Τάσος Νικολόπουλος

Το «πράσινο» μεγαλείο και οι… ταλιμπάν του Μπερτομέου

Ο Τάσος Νικολόπουλος γράφει στο www.sport-fm.gr για την διπλή υπέρβαση που θα πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός για να βρεθεί στο Λονδίνο.

Παρακολουθώντας κάποιος το πρώτο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Μπαρτσελόνα για την προημιτελική φάση της Ευρωλίγκας, διαπιστώνει εύκολα μερικά απλά, αλλά ουσιώδη πράγματα: Πρώτον, ότι ο εξάστερος βελτιώνεται μέρα με τη μέρα, δεύτερον ότι ο Αργύρης Πεδουλάκης και οι συνεργάτες του κάνουν εξαιρετική δουλειά σε ό,τι αφορά το σκάουτινγκ και τρίτον ότι δεν υπάρχει πλέον καμία περίπτωση να μην καταθέσουν οι παίκτες την τελευταία ικμάδα των δυνάμεων τους στο παρκέ.

Του Τάσου Νικολόπουλου

Μιλώντας τις τελευταίες μέρες με συναδέλφους πριν το ξεκίνημα της σειράς, έλεγα και συνεχίζω να λέω ότι ο Παναθηναϊκός θα «πουλήσει ακριβά το τομάρι του», παρότι αντιμετωπίζει ίσως την καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης και μάλιστα με μειονέκτημα έδρας. Αυτή την μεγαλειώδη εμφάνιση περίμενα από το «τριφύλλι» και πλέον το πιστεύω ακόμη περισσότερο.

Ανεξάρτητα από το πώς θα εξελιχθεί η σειρά των αγώνων με τους «μπλαουγκράνα», γι’ αυτό που είμαι σίγουρος είναι ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να κάνει διπλή υπέρβαση για να πάρει την πρόκριση στο Final 4 του Λονδίνου. Αν στην αρχή λέγαμε ότι πρέπει να ξεπεράσει εαυτόν για να αφήσει εκτός συνέχειας τη Μπαρτσελόνα, όπως το 2011, μετά τα όσα είδαμε στο πρώτο παιχνίδι, πρέπει να λέμε ότι πρέπει να ξεπεράσει και τους διαιτητές-ταλιμπάν, που θα ορίσουν ο Μπερτομέου και η παρέα του.

Λίγες μέρες μετά την επίσημη διαμαρτυρία του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα για τα σφυρίγματα στο παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ήρθε το… ρεσιτάλ διαιτησίας στη Βαρκελώνη, που ήταν ο κύριος λόγος που δεν έγινε το break. Εντάξει, αν έμπαιναν οι βολές θα μιλούσαμε για ένα διαφορετικό αποτέλεσμα, αλλά η άποψη για τη διαιτησία δεν θα άλλαζε. Δεν ξέρω αν ενόχλησε τα υψηλά κλιμάκια της διοργανώτριας αρχής η επιστολή διαμαρτυρίας, αλλά σίγουρα δεν έχει ξεχαστεί το κάζο του 2011. Ακόμη δεν έχει χωνευτεί ο αποκλεισμός και η κατάκτηση του τροπαίου από τον Παναθηναϊκό μέσα στη Βαρκελώνη.

Για επίλογο, ξαναγράφω ό,τι ακριβώς έγραψα πριν από δύο χρόνια, μετά το πρώτο ματς των δύο ομάδων στη Βαρκελώνη: «Την δεύτερη και τελευταία ευκαιρία για το «σπάσιμο» της έδρας, κατά την άποψη μου, θα την έχει την Πέμπτη. Αν η σειρά πάει σε πέμπτο παιχνίδι, ακόμη και να θέλει ο Παναθηναϊκός, δεν θα τον αφήσουν, όπως έγινε σήμερα, να πάρει τη νίκη!».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x