Επικαιρότητα

Νορβηγία: Συνελήφθη 17χρονος Ρώσος για τη μεταφορά εκρηκτικού μηχανισμού στο Όσλο

Δεν διευκρινίστηκε αν ήθελε να τοποθετήσει εντός της χώρας τη βόμβα ή αν επεδίωκε να τη μεταφέρει εκτός - Είχε αιτηθεί άσυλο

Στη σύλληψη ενός 17χρονου Ρώσου πολίτη, ο οποίος είχε αιτηθεί άσυλο, για τη μεταφορά εκρηκτικού μηχανισμού στον ηλεκτρικό του Όσλο, προχώρησαν οι νορβηγικές αρχές.

Ο νεαρός άνδρας δεν διευκρινίστηκε αν είναι το άτομο που τοποθέτησε τον εκρηκτικό μηχανισμό, ή αν σχετίζεται με τη συγκεκριμένη υπόθεση. Οι αρχές δεν έχουν, επίσης, διευκρινίσει αν σκόπευε να χρησιμοποιήσει εντός της χώρας τον μηχανισμό, ή αν προγραμμάτιζε να τον μεταφέρει εκτός συνόρων.

Οι ειδικοί περιέγραψαν τον μηχανισμό ως «πρωτόγονο» και «περιορισμένης δράσης». Οι αρχές αναζητούν τις πηγές προέλευσης των υλικών που χρησιμοποίησε και αν είχε συνεργούς.

Ο 17χρονος είναι ρωσικής καταγωγής και έχει αιτηθεί άσυλο, ενώ στη Νορβηγία προσήλθε το 2010, σε ηλικία 10 ετών, με την οικογένειά του. Επίσης, είχε ενταχθεί στα γκρουπ των φανατικών ισλαμιστών που υπάρχουν στη Νορβηγία.

Ο 17χρονος Ρώσος, πάντως, χθες αρνήθηκε ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με ισλαμιστές εξτρεμιστές, δήλωσε σήμερα ο δικηγόρος του Άασε Σίγκμοντ.

Νωρίτερα, η εφημερίδα VG έγραψε, επικαλούμενη πηγές, ότι ο 17χρονος βαρύνεται με υποψίες ότι είναι υποστηρικτής της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

«Αποστασιοποιείται από το Ισλαμικό Κράτος και τις εγκληματικές του δραστηριότητες» δήλωσε ο δικηγόρος στο τηλεοπτικό δίκτυο NRK, ενώ υπογράμμισε ότι ο πελάτης του αρνείται τα όσα του προσάπτουν, ότι δηλαδή υποστηρίζει τους εξτρεμιστές.

Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x