Τάσος Νικολόπουλος

Η αγορά «βγάζει» τις τιμές για κάθε Καλάθη…

Η αγορά καθορίζει τις τιμές και ο Νικ Καλάθης αξίζει και με το παραπάνω τα χρήματα που παίρνει. Γιατί μιλάμε για τον μοναδικό παίκτη με τέτοια επίδραση στο παιχνίδι και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Πολλές φορές οι αριθμοί της στατιστικής είναι ο καλύτερος τρόπος για να πεις ψέματα. Όμως, στην περίπτωση του Νικ Καλάθη, δεν γίνεται να μην τους επικαλεστεί κάποιος για να περιγράψει τα «όργια» που έκανε στο παρκέ του Sinan Erdem Dome, οδηγώντας τον Παναθηναϊκό στη τεράστια νίκη επί της Αναντολού Εφές. Το κοντέρ έγραψε 29 πόντους (6/8 βολές, 7/13 δίποντα, 3/4 τρίποντα), 9 ριμπάουντ, 10 ασίστ, 1 κλέψιμο, 7 κερδισμένα φάουλ και 42 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος

Η εμφάνιση του διεθνή γκαρντ ξεπερνάει τα όρια του… ανθρώπινου. Στα 35:54 λεπτά που βρέθηκε στο παρκέ, έμοιαζε με ρομπότ, που ήξερε τι πρέπει να κάνει και πότε. Κάποιοι θα μιλήσουν για ιεροσυλία, όμως, η μυθική εμφάνισή του ξεπερνάει ακόμη και τις καλύτερες του Δημήτρη Διαμαντίδη. Προφανώς και δεν γίνεται σύγκριση των δύο παικτών, ούτε μπαίνει στη ζυγαριά η συνολική προσφορά τους, αλλά ποτέ στο παρελθόν, ακόμη και ο «3D» δεν έκανε τόσα πολλά και διαφορετικά πράγματα σε ΕΝΑ και ΜΟΝΟ παιχνίδι.

Γιατί δεν μιλάμε μόνο για τον επιθετικό οίστρο του Καλάθη, που έφερε τους 29 πόντους, ούτε μόνο για την διαύγεια του μυαλού του, προσφέροντας 10 έτοιμα καλάθια στους συμπαίκτες του. Μιλάμε ταυτόχρονα για την αμυντική προσήλωση, μαρκάροντας τον Έρικ ΜακΚόλουμ, που ήταν ο Νο1 κίνδυνος, βγάζοντας τεράστια ενέργεια, μόλις 48 ώρες μετά το απαιτητικό παιχνίδι με τη Χίμκι. Στις αλλαγές αναγκαζόταν να μαρκάρει τον κατά πολύ ψηλότερο Ντάνστον και το πάλεψε όσο δεν πήγαινε. Η πληρότητα της εμφάνισης και η επίδρασή του στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού και στις δύο πλευρές του παρκέ είναι ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ και δεν έχει προηγούμενο.

Όσο για το αν ο συγκεκριμένος παίκτης αξίζει τα χρήματα που του προσφέρει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, από ένα σημείο και μετά, το ερώτημα καταντάει ελαφρώς γραφικό. Άλλωστε, έχει ειπωθεί και γραφτεί τόσες και τόσες φορές ότι βγαίνουν από την τσέπη ενός συγκεκριμένου ανθρώπου και δεν πέφτει λόγος σε κανέναν από αυτούς που νομίζουν ότι κυκλοφορούν στην αγορά πολλοί παίκτες, οι οποίοι μπορούν να κάνουν όλα αυτά τα πράγματα. Από την άλλη, η αγορά είναι αυτή που καθορίζει τις τιμές. Και αν ο διεθνής γκαρντ έβγαινε στην ευρωπαϊκή αγορά για να βρει ομάδα, θα έβαζε στον τραπεζικό του λογαριασμό πολλαπλάσια από αυτά που εισπράττει τώρα.

Η τρίτη συνεχόμενη νίκη και το δεύτερο διπλό φέρνει τον Παναθηναϊκό στο 5-3, μετά το πρόγραμμα-φωτιά στο ξεκίνημα του φετινού μαραθωνίου και κάνει τους «πράσινους» να κοιτούν με μεγαλύτερη αισιοδοξία τη συνέχεια. Ασφαλώς και υπάρχουν προβλήματα προς λύση, όπως η άμυνα του χθεσινού πρώτου ημιχρόνου, όμως, από εδώ και στο εξής το πρόγραμμα «γλυκαίνει». Από τα επόμενα πέντε παιχνίδια, τα τέσσερα είναι στο ΟΑΚΑ, δύο κολλητά με Ρεάλ Μαδρίτης και Μάλαγα και άλλα δύο με Αρμάνι και Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ενδιάμεσα, υπάρχει το ταξίδι στο Κάουνας, ενώ ο πρώτος γύρος ολοκληρώνεται με δοκιμασίες σε Βελιγράδι και Βαλένθια. Αντιλαμβάνεται κανείς ότι στα μισά της διαδρομής ο Παναθηναϊκός μπορεί να βρίσκεται πολύ ψηλά…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x