Η δραστηριότητα σε επίπεδο συγχωνεύσεων στον τραπεζικό κλάδο της ευρωζώνης πιθανόν να ανεβάσει ταχύτητα δεδομένης της ταχείας οικονομικής ανάπτυξης και της μείωσης των ‘κόκκινων’ δανείων, δήλωσε η επικεφαλής της τραπεζικής εποπτείας της ΕΚΤ Ντανιέλ Νουί σε πορτογαλική εφημερίδα.

«Νομίζω ότι με την ανάπτυξη να επιστρέφει και με την τεράστια δουλειά που γίνεται σε ό,τι αφορά τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, θα δούμε μια σειρά συγχωνεύσεων να πραγματοποιούνται εντός χωρών και διασυνοριακά», δήλωσε δήλωσε η Νουί στην εφημερίδα Publico.

Παράλληλα, υπεραμύνθηκε των προσπαθειών της ΕΚΤ να μειώσει τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, αλλά δήλωσε ότι οι νέες κατευθυντήριες γραμμές για τα ‘κόκκινα’ δάνεια ίσως να καθυστερήσουν για λίγους μήνες.

«Νομίζω ότι αυτή διαδικασία ανάλυσης θα πάρει ένα ή δυο μήνες», δήλωσε η Νουί. «Κατά συνέπεια είναι πολύ πιθανόν η εφαρμογή να καθυστερήσει κατά μερικούς μήνες».

«Ωστόσο, θα έλεγα ότι δεν αλλάζουν πολλά εάν αυτό συμβεί, ας πούμε την 1η Ιανουαρίου, την 1η Απριλίου ή την 1η Ιουνίου», δήλωσε, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει λόγος για καθυστέρηση πέραν του 2019.

Παρά την καθυστέρηση, η Νουί δήλωσε ότι μια ξεχωριστή πρόταση προκειμένου να αντιμετωπιστούν υφιστάμενα ‘κόκκινα’ δάνεια ύψους 800 δισεκ. ευρώ θα παρουσιαστεί το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, παρόλο που οι βασικές γραμμές της πρότασης δεν έχουν καθοριστεί ακόμα.

Πηγή: skai.gr

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