Επικαιρότητα

Νοσοκομείο Σαντορίνης: Υπολειτουργεί και ο κλιματισμός στα χειρουργεία

Το εύλογο ερώτημα είναι «γιατί άνοιξε τις πόρτες του το νοσοκομείο με τόση σπουδή αφού υπήρχαν τόσες ελλείψεις και τόσα προβλήματα

Το ένα μετά το άλλο αποκαλύπτονται τα προβλήματα του νοσοκομείου Σαντορίνης περί τις δύο εβδομάδες μετά τα εσπευσμένα εγκαίνιά του από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Μετά τις ελλείψεις σε προσωπικό, κυρίως ιατρικό, και τις διακομιδές περιστατικών σε άλλα νοσοκομεία που ξεκίνησαν με την πρώτη ημέρα λειτουργίας του και συνεχίζονται με...σταθερό ρυθμό, μία νέα δυσλειτουργία καθιστά αδύνατη τη διενέργεια χειρουργικών επεμβάσεων.

Όπως πληροφορείται το protothema.gr, υπάρχει πρόβλημα (και) με το σύστημα κλιματισμού στο χώρο των χειρουργείων, γεγονός που δεν επιτρέπει τη χειρουργική αντιμετώπιση περιστατικών μεσαίας και μεγάλης δυσκολίας.

Πηγές του νοσοκομείου υποστηρίζουν πως εκκρεμεί έλεγχος του κλιματιστικού συστήματος στα μέσα της επόμενης εβδομάδας και πως και αυτό το πρόβλημα θα επιλυθεί.

Στο εύλογο ερώτημα «γιατί άνοιξε τις πόρτες του το νοσοκομείο με τόση σπουδή αφού υπήρχαν τόσες ελλείψεις και τόσα προβλήματα;», απάντηση δεν δίδεται εύκολα από τα στελέχη του υπουργείου Υγείας. Καλύπτονται, ως φαίνεται, από το άλλοθι για τη δυσλειτουργία που έσπευσε να δώσει ο ίδιος ο κ. Αλέξης Τσίπρας την ημέρα των εγκαινίων του νοσοκομείου, ο οποίος παρατήρησε πως «κάποιοι θα πουν, μα εντάξει, δεν είστε έτοιμοι 100%, αλλά εμείς δεν περιμένουμε άλλο. Θα κοσκινίσουμε επιτέλους για να ζυμώσουμε και να φάμε ψωμί...».

Σε κάθε περίπτωση, βεβαίως, μέχρι την αποκατάσταση του προβλήματος με το σύστημα κλιματισμού οι διακομιδές των ασθενών που χρειάζονται χειρουργική αντιμετώπιση θα συνεχιστούν.

Χθες, καταγράφηκαν δυο περιστατικά που παραπέμφθηκαν για περίθαλψη και νοσηλεία σε νοσοκομεία της Κρήτης. Το πρώτο περιστατικό αφορούσε ηλικιωμένο ο οποίος είχε εκδηλώσει συμπτώματα πιθανού εμφράγματος και ο οποίος ενδεχομένως να χρειαζόταν καρδιοχειρουργική αντιμετώπιση.

Το άλλο περιστατικό αφορούσε έναν 25χρονο που έφερε ορθοπεδικά τραύματα μετά από τροχαίο. Κρίθηκε ότι ούτε αυτή η επέμβαση μπορούσε να πραγματοποιηθεί και διακομίστηκε στο νοσοκομείο Ηρακλείου. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα μία έγκυος είχε επισκεφτεί το νοσοκομείο για να γεννήσει, όμως ο τοκετός πραγματοποιήθηκε τελικά σε νοσοκομείο της Κρήτη.

Μάλιστα, σε σχετική καταγγελία η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) ανέφερε ότι το ίδιο συνέβη με ακόμη τέσσερις εγκύους που δεν εξυπηρετήθηκαν καθώς «το νοσοκομείο Σαντορίνης διαθέτει μόνο μια γυναικολόγο, ενώ δεν διαθέτει Αιμοδοσία και Νεογνολογικό Τμήμα».

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x