Τάσος Νικολόπουλος

«Μάικ ψυχάρα…»

Ο Μάικ Μπατίστ επιστρέφει στο… σπίτι του και ο Τάσος Νικολόπουλος γράφει στο www.sport-fm.gr γιατί ο «μπουλντόζας» δεν έφυγε ποτέ και γιατί ο Παναθηναϊκός γίνεται πιο πλήρης από ποτέ.

Και… άργησε κιόλας η επιστροφή του Μάικ Μπατίστ στον Παναθηναϊκό. Τυπικά ο «μπουλντόζας» κλείνει την παρένθεση που άνοιξε πέρυσι το καλοκαίρι, με τη μετακόμιση του στη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, αλλά επί της ουσίας αποδεικνύεται ότι δεν έφυγε ποτέ από το σπίτι του. Οι παλιές και παντοτινές αγάπες δεν ξεχνιούνται και αυτό ισχύει και στη σχέση των «πράσινων» με τον 36χρονο Αμερικανό. Ίδια και απαράλλαχτη είναι και η σχέση του παίκτη με τους φιλάθλους της ομάδας.

Του Τάσου Νικολόπουλου

Το καλοκαίρι του 2012 συνέβησαν πολλά και ο «Iron Mike» αποχώρησε, όπως σχεδόν ολόκληρη η ομάδα. Στην ΚΑΕ χρεώνουν εξ ολοκλήρου το διαζύγιο στον Έλληνα εκπρόσωπό του, Νίκο Λώτσο, που δεν θέλουν να βλέπουν ούτε ζωγραφιστό, αλλά δεν πιστεύω ότι ήταν αυτός ο μόνος λόγος. Άλλωστε, ο ίδιος ο παίκτης στην αυτοβιογραφία του αναφέρει ότι υπέστη ηλετροσόκ στο άκουσμα της αποχώρησης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. «Δεν μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου στην ομάδα χωρίς τον κόουτς» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Επίσης, έγραψε ότι επηρεάστηκε σημαντικά από το γεγονός ότι κάποιοι είχαν… κουνήσει μαντήλι και το ίδιο θα έκαναν και κάποιοι άλλοι συμπαίκτες του. Ήρθε και η εξωπραγματική πρόταση από την Τουρκία και… έδεσε το γλυκό. Παρά την τελευταία προσφορά της διοίκησης του «τριφυλλιού», ίσως νόμιζε, όπως και πολλοί άλλοι, ότι είχε έρθει το τέλος και δεν πίστευε σε τόσο άμεσα αποτελέσματα. Άπαντες, άλλοι ευχάριστα και άλλοι δυσάρεστα, διαψεύστηκαν...

Περασμένα-ξεχασμένα, αφού άνοιξε και επίσημα το δεύτερο και εκτός απροόπτου τελευταίο κεφάλαιο στην καριέρα του Μάικ Μπατίστ στον Παναθηναϊκό. Ο αγαπημένος «Μιχάλης» των φιλάθλων του «τριφυλλιού» κατάλαβε το λάθος του πολύ άμεσα και επέστρεψε στην οικογένεια και το σπίτι του, όπως είπε. Είμαι σίγουρος ότι με το που πάτησε το πόδι του στην Τουρκία για λογαριασμό της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ σκεφτόταν αν πήρε τη σωστή απόφαση. Όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος, σιγουρεύτηκε για το… λάθος που έκανε, όταν επέστρεψε ως αντίπαλος στο κλειστό του ΟΑΚΑ τον περασμένο Δεκέμβριο.

«Μπορεί να μην είμαι τώρα εδώ, αλλά σίγουρα θα περάσω ξανά» είπε δια μικροφώνου ο Αμερικανός και έκανε πράξη την υπόσχεσή του. Το φλερτ που υπήρξε τον χειμώνα δεν μετουσιώθηκε σε γάμο, αλλά τώρα δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Ο ίδιος ήθελε δεδομένα να γυρίσει, το ίδιο ήθελε και η ομάδα, οπότε δεν υπήρχε κανένα εμπόδιο. Ούτε καν αυτό του Νίκου Λώτσου, που έμεινε εκτός διαπραγματεύσεων των δύο πλευρών. Έτσι, οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού θα υποδεχθούν ξανά τον Μάικ Μπατίστ, αλλά με την «πράσινη» φανέλα για να του φωνάξουν, όπως το βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου 2012: «ΠΑΟ θρησκεία, θύρα 13, Μάικ ψυχάρα για πάντα τριφυλλάρα». Όσο για τον «Μιχάλη», θα συμπληρώσει μια δεκαετία στην ομάδα της καρδιάς του και θα κλείσει, όπως πρέπει και αξίζει την καριέρα του.

Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι και το τι σημαίνει η επιστροφή του Μπατίστ, τα πράγματα είναι απλά. Ο Μάικ μπορεί να προσφέρει 10-15 ποιοτικά λεπτά στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού, ο Αργύρης Πεδουλάκης έχει μια ακόμη λύση στη γραμμή των ψηλών και οι αντίπαλοι προπονητές έναν ακόμη πονοκέφαλο, αφού στην περυσινή «αεροπορία» των Λάσμε-Γκιστ, προστέθηκαν Φώτσης, Μαυροκεφαλίδης και Σανγκ. Ο εξάκις πρωταθλητής Ευρώπης, χωρίς υπερβολή, έχει ίσως το πιο ποιοτικό-πλήρες ρόστερ των τελευταίων ετών και όλα τα φόντα για να διατηρήσει τα σκήπτρα στην Ελλάδα, αλλά και να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x