Τάσος Νικολόπουλος

Η υπόκλιση στον «Πέτζα» και το rotation του Πιλάβιου

Ανοίγοντας το… κουτί το πρωί στο γραφείο, η πρώτη είδηση στην οποία έπεσε το μάτι μου και βεβαίως κόλλησε, ήταν της αποχώρησης του Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς από την ενεργό δράση. Ανατρίχιασα… Αυτή είναι η αλήθεια, αφού η ηλικία μου είναι τέτοια που έχω πλήρη εικόνα για το φαινόμενο «Πέτζα». Από τα πρώτα βήματα στον Ερυθρό Αστέρα, την καταξίωση στον ΠΑΟΚ την τετραετία 1994-98 και την απογείωση στο ΝΒΑ από το οποίο φεύγει όπως του αξίζει: με ένα δαχτυλίδι πρωταθλητή με τη φανέλα των Ντάλας Μάβερικς.

Ανοίγοντας το… κουτί το πρωί στο γραφείο, η πρώτη είδηση στην οποία έπεσε το μάτι μου και βεβαίως κόλλησε, ήταν της αποχώρησης του Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς από την ενεργό δράση. Ανατρίχιασα… Αυτή είναι η αλήθεια, αφού η ηλικία μου είναι τέτοια που έχω πλήρη εικόνα για το φαινόμενο «Πέτζα». Από τα πρώτα βήματα στον Ερυθρό Αστέρα, την καταξίωση στον ΠΑΟΚ την τετραετία 1994-98 και την απογείωση στο ΝΒΑ, από το οποίο φεύγει όπως του αξίζει: με ένα δαχτυλίδι πρωταθλητή με τη φανέλα των Ντάλας Μάβερικς.

Του Τάσου Νικολόπουλου

Μπορεί στα 34, ο Σέρβος να μπορούσε να βρει ένα καλό συμβόλαιο είτε σε μια ομάδα μικρότερου βεληνεκούς στο ΝΒΑ, πολύ περισσότερο σε κάποια ευρωπαϊκή, ωστόσο, ο ίδιος μάλλον ήξερε καλύτερα για το τι πρέπει να κάνει. Άλλωστε, σε όλα αυτά τα χρόνια καριέρας ποτέ δεν την… είδε κάπως, ούτε τα χρήματα αλλοίωσαν τον χαρακτήρα του. «Όταν αρχίζεις να ανταγωνίζεται περισσότερο το σώμα σου, από το να προετοιμάζεσαι για το επόμενο παιχνίδι, τότε αυτό είναι σημάδι αφύπνισης» δήλωσε ο ίδιος στο ESPN εξηγώντας την απόφαση του. Προτίμησε να αποσυρθεί στην κορυφή, όπως του αξίζει, παρά να μην χαίρεται ο ίδιος το παιχνίδι. Και μόνο το γεγονός ότι η πρώτη αντίδραση του μέχρι πρότινος συμπαίκτη του (εξίσου τεράστιο μέγεθος), Ντιρκ Νοβίτσκι στο twitter ήταν: «πείτε μου ότι δεν είναι αλήθεια» νομίζω ότι τα λέει όλα.

Δεν ξέρω αν θα παραμείνει μετά το τέλος της καριέρας του στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, αλλά σίγουρα η αγκαλιά της Θεσσαλονίκης τον περιμένει. Ο ίδιος έχει αποδείξει ότι δεν ξεχνά το μέρος όπου καταξιώθηκε και μέχρι σήμερα διατηρεί στενούς δεσμούς φιλίας με ανθρώπους από τα παλιά και πιο ανέμελα χρόνια. Προσωπικά υποκλίνομαι στον αθλητή και άνθρωπο Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς και κρατάω ως highlight καριέρας το τρίποντο στο ΣΕΦ, που έδωσε τη νίκη στον ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού και την πρόκριση στους τελικούς της Α1.

Η δεύτερη είδηση που έπεσε το μάτι μου, αλλά έκανα αρκετή ώρα να καταλάβω τι διαβάζω είναι η συνέντευξη του Σοφοκλή Πιλάβιου στην χθεσινή εκπομπή «ΔΙΚΗ» στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ είπε μεταξύ άλλων ότι οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς στάθηκαν στο ύψος τους και έκαναν άψογα τη δουλειά τους, αλλά παρ’ όλα αυτά τους καρατόμησε διότι «σε αυτές τις θέσεις πρέπει να γίνεται ένα rotation»! Τόσο καιρό ήξερα ότι η συγκεκριμένη λέξη χρησιμοποιείται κυρίως για τις αλλαγές που προτίθενται να κάνουν οι προπονητές, όταν θέλουν να ξεκουράσουν κάποιους παίκτες. Για rotation εισαγγελέων πρώτη φορά άκουσα!

Αν διαβάσει κανείς ολόκληρη την συνέντευξη θα νομίσει ότι επί της ουσίας όλα βαίνουν καλώς στο ελληνικό ποδόσφαιρο και απλά υπήρξαν κάποια ατυχή περιστατικά το τελευταίο διάστημα, χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι ιδιαίτερο. Λέτε όντως να συμβαίνει κάτι τέτοιο και όλοι εμείς βλέπουμε τα πράγματα από λάθος οπτική γωνία; Αφού, λοιπόν, κατά τον πρόεδρο της ΕΠΟ δεν τρέχει και τίποτε, κρατάω ως highlight της συνέντευξης την ατάκα ότι αφήνει κληρονομιά το γεγονός ότι η UEFA δεν στέλνει πλέον φακέλους με «ύποπτα» παιχνίδια. Δεν κρατάω αυτό με το rotation των εισαγγελέων γιατί είναι αστείο και μάλιστα κακόγουστο! Ρε τι άλλο θα ακούσουν τα αυτάκια μας…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x