Τάσος Νικολόπουλος

Ήρθε η ώρα για έναν τίτλο

Το ποδόσφαιρο είναι απλό άθλημα και όσοι το αντιλαμβάνονται διαφορετικά, νομίζω ότι θα αναθεωρήσουν παρακολουθώντας τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος του Βορρά» δείχνει σχεδόν σε κάθε αγωνιστική πως μπορεί κάποιος να φτάσει στον στόχο του όταν έχει σχέδιο και οργάνωση

Το ποδόσφαιρο είναι απλό άθλημα και όσοι το αντιλαμβάνονται διαφορετικά, νομίζω ότι θα αναθεωρήσουν παρακολουθώντας τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος του Βορρά» δείχνει σχεδόν σε κάθε αγωνιστική πως μπορεί κάποιος να φτάσει στον στόχο του όταν έχει σχέδιο και οργάνωση. Αυτό έκανε στο πρώτο ημίχρονο του ντέρμπι με την ΑΕΚ στην Τούμπα και γι' αυτό έφτασε τόσο άνετα και εμφατικά στο 3-0. Στην επανάληψη έκανε συντήρηση δυνάμεων, αφού ακολουθούν δύο εξίσου δύσκολα και σημαντικά παιχνίδια με την Ρούμπιν Καζάν στη Ρωσία για το Europa League και με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη για το πρωτάθλημα της Super League.

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος

Σε πιο προσωπικό επίπεδο, Βιερίνια, Σαλπιγγίδης και Αθανασιάδης έκαναν σωστά τη δουλειά τους και νομίζω ότι θα ήταν χαρά για κάθε προπονητή να τους έχει στην ομάδα του. Κι αν για τους δύο πρώτους ξέραμε τι μπορούν να κάνουν, η αποκάλυψη είναι ο τρίτος, τον οποίο η διοίκηση εμπιστεύθηκε και δεν απέκτησε έναν ακόμη επιθετικό, που θα προοριζόταν για βασικός. Έχει ωραίες κινήσεις μέσα στην περιοχή, έχει το ένστικτο του σκόρερ και επειδή έχω την αίσθηση ότι είναι χαμηλών τόνων, μπορεί να φτάσει ψηλά. Γκαρσία και Φωτάκης ήταν επίσης χάρμαι ιδέσθαι, ενώ για την άμυνα δεν μπορούν να ειπωθούν πολλά πράγματα, αφού πέρασε ένα σχετικά ήσυχο 90άλεπτο.

Οι Θεσσαλονικείς παρουσιάζουν ελκυστική, κατά την ταπεινή μου άποψη, εικόνα στο χορτάρι, αλλά για να συμβεί αυτό, χρειάζεται να υπάρχουν άλλα πράγματα από πίσω. Αν οι ποδοσφαιριστές είναι τα υλικά, χρειάζεται ένας καλός μάγειρας και τέτοιος φαίνεται να είναι ο Λάζλο Μπόλονι. Από την ώρα που ανέλαβε ο Ρουμάνος τεχνικός, αποφάσισε να διατηρήσει την συμπαγή άμυνα, που ήταν το σήμα κατατεθέν του ΠΑΟΚ, αλλά θέλησε εξ αρχής και το έχει καταφέρει, να κάνει πιο επιθετική την ομάδα, που θα παίζει ποδόσφαιρο κατοχής και δεν θα προσπαθεί να «κλέψει» τα παιχνίδια. Αυτό φαίνεται και από τους αριθμούς μέχρι τώρα, αφού σε εννιά επίσημα παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Ευρώπη έχει πετύχει δεκαπέντε γκολ και έχει δεχθεί μόλις τέσσερα.

Εκτός από τον.., μάγειρα, χρειάζεται να υπάρχει επίσης ένας σωστός. μαγαζάτορας. Σε αυτόν τον ρόλο μπορείτε να βάλετε συνολικά την διοίκηση του Θοδωρή Ζαγοράκη, συμπεριλαμβανομένου του Ζήση Βρύζα που επέστρεψε μετά από απουσία ενός χρόνου. Μπορεί μερίδα των οπαδών της ομάδας να καταλογίζουν διάφορα στον «Ζαγόρ», αλλά γι' αυτό που δεν μπορούν να τον κατηγορήσουν είναι ότι δεν έχει σχέδιο και οργάνωση. Με δεδομένο, μάλιστα, ότι τα οικονομικά του συλλόγου δεν είναι ανθηρά, η ομάδα που έχει φτιαχτεί την τελευταία τριετία νομίζω ότι δεν έχει φτάσει στο «ταβάνι» της και ίσως ήρθε η ώρα όχι μόνο να διεκδικήσει, αλλά και να πάρει έναν τίτλο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x