Επικαιρότητα

Ντάισελμπλουμ: «Εναπόκειται στην Ελλάδα αν θα κάνει δημοψήφισμα»

Η αβεβαιότητα που επικρατεί δεν είναι καλή ούτε για την Ελλάδα, ούτε για την ευρωζώνη, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Eurogroup

Εναπόκειται στην ελληνική κυβέρνηση αν θα αποφασίσει να οδηγήσει το λαό στις κάλπες για δημοψήφισμα σχετικά με τη συμφωνία με τους εταίρους-πιστωτές, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, στο Bloomeberg, λίγς μόνο ώρες μετά τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα, που μεταξύ άλλων δήλωσε πως τυχόν συμφωνία που θα υπερβαίνει τη λαϊκή εντολή των εκλογών, θα πρέπει να τεθεί στο λαό.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, ο κ. Ντάισελμπλουμ εξέφρασε εκ νέου την ελπίδα πως θα υπάρξει σύντομα συμφωνία μεταξύ των εταίρων και της ελληνικής κυβέρνησης. Ο κ. Τσίπρας έχει σημειώσει πως επιδιώκει την ολοκλήρωση της ενδιάμεσης συμφωνίας, που θα επιτρέψει την εκταμίευση χρημάτων στήριξης, έως τις 9 Μαΐου.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ τόνισε επίσης πως η αβεβαιότητα που επικρατεί δεν είναι καλή ούτε για την Ελλάδα, ούτε για την ευρωζώνη.

Τέλος, ο Ολλανδός ΥΠΟΙΚ επιβεβαίωσε πως θα ήθελε να υπηρετήσει και νέα θητεία στην προεδρία του Eurogroup, στον απόηχο της απόφασης της Ισπανίας να διεκδικήσει την προεδρία του σώματος.

Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x