Τάσος Νικολόπουλος

Η δικαίωση και η ιστορική ευκαιρία…

Ο Τάσος Νικολόπουλος γράφει στο www.sport-fm.gr για τη μεγάλη δικαίωση του Χρήστου Πανόπουλου και την ιστορική ευκαιρία της Skoda Ξάνθης στον τελικό του Κυπέλλου.

Η αλήθεια είναι ότι το περίμενε πολλά χρόνια. Η Skoda Ξάνθη έψαξε πολλές φορές τη διάκριση μέσω Κυπέλλου, αλλά ποτέ δεν κατάφερε να φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής. Τρεις φορές η πορεία της σταμάτησε στα ημιτελικά, καθώς τη σεζόν 2001-02 αποκλείστηκε από την ΑΕΚ, το 2004-05 από τον Άρη και το 2006-07 από τον Παναθηναϊκό. Όταν όμως προσπαθείς, κάποια στιγμή θα δικαιωθείς. Είναι βέβαιο αυτό, όταν υπάρχει οργάνωση, πλάνο, όραμα και πίστη.

Του Τάσου Νικολόπουλου

Και για την ακριτική ομάδα της Θράκης, που έχει… περίσσευμα στα παραπάνω, αυτή η μεγάλη στιγμή έφτασε. Η παρουσία της στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας αποτελεί την πραγματοποίηση του ονείρου όλων όσων βρίσκονται κοντά στον σύλλογο, αλλά και όχι μόνο. Είναι τιμή για την ίδια την πόλη, αλλά και για τον Νομό ολόκληρο. Μα πάνω από όλα και όλους, αποτελεί μια μεγάλη δικαίωση, που θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη, αν η ομάδα του κάνει την υπέρβαση, για τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, Χρήστο Πανόπουλο

Τον άνθρωπο που ανέλαβε τα ηνία της ομάδας δύο χρόνια μετά την άνοδό της στα «μεγάλα σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 1991. Και από τότε μέχρι σήμερα μπορεί να πει κάποιος με περίσσεια σιγουριά ότι έκανε τη Skoda Ξάνθη να αποτελεί πρότυπο σε πολλά. Ο άρτιος τρόπος λειτουργίας της ΠΑΕ, το ιδιόκτητο γήπεδο, το προπονητικό κέντρο στα Πηγάδια, η «παραγωγή» παικτών από τις Ακαδημίες και τα «λαβράκια» με στόχο τη μεταπώληση, είναι πράγματα για τα οποία μπορεί να αισθάνεται υπερήφανη. Και αποτελούν παράδειγμα, το οποίο πρέπει να ακολουθήσουν κι άλλες ομάδες.

Σε αυτά τα 24 χρόνια, η Skoda Ξάνθη έχει συνεχή παρουσία στη μεγάλη κατηγορία, αν και αν και φλέρταρε κάποιες φορές με τον υποβιβασμό, ενώ τέσσερις φορές στην ιστορία της αγωνίστηκε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, δίχως, βέβαια, να καταφέρει να μπει στους ομίλους.

Δεν είναι και λίγα για μια επαρχιακή ομάδα, που έχει, όμως, μπροστά της την μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας της. Ο Ρασβάν Λουτσέσκου, που έχει μεγάλο μερίδιο για το φετινό κατόρθωμα, ο Κλέιτον, ο Καπετάνος, ο Σολτάνι, ο Φλίσκας και τα άλλα παιδιά ξέρουν ότι έχουν μια τεράστια ευκαιρία να βάλουν το όνομά τους με «χρυσά γράμματα» στην ιστορία του συλλόγου. Σίγουρα, το φαβορί είναι ο Ολυμπιακός, αλλά, όπως είπε και ο Ρουμάνος τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα: «όταν έχεις ένα όνειρο και παλεύεις γι’ αυτό, μπορείς να το διεκδικήσεις. Αυτό θα κάνουμε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x