WRC

Νόβικοφ και λίγο από Λάτβαλα…

Με το δεξί ξεκίνησε τη δεύτερη ημέρα του ράλι Ακρόπολις ο Γιάρι Λάτβαλα, νικώντας στην πρώτη ειδική (SS3). Στην κορυφή παραμένει ο Ευγκένι Νόβικοφ.

Χτίζει τη διαφορά του ο Ευγκένι Νόβικοφ, ο οποίος στην πρώτη ειδική της δεύτερης ημέρας και τρίτη του ράλι Ακρόπολις SS3 (17,41 χιλιόμετρα), η οποία πραγματοποιείται στις ειδικές διαδρομές της Κλένιας και των Μυκηνών.

«Ακολουθώ τον Λάτβαλα. Το σχέδιο είναι να ακολουθώ τους χρόνους του και, αν χρειαστεί, να πιέσω παραπάνω», δήλωσε ο Νόβικοφ.

Ο Ρώσος οδηγός συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα της γενικής κατάταξης, αυξάνοντας μάλιστα τη διαφορά του κατά 39,1 δεύτερα από τον δεύτερο Γιάρι Λάτβαλα.

Ο οδηγός της Volkswagen ήταν ο πρωταγωνιστής της SS3, αφού κατάφερε να κάνει τον ταχύτερο χρόνο και να περάσει στη δεύτερη θέση, ρίχνοντας στην τρίτη θέση τον Ντάνι Σόρντο της Citroen.

«Είναι πολύ γρήγορος ο Γιάρι, το είδα από τον πρώτο split και κατάλαβα πως θα ήταν δύσκολο να τον πιάσω. Θέλω να πιέσω, αλλά χωρίς να κάνω λάθη», δήλωσε ο Σόρντο.

Τον έβδομο χρόνο της ειδικής έκανε ο έτερος οδηγός της Citroen, Μίκο Χιρβόνεν, ο οποίος βρίσκεται στην 13η θέση της γενικής κατάταξης.

Έξι θέσεις πιο χαμηλά (19ος) πλασαρίστηκε ο Σεμπαστιάν Οζιέ, ο οποίος μετά τη χθεσινή ατυχία –εγκαταλείποντας μέσα στην πρώτη ειδική- συνέχισε με δέκα λεπτά ποινή.

Αναλυτικά ο χρόνοι μετά την SS3:

1. Νόβικοφ, M-Sport Ford, 1:02:22.7
2. Λάτβαλα, VW + 39.1
3. Σόρντο, Citroen, + 43.8
4. Νουβίλ, M-Sport Ford, + 1:06.5
5. Μίκελσεν, VW + 1:32.3
6. Αλ Ατίγια, Citroen- Qatar WRC + 2:06.2
7. Πρόκοπ, Czech Ford, +3:16.8
8. Όστμπεργκ, M-Sport Ford, + 3:47.0
9. Αλ Κασίμι, Abu Dhabi Citroen, +4:43.9
10. Κούμπιτσα, Citroen DS3 RRC, +5:13.7

Νικητές ειδικών:

SS1: Ευγκένι Νόβικοφ
SS2: Ευγκένι Νόβικοφ
SS3: Γιάρι Λάτβαλα

Δείτε τι συνέβη στις SS1 και SS2 του αγώνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x