Ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος ζήτησε από τις ΗΠΑ παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας όπως αποκάλυψε σήμερα η αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ που επισκέπτεται τη χώρα μας.
Η κ. Νούλαντ η οποία σήμερα έδωσε συνέντευξη Τύπου στην αμερικανική πρεσβεία είπε ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν μια «διαφανή και δίκαιη συμφωνία μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας για το προσφυγικό».
Αποφεύγοντας να κατονομάσει τον αξιωματούχο είπε ότι συναντήθηκε με άνθρωπο από το Μέγαρο Μαξίμου και δέχθηκε ελληνικό αίτημα παροχής αμερικανικής ανθρωπιστικής βοήθειας για το προσφυγικό.
Αναφορικά με το γεγονός ότι δεν συναντήθηκε με τον έλληνα υπουργό Εξωτερικών είπε ότι ήταν απροσχεδίαστο το ταξίδι της και πολύ επιβαρυμένο το πρόγραμμα του υπουργού.
Αναφερόμενη στην οικονομική κρίση είπε ότι τάσσεται υπέρ της ταχείας ολοκλήρωσης της αξιολόγησης και της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.
Πηγή: protothema.gr
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






