Ισπανία

Ντάγκλας… ο έκτος της Μπαρτσελόνα

Από τα ξημερώματα της Τετάρτης ο Ντάγκλας ανήκει κι επίσημα στο «κλαμπ» των έξι Βραζιλιάνων φουλ μπακ που έχει εντάξει στο δυναμικό της η Μπαρτσελόνα τα τελευταία χρόνια. Ποιοι είναι οι άλλοι.

Στο ρόστερ της Μπαρτσελόνα θα ανήκει πλέον κι επισήμως ο Ντάγκλας, με τον 24χρονο φουλ μπακ να υπογράφει εντός της εβδομάδας πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους Καταλανούς.

Με την έλευση του πρώην άσου της Σάο Πάουλο, οι «μπαλουγκράνα» αυτόματα συνεχίζουν μια εντυπωσιακή «παράδοση» που έχουν ξεκινήσει τα τελευταία δέκα χρόνια, εντάσσοντας στο δυναμικό τους Βραζιλιάνους φουλ μπακ, οι οποίοι πλέον έφτασαν τον υπ’ αριθμόν έξι!

Την αρχή πραγματοποίησαν οι Ζουλιάνο Μπελέτι και Σιλβίνιο το καλοκαίρι του 2004. Ο πρώτος θα παραμείνει έντονα χαραγμένος στη μνήμη των φιλάθλων του συλλόγου για το γκολ που έδωσε στην ομάδα το δεύτερο Champions League της το 2006. Όσο για τον δεύτερο, ήταν μέλος των ρόστερ δύο ευρωπαϊκών τίτλων (2005-2006, 2008-2009).

Επόμενος στην λίστα ήταν ο Ντάνιελ Άλβες (το 2008) που παραμένει μέχρι και σήμερα στους Καταλανούς, έχοντας αγωνισθεί σε 298 παιχνίδια με τη φανέλα τους. Την αμέσως επόμενη χρονιά, ακολούθησε ο Μάξουελ από την Ίντερ προκειμένου να ενδυναμώσει την αριστερή πτέρυγα των «μπλαουγκράνα».

Τελευταίος ήταν ο Αντριάνο που μεταγράφηκε από τη Σεβίλλη (όπως και ο Ντάνιελ Άλβες) το 2010 και ολοκλήρωσε την Πέμπτη του σεζόν ως παίκτης της Μπαρτσελόνα.

Επιμέλεια: Αντώνης Διβόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x