπληξη να την προσπεράσουν οι προαναφερθείσες ομάδες. Η 22η αγωνιστική μας έδειξε επίσης ότι η πρώτη ομάδα που θα αποχαιρετήσει την κατρηγορία είναι ο Πανσερραϊκός, ο οποίος δεν δείχνει ικανός να «χτυπήσει» τα παιχνίδια. Τα περιθώρια στένεψαν επικίνδυνα και για την Λάρισα, μετά την εντός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό Βόλου, που δεν της «χαρίστηκε». Το πρόγραμμα δεν την ευνοεί ιδιαίτερα και θα πρέπει να κάνει υπέρβαση για να αναστρέψει την εις βάρος της κατάσταση.

Τι μας άρεσε

Ιμπαγάσα, Φουστέρ και… τίτλος

Σε ένα ακόμη παιχνίδι ο Αριέλ Ιμπαγάσα ξεδίπλωσε όλο το ταλέντο του. Ήταν ο πραγματικός ηγέτης του Ολυμπιακού στη μεγάλη νίκη επί του Άρη και ο δημιουργός και των δύο τερμάτων της ομάδας του. Ένας προπονητής και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Ερνέστο Βαλβέρδε, θα πρέπει να χαίρεται ιδιαίτερα όταν έχει έναν τέτοιο παίκτη στο ρόστερ. Η χαρά θα είναι διπλή σε ό,τι αφορά τον Νταβίδ Φουστέρ γιατί αποτελεί προσωπική του επιλογή. Με τα καθοριστικά γκολ που σημειώνει ο Ισπανός μεσοεπιθετικός, δίνει ουσιαστικά το μισό πρωτάθλημα, αφού σε αυτό το κρίσιμο σημείο της σεζόν, έχει σκοράρει στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια, με τα γκολ να δίνουν ισάριθμα τρίποντα.

Σισέ, Βύντρα και… γκολ

Με ένα γκολ και μια ασίστ, έχοντας όλες κι όλες δύο προπονήσεις στα πόδια του, ο Τζιμπρίλ Σισέ απέδειξε σε ένα ακόμη παιχνίδι γιατί είναι τεράστιος παίκτης και πραγματικός αρχηγός για τον Παναθηναϊκό. Ο Γάλλος έκανε τα πάντα για να προλάβει το ντέρμπι με την ΑΕΚ και προφανώς όλοι καταλαβαίνετε γιατί ήταν απαραίτητος. Στο δεύτερο γκολ των «πράσινων» παίρνει τη μπάλα από την περιοχή της ομάδας του, διασχίζει όλο το γήπεδο και φτάνοντας έξω από την αντίπαλη περιοχή, όπου έχει γύρω του τρεις αντιπάλους, πασάρει την κατάλληλη στιγμή στον επερχόμενο Βύντρα που κάνει το σουτ στην κίνηση και στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα. Πανέμορφο γκολ από την αρχή μέχρι το τέλος. Μετά την… καθίζηση της ομάδας του όταν μείωσε η ΑΕΚ, ήταν και πάλι εκεί για να «τελειώσει» το παιχνίδι με μονοκόμματο σουτ από πλάγια δεξιά.

Ο «αέρινος» Μπρέσκα

Ο Μάριο Μπρέσκα ήρθε το καλοκαίρι περισσότερο σαν λύση ανάγκης για τον Ολυμπιακό Βόλου και για να βοηθάει ως αλλαγή, αλλά μόνο αυτό δεν συμβαίνει. Με τα δύο γκολ που έβαλε την Κυριακή, «έκλεισε το σπίτι» της Λάρισας και απέδειξε πόσο πολύτιμος είναι για την ομάδα του Σάκη Τσιώλη. Ο Σλοβάκος επιθετικός έφτασε τα πέντε στο πρωτάθλημα, όντας πλέον ο πρώτος σκόρερ των Θεσσαλών, ενώ έχει και τρεις ασίστ στο ενεργητικό του. Όσο για την ομάδα της Μαγνησίας απέδειξε σε ένα ακόμη παιχνίδι γιατί χαίρεται κανείς να την βλέπει. Στόχος της είναι να παίξει ποδόσφαιρο απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο και αν καταφέρει να τερματίσει στην πρώτη πεντάδα, μόνο έκπληξη δεν θα είναι.

Αυτοί που στάθηκαν στο… ύψος τους

Για κάποιες ομάδες τα παιχνίδια αυτής της αγωνιστικής ήταν «ζωής και θανάτου». Στο ύψος της στάθηκε πρώτα από όλες η Κέρκυρα, που πέτυχε τρία γκολ μέσα σε δώδεκα λεπτά και «καθάρισε σαν αβγό» τον ουραγό Πανσερραϊκό. Το ίδιο και ο Πανιώνιος, ο οποίος παρά τις απουσίες, έδειξε περίσσιο πάθος απέναντι στον ΠΑΟΚ και πήρε ένα πολύτιμο τρίποντο. Στην κατηγορία αυτή ανήκει και η Skoda Ξάνθη, η οποία με αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο ημίχρονο, σκόραρε τρεις φορές απέναντι στον Ατρόμητο και έφτασε στη νίκη, που ήταν η πρώτη μετά από τέσσερις σερί ήττες.

