Τάσος Νικολόπουλος

«Ψάχνοντας» τον ποδοσφαιριστή Ρόμπερτ Μακ

Η επιστροφή του Ρόμπερτ Μακ δημιούργησε -δικαιολογημένα- μεγάλες προσδοκίες στις τάξεις του ΠΑΟΚ, αλλά, ο Σλοβάκος αποτελεί, για την ώρα, σκιά του εαυτού του. Θαρρείς και εμφανίστηκε ο... σωσίας του!

Η επιστροφή του Ρόμπερτ Μακ, ένα χρόνο μετά την αποχώρησή του για λογαριασμό της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, έφερε ενθουσιασμό στις τάξεις των φιλάθλων του ΠΑΟΚ. Λογικό, αφού είχαν στο μυαλό τους τα «μαγικά» που έκανε ο Σλοβάκος μεσοεπιθετικός την δεύτερη χρονιά (2015-16), που φόρεσε τη φανέλα του «δικεφάλου του Βορρά». Οι αριθμοί εκείνης της σεζόν ήταν καταπληκτικοί και προκάλεσαν το ενδιαφέρον της ρωσικής ομάδας, που δαπάνησε 3,5 εκατ. ευρώ, προκειμένου να τον εντάξει στο δυναμικό της.

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος

Ο 26χρονος ποδοσφαιριστής τελείωσε εκείνη την σεζόν με 20 γκολ και 3 ασίστ σε 46 συμμετοχές και 3.759 λεπτά συμμετοχής στις τρεις διοργανώσεις που συμμετείχε ο ΠΑΟΚ, δηλαδή Super League, Κύπελλο και Europa League. Είναι αλήθεια, επίσης, ότι Ρόμπερτ Μακ είχε αυτούς τους αριθμούς αγωνιζόμενος όχι στο αριστερό άκρο της επίθεσης, αλλά στην κορυφή, μια θέση στην οποία τον δοκίμασε και τον καθιέρωσε ο Ιγκόρ Τούντορ, κάτι που συνέχισε και ο Βλάνταν Ίβιτς, ο οποίος διαδέχθηκε τον Κροάτη μεσούσης της σεζόν.

Η φετινή… version του Ρόμπερτ Μακ είναι τελείως διαφορετική. Για την ώρα, ο Σλοβάκος μεσοεπιθετικός όχι μόνο δεν έχει καταφέρει να αποδώσει τα αναμενόμενα, αλλά αποτελεί σκιά του εαυτού του. Χαριτολογώντας, θα έλεγε κάποιος ότι στο προπονητικό κέντρο της Νέας Μεσημβρίας και στο γήπεδο της Τούμπας δεν εμφανίζεται ο ίδιος, αλλά κάποιος που του μοιάζει. Ένας σωσίας του, ας πούμε. Και είναι απορίας άξιο γιατί συμβαίνει κάτι τέτοιο, αφού το περιβάλλον είναι γνώριμο. Το χρονικό διάστημα της «απουσίας» του είναι μεγάλο, αφού σε λίγες μέρες φεύγει ο Νοέμβριος, συνεπώς το πρόβλημα είναι μεγάλο.

Οι αριθμοί και σε αυτή την περίπτωση λένε την αλήθεια και δυστυχώς για τον ίδιο, αλλά και για τον ΠΑΟΚ είναι απογοητευτικοί. Μολονότι είναι ο δεύτερος παίκτης σε συμμετοχές (11) στο πρωτάθλημα, μαζί με τον Λέο Μάτος (μόνο οι Ροντρίγκο Ρέι και Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς έχουν αγωνιστεί και στα 12 παιχνίδια), εντούτοις μόλις σε ένα(!) παιχνίδι, αυτό της πρεμιέρας με αντίπαλο τον Λεβαδειακό, έπαιξε σε ολόκληρο το 90άλεπτο. Σε άλλα τέσσερα ματς ξεκίνησε βασικός, ενώ σε έξι αγώνες πέρασε ως αλλαγή, εξ ου και τα μόλις 469 λεπτά, παρά τις 11 συμμετοχές.

Μεγάλη εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι έχει σκοράρει μόλις μια φορά. Το μοναδικό γκολ ήταν στο παιχνίδι με την Κέρκυρα στις 27 Αυγούστου. Δηλαδή, έχει να πανηγυρίσει τρεις ολόκληρους μήνες κάποιο δικό του τέρμα. Άξιο αναφοράς είναι επίσης το γεγονός ότι έχει όλες κι όλες 7(!) τελικές προσπάθειες, δείγμα ότι δεν βρίσκεται μέσα στις φάσεις. Διότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να δυσκολεύεται στο γκολ, αλλά όχι στη δημιουργία, αφού μετράει 146 τελικές, δηλαδή 12,2 μέσο όρο ανά παιχνίδι.

Στο ενεργητικό του καταγράφεται επίσης μόλις μια(!) ασίστ στην αναμέτρηση της προηγούμενης αγωνιστικής με τον Ατρόμητο. Συνολικά, μέχρι τώρα, έχει 16 συμμετοχές (897 λεπτά), 3 γκολ (1 σε Super League, 1 σε Κύπελλο και 1 στα προκριματικά του Europa League) και 1 ασίστ. Ο ΠΑΟΚ περίμενε πολλά περισσότερα πράγματα απ’ αυτόν και το γεγονός ότι παραμένει… άφαντος, είναι ένας από τους λόγους που η ομάδα πάει με… τραβηγμένο χειρόφρενο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x