Τάσος Νικολόπουλος

Danke, Gottmar…

Ο Τάσος Νικολόπουλος αποθεώνει μέσω του www.sport-fm.gr μια τεράστια προσωπικότητα, τον Ότμαρ Χίτσφλεντ, που έβαλε τελεία στην μεγάλη προπονητική του καριέρα.

Η είδηση της αποχώρησης του Ότμαρ Χίτσφελντ από την προπονητική, έγινε γνωστή τον περασμένο Οκτώβριο. Αλλά από το να λες «φεύγω», μέχρι τη στιγμή που αυτό θα γίνει, υπάρχει μεγάλη διαφορά. Και χθες, 1 Ιουλίου 2014, ο 65χρονος Γερμανός έγραψε την τελευταία σελίδα σε αυτό το υπέροχο βιβλίο…

Του Τάσου Νικολόπουλου

Ένα βιβλίο που περιέχει τα πάντα, γιατί ο Χίτσφελντ είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους προπονητές του γερμανικού αλλά και του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Με σπουδές μαθηματικών και αθλητικού μάνατζμεντ, αποκαλείται από τους συμπατριώτες του «The General» και «Gottmar Hitzfeld» (ένα λογοπαίγνιο με τη λέξη Gott, που στα γερμανικά σημαίνει Θεός), δείγμα του σεβασμού και της εκτίμησης προς το πρόσωπό του και την τεράστια προσωπικότητα που διαθέτει.

Η προπονητική καριέρα του «Gottmar» ξεκίνησε από τη μικρή ελβετική Ζουγκ, τα πρώτα σημάδια… καταξίωσης φάνηκαν στην Αααράου και τη Γκρασχόπερς και στη συνέχεια ήρθε η απογείωση πρώτα με τη Μπορούσια Ντόρμουντ και μετά με τη Μπάγερν Μονάχου. Μια τεράστια καριέρα που ολοκληρώθηκε στα γήπεδα της Βραζιλίας, όπου οδήγησε στη φάση των «16» την Ελβετία, η οποία έπεσε μαχόμενη στο τέλος της παράτασης του αγώνα με την Αργεντινή.

Μπορεί ποτέ να μην απέκτησε τη λάμψη και τη δόξα του Ζοσέ Μουρίνιο, μπορεί να μην συγκαταλεγόταν στους πιο ακριβοπληρωμένους προπονητές της γενιάς του, μπορεί να μην είχε την προβολή του Φάμπιο Καπέλο, του Μαρσέλο Λίπι και του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, αλλά αυτά που πέτυχε σε 30 χρόνια καριέρας είναι τουλάχιστον εφάμιλλα…

Και οι αριθμοί στην περίπτωση του Χίτσφελντ, λένε την αλήθεια, αφού κατέκτησε συνολικά 25 τίτλους σε συλλογικό επίπεδο. Και να ήταν μόνο αυτά; Έχει ψηφιστεί δύο φορές «Παγκόσμιος Προπονητής της Χρονιάς», μια φορά πήρε τον τίτλο του καλύτερου προπονητή της UEFA, ενώ το 2005, οι φίλαθλοι της Μπάγερν τον ανέδειξαν ως τον καλύτερο προπονητή στην ιστορία του συλλόγου. Για το τέλος, κρατείστε το ότι είναι ο ένας από τους μόλις πέντε προπονητές που έχουν κερδίσει το Champions League με δύο διαφορετικές ομάδες, μαζί με τους ΄Eρνστ Χάπελ, Ζοζέ Μουρίνιο, Γιουπ Χάινκες και Κάρλο Αντσελότι.

Danke, Gottmar…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x