Τάσος Νικολόπουλος

Κάτι δεν πάει καλά στη Σούπερ Λίγκα…

Την ώρα που η Σούπερ Λίγκα «ψάχνεται» για το πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν στο τέλος της σεζόν, η Μπουντεσλίγκα γνωστοποίησε τις ημερομηνίες του επόμενου πρωταθλήματος. Ο Τάσος Νικολόπουλος σχολιάζει…

Είμαι στο γραφείο και «σκάει» η είδηση της αγωγής των ΠΑΕ Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ, που ζητούν ακύρωση της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης της Σούπερ Λίγκας, η οποία προβλέπει ποινές σε ομάδες και πρόσωπα που συνδέονται με αυτές, σε περίπτωση που προβούν σε δυσφημιστικά σχόλια σε βάρος του συνεταιρισμού.

Του Τάσου Νικολόπουλου

Η αλήθεια είναι ότι δεν συμφωνώ με τη συγκεκριμένη απόφαση-διάταξη, αφού δεν μπορείς με το «έτσι-θέλω» να φιμώσεις κάποιον, αλλά από την άλλη πρέπει να μπει και ένα… φρένο σε ό,τι αφορά τις κρίσεις των ομάδων και των παραγόντων για το προϊόν τους. Βέβαια, δεν περίμενα (ίσως γιατί δεν ασχολούμαι με το ρεπορτάζ) να φτάσουν δύο ΠΑΕ σε αυτό το σημείο, προκαλώντας νέους τριγμούς στη Λίγκα, αφού μιλάμε για προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια.

Μια Λίγκα, η οποία, μολονότι το πρωτάθλημα κοντεύει να φτάσει στα μισά και σε ένα μήνα θα μας αποχαιρετήσει το 2013, «ψάχνεται» ακόμη για το πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν και πόσες θα προβιβαστούν από τη Football League στο τέλος της σεζόν. Και να οι συνεδριάσεις, και να οι συσκέψεις, αλλά επί της ουσίας τίποτα.

Δεν ξέρω τι «παίζεται» στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο, δεν ξέρω αν στο τέλος θα ρίξουν κέρμα ή θα πάνε σε χαρτορίχτρα για να αποφασίσουν, αυτό που ξέρω είναι ότι το ελληνικό είναι ίσως το μοναδικό πρωτάθλημα στον κόσμο, που οι ομάδες, οι οποίες συμμετέχουν σε αυτό, δεν ξέρουν τι θα τους… ξημερώσει.

Και λίγα λεπτά αργότερα μπαίνω τυχαία στην ιστοσελίδα του γερμανικού «kicker» και διαβάζω την είδηση ότι η γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία ανακοίνωσε τις ημερομηνίες έναρξης και λήξης των πρωταθλημάτων της σεζόν 2014-15! Όχι μόνο της Μπουντεσλίγκα, αλλά της Τσβάιτε Λίγκα, της τρίτης κατηγορίας, τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου και την ημερομηνία διεξαγωγής του τελικού στο Βερολίνο τον Μάιο του 2015!

Η πρώτη σκέψη που έκανα… φωναχτά ήταν: «Πολύ μπροστά οι άνθρωποι. Έχουμε μήνα Νοέμβριο και αυτοί ανακοίνωσαν τις ημερομηνίες για την επόμενη σεζόν». Και μετά ήρθε η… μελαγχολία. Θέλοντας και μη, μπήκα σε διαδικασία σύγκρισης. Θα μου πείτε, τίθεται θέμα σύγκρισης του γερμανικού με το ελληνικό πρωτάθλημα; Η απάντηση είναι: ασφαλώς όχι! Και ποτέ δεν θα τεθεί τέτοιο θέμα, εις τους αιώνες των αιώνων… Είμαστε πίσω σε πολλά πράγματα, αλλά ρε γαμ…, κάποια θα έπρεπε να είναι αυτονόητα.

Μπορεί οι ιθύνοντες της Σούπερ Λίγκας (όχι ότι η ΕΠΟ πάει πίσω) να «φωνάζουν» για τα βήματα προόδου που έχουν γίνει σε πολλούς τομείς, αλλά δεν γίνεται να φτάνουμε στον Νοέμβριο και… βάλε και να μην είναι γνωστό το πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν και θα προβιβαστούν από την χαμηλότερη κατηγορία. Κι όταν φτάνουν στο σημείο δύο μέλη του συνεταιρισμού (Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ) να αμφισβητούν το καταστατικό, μέσω προσφυγής στα πολιτικά δικαστήρια, κάτι δεν πάει καλά…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x