Τάσος Νικολόπουλος

Αλλάζει επίπεδο και στόχους ο «εξάστερος»

Η απόκτηση του Γκιστ, συν την πρόσφατη του Καπόνο και την επικείμενη ενός ψηλού, αλλάζουν τα δεδομένα-στόχους του Παναθηναϊκού. Οι αλλαγές προς το καλύτερο πιστώνονται και στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Το φετινό καλοκαίρι στον Παναθηναϊκό ήταν, ούτως ή άλλως δύσκολο, για τους γνωστούς λόγους. Με την ομάδα που δημιουργήθηκε, μπορεί να μην «πείστηκαν» πολλοί, αφενός λόγω του ένδοξου παρελθόντος, αφετέρου λόγω των αποτελεσμάτων στην αρχή της σεζόν. Ωστόσο, εδώ και σαράντα ημέρες, οι «πράσινοι» εκμεταλλευόμενοι τον χρόνο, που δούλεψε υπέρ τους, συν την προσθήκη του Μπανκς, άλλαξαν πρόσωπο προς το καλύτερο και δημιούργησαν μεγαλύτερες προσδοκίες. Μπορεί να μιλήσει κάποιος και για την απόκτηση του Λάσμε, που ήρθε λίγο πριν την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων και βοήθησε στη βελτίωση.

Του Τάσου Νικολόπουλου

Ο νέος χρόνος, όμως, θα βρει ακόμη πιο αλλαγμένο τον Παναθηναϊκό. Η πρόσφατη απόκτηση του Καπόνο, ο οποίος θα αλλάξει την εικόνα της ομάδας στην επίθεση από την περιφέρεια, συν αυτή του Γκιστ, που θα βοηθήσει περισσότερο από τον Πάνκο σε ενέργεια, ριμπάουντ και επίθεση, αλλάζουν ακόμη περισσότερο τα δεδομένα και ενδεχομένως τους στόχους της ομάδας. Εφόσον καλυφθεί η «τρύπα» στη ρακέτα, μετά τον τραυματισμό του Σχορτσιανίτη, θα μιλάμε για πληρότητα και ένα ισορροπημένο από όλες τις απόψεις ρόστερ που έχει τα φόντα να φτάσει πολύ ψηλά, παρά τις πολλές και μεγάλες αλλαγές που έγιναν τόσο το περασμένο καλοκαίρι, όσο και μεσούσης της σεζόν.

Το μεγάλο στοίχημα του Αργύρη Πεδουλάκη είναι να καταφέρει σύντομα να αποκτήσει η ομάδα την απαιτούμενη «χημεία». Καπόνο, Γκιστ και ψηλός θα είναι τρεις προσθήκες σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα να μάθουν οι καινούργιοι παίκτες τη φιλοσοφία και να μπουν στα συστήματα. Η φετινή διαδικασία του «Top 16» της Ευρωλίγκας είναι ένας μικρός μαραθώνιος και αυτό ίσως λειτουργήσει υπέρ του Παναθηναϊκού. Αν μπορέσει να έχει τις λιγότερες δυνατές απώλειες στο ξεκίνημα, τότε όλα μπορούν να συμβούν. Και βέβαια δεν μιλάμε μόνο για πρόκριση στα προημιτελικά.

Υ.Γ.: Οι πολλές αλλαγές στο ρόστερ μεσούσης της σεζόν δείχνουν ότι ο σχεδιασμός του καλοκαιριού δεν ήταν σωστός. Από την άλλη, φανερώνει τη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας, αλλά κυρίως της διοίκησης, για να διορθωθούν οι ανορθογραφίες. Και όταν λέμε διοίκηση, εννοούμε τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Παρότι δυσκολεύεται να σηκώσει το βάρος, όπως ο ίδιος παραδέχεται και παρά τους δύσκολους καιρούς, δεν διστάζει να βάλει το χέρι στην τσέπη, αποδεικνύοντας πόσο αγαπάει την ομάδα, που θέλει να την δει να παραμένει ψηλά. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να του πιστωθεί…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x