Τι δεν μας άρεσε

«Παιδική χαρά» η άμυνα της ΑΕΚ

Μπορεί όλοι να μνημόνευαν τον Τραϊανό Δέλλα και το πόσο αισθητή ήταν η απουσία του στα τελευταία παιχνίδια της ΑΕΚ, αλλά παρά την επιστροφή του, η άμυνα της «Ένωσης» ήταν για… γέλια. Το δεύτερο και τρίτο γκολ δεν το δέχεται ούτε ερασιτεχνική ομάδα για να μην πω η ομάδα του NovaΣΠΟΡ FM 94,6 γιατί την μειώνω έτσι. Στην πρώτη περίπτωση παίρνει τη μπάλα ο Σισέ από την περιοχή του Παναθηναϊκού, διασχίζει όλο το γήπεδο και δεν βρίσκεται κανείς μα κανείς να του κάνει φάουλ για να σταματήσει τη φάση. Στη δεύτερη τους… κάνει χαζούς ο Καντέ, που ναι μεν βγαίνει ευνοημένος από τις κόντρες, αλλά δίνει όταν πρέπει τη μπάλα στον Σισέ, που έχει ήδη σημαδέψει και «πυροβολεί». Αυτή η ΑΕΚ δεν πάει πουθενά και με τέτοιες εμφανίσεις θα κινδυνεύσει σοβαρά σε ό,τι αφορά την είσοδο της στα πλέϊ οφ.

Το «στραγάλι» στο «Κλ. Βικελίδης» / Μέγας είσαι εσύ Σταθόπουλε…

Αν ο Τάσος Σιδηρόπουλος θεωρείται από τις ελπίδες της ελληνικής διαιτησίας, τότε «βράσε όρυζα και ποίησε λαππά». Στον πειθαρχικό έλεγχο του αγώνα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» τα έκανε… μαντάρα, αφού χάρισε πολλές κίτρινες και τουλάχιστον δύο κόκκινες σε Ιμπαγάσα και Μοδέστο από πλευράς Ολυμπιακού. Επίσης, δεν δίνει καθαρό πέναλτι σε τράβηγμα του Ριέρα από τον Πρίττα, ενώ το γκολ του Άρη ξεκινάει από ανάποδο πλάγιο. Θέλετε κι άλλα; Έχω τις καθυστερήσεις, αφού μόλις συμπληρώθηκαν τα τρία λεπτά σφύριξε τη λήξη, παρότι στα δύο πρώτα ο Ριέρα ήταν ξαπλωμένος στο χορτάρι. Όσοι πάνε να πουν το παραμικρό, κάνοντας παραλληλισμό με τις καθυστερήσεις στο ματς κυπέλλου ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, θα πρέπει να… ντρέπονται!

Από την άλλη, τι να πει κανείς για τη διαιτησία τόσο του Σταθόπουλου όσο και των βοηθών του στη Νέα Σμύρνη; Ο Πατρινός ρέφερι μετέτρεψε σε φάουλ το μαρκάρισμα του Αθανασιάδη μέσα στην περιοχή του Πανιωνίου, στερώντας από τον ΠΑΟΚ τη δυνατότητα να ανοίξει το σκορ. Από την άλλη, κανένας από τους δύο βοηθούς δεν του είπε ούτε για το εκτός φάσης χτύπημα του Γκαρσία στον Σάμαρη, ούτε για το αντικείμενο που επέστρεψε στην εξέδρα ο Λίνο. Δεν νομίζω ότι χρειάζονται κι άλλα για να χαρακτηριστεί η διαιτησία τους τραγική…

«Τέζα» το αλογάκι

Πριν την διεξαγωγή της 22ης αγωνιστικής, η ΑΕΛ ήταν τρεις βαθμούς πίσω από την ομάδα που βρισκόταν πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Μετά από αυτήν βρίσκεται στο -6, αφού η ίδια έχασε και ο Πανιώνιος κέρδισε. Πλέον η υπόθεση παραμονή είναι εξαιρετικά δύσκολη, αφενός λόγω προγράμματος, αφετέρου γιατί υπάρχουν μόλις οχτώ παιχνίδια. Σαφώς και οι «βυσσινί» θα μπορούσαν να προηγηθούν στο θεσσαλικό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό Βόλου, αφού μπήκαν δυνατά και έχασαν κάποιες ευκαιρίες, αλλά δεν νοείται για ομάδα που «καίγεται» για τους βαθμούς να δέχεται δύο γκολ μέσα σε τρία λεπτά. Το αλογάκι δεν μπορεί να… χλιμιντρίσει!

«Λιοντάρια» χωρίς δόντια

Υποτίθεται ότι για τον ουραγό Πανσερραϊκό κάθε παιχνίδι είναι τελικός στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή. Ωστόσο, στο ματς με την Κέρκυρα έδειξε ότι μάλλον έχει χάσει το… τρένο. Όταν δέχεσαι τρία γκολ μέσα σε δώδεκα λεπτά από την ομάδα με την τέταρτη χειρότερη επίδοση στην κατηγορία, είσαι άξιος της μοίρας σου. Με τέτοιες εμφανίσεις πολύ δύσκολα θα καταφέρει να πετύχει τον στόχο, ειδικά αν δεν πάρει το τρίποντο στο προσεχές γειτονικό ντέρμπι με την Καβάλα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x