Τάσος Νικολόπουλος

Η εκδίκηση και τα ρεκόρ του «Salto-Klose»

Ο Τάσος Νικολόπουλος γράφει στο www.sport-fm.gr για την εκδίκηση που ψάχνει ο «Salto-Klose» απέναντι στη Βραζιλία για τον χαμένο τελικό του 2002 και τα ρεκόρ που κυνηγάει ο Γερμανός επιθετικός…

Όμορφος δεν είναι (όχι ότι παίζει κανέναν ρόλο, αλλά λέμε τώρα)… Γρήγορος δεν ήταν ούτε στα νιάτα του… Η ντρίπλα δεν ήταν στο ρεπερτόριο του… Αλλά ακόμη και τώρα, πατημένα 36, όταν η μπάλα φτάσει στο πόδι ή το κεφάλι του, ξέρεις ότι την επόμενη στιγμή το πιθανότερο είναι να την δεις να… αναπαύεται στα αντίπαλα δίχτυα!

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος

Ο Μίροσλαβ Κλόζε, περί ου ο λόγος, έχει έναν επιπλέον λόγο να θέλει να δει τη Γερμανία να προκρίνεται στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου σε βάρος της Βραζιλίας. Ποιος είναι αυτός; Για να πάρει ένα είδος «εκδίκησης» από τη «σελεσάο» για τον χαμένο τελικό του 2002, καθώς είναι ο μοναδικός παίκτης από την 23άδα των «πάντσερ» που είχε αγωνιστεί και πριν από δώδεκα χρόνια στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη στα γήπεδα της Ιαπωνίας και της Κορέας.

Ο «Salto-Klose» (είναι το παρατσούκλι που του είχαν κολλήσει το 2002, καθώς πέτυχε πέντε γκολ σε εκείνο το Μουντιάλ, όλα με κεφαλιές, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί στην ιστορία) συνδέει το χθες με το σήμερα της Γερμανίας. Τότε βρισκόταν τότε στην αυγή και τώρα στη δύση μιας μεγάλης καριέρας, που θέλει να συνοδευτεί από έναν παγκόσμιο τίτλο.

Ο 36χρονος Γερμανός επιθετικός κυνηγάει σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο, που είναι το τελευταίο του, δύο μεγάλα ρεκόρ. Πρώτα απ’ όλα, χρειάζεται ένα γκολ για να γίνει αρχι-σκόρερ στη διοργάνωση με 16 τέρματα, αφού αυτή τη στιγμή μοιράζεται την κορυφή με τον Ρονάλντο, ο οποίος του στέρησε το τρόπαιο πριν από δώδεκα χρόνια, σκοράροντας δύο φορές στον τελικό.

Επίσης, αν παίξει έστω και για ένα λεπτό στο παιχνίδι με τη Βραζιλία, γίνεται ο πρώτος παίκτης στην ιστορία με τέσσερις συμμετοχές σε ημιτελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου. Τεράστιο και αυτό το επίτευγμα, αν αναλογιστεί κανείς ότι δεν το έχουν καταφέρει πολύ μεγαλύτερα ονόματα του παρελθόντος. Παράλληλα, θα πιάσει τον Πάολο Μαλντίνι στη δεύτερη θέση της λίστας με 23 και θα υπολείπεται δύο από τον Λόταρ Ματέους, που βρίσκεται στην κορυφή. Αυτή θα του… ξεφύγει, αφού είτε παίξει στον μεγάλο, είτε στον μικρό τελικό, δεν προλαβαίνει, αφού αυτή θα είναι η τελευταία του διοργάνωση…

Όσο για αυτά που ήδη έχει πετύχει; Είναι μαζί με τον συμπατριώτη του, Ούβε Ζέλερ και τον Βραζιλιάνο Πελέ οι τρεις παίκτες που έχουν σκοράρει σε τέσσερις διαφορετικές διοργανώσεις. Επίσης, αυτός και ο Κολομβιανός Τεόφιλο Κουμπίγιας είναι οι δύο παίκτες, που έχουν σκοράρει από τουλάχιστον πέντε γκολ σε δύο διαφορετικά Μουντιάλ και ο μοναδικός που έχει πετύχει τέσσερα τέρματα σε τρία τουρνουά.

Θέλετε κι άλλα; Ο Κλόζε είναι αρχι-σκόρερ της Γερμανίας με 70 γκολ, αλλά η είδηση είναι αλλού! Στα 48 παιχνίδια που έχει «βρει» δίχτυα είτε ως βασικός, είτε ως αλλαγή, η «νασιονάλμανσαφτ» δεν έχει χάσει Π-Ο-Τ-Ε! Ο απολογισμός είναι εντυπωσιακός, καθώς σε αυτούς τους αγώνες (επίσημοι και φιλικοί), τα «πάντσερ» έχουν 40 νίκες και οχτώ ισοπαλίες. Θα καταφέρει άραγε να κάνει μεγάλο φινάλε με την εθνική ομάδα; Ίδωμεν...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x