Euroleague

Ντάνστον: «Σπανούλης και... Game Over»

«Όταν ο Σπανούλης σηκώθηκε για τρεις, σκέφτηκα... Game Over», δηλώνει στο sport-fm.gr o Μπράιαντ Ντάνστον για το θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Φενέρ. Χαμηλοί τόνοι για τη συνέχεια από τον Αμερικανό.

Στην αμυντική προσήλωση και αποτελεσματικότητα και στο γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έμεινε στη διεκδίκηση του αγώνα μέχρι τέλους απέδωσε τη νίκη κόντρα στη Φενέρμπαχτσε ο Μπράιαντ Ντάνστον, μιλώντας στο www.sport-fm.gr .

Αποστολή στην Κωνσταντινούπολη, Νίκος Ζέρβας

Ο Αμερικανός σέντερ των «ερυθρόλευκων», ανέλυσε τα «κλειδιά» της νίκης, τη συνέχεια του Top 16 της Ευρωλίγκας, τους τραυματισμούς και το μυστικό της ομάδας, αλλά και το τι σκέφτηκε όταν η μπάλα κατέληξε από τα χέρια του Σπανούλη στο καλάθι της τουρκικής ομάδας για το τρίποντο της νίκης στο τέλος.

Αναλυτικά, ο Μπράιαντ Ντάνστον μίλησε για:

-τη νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στη Φενέρ: «Περιμέναμε πως θα είναι σκληρή δοκιμασία με αρκετό… physical game. Είχαμε προετοιμαστεί για το επιθετικό τους παιχνίδι και προσπαθήσαμε να μειώσουμε τις έξτρα κατοχές που παίρνουν από τα επιθετικά ριμπάουντ. Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε εξαιρετικά και ελέγχαμε τον ρυθμό, αλλά όσο πέρναγε η ώρα γίνονταν καλύτεροι. Στο τέλος, έπαιξε μεγάλο ρόλο το ότι μείναμε κοντά στο σκορ όταν έκαναν το “ξέσπασμά” τους, δεν επηρεαστήκαμε από τον θόρυβο που δημιούργησε το κοινό, πήραμε τις σωστές αποφάσεις και… χαμογελάσαμε».

-το στοιχείο που έδωσε ώθηση για την επικράτηση: «Αναμφίβολα το να περιορίζεις μία ομάδα που πετυχαίνει 83 πόντους μέσο όρο στους 68 και μάλιστα στο σπίτι της είναι το “κλειδί”. Από τότε που ήρθε ο κόουτς Σφαιρόπουλος, η φιλοσοφία μας έχει αλλάξει και η άμυνα μας έχει ανέβει επίπεδο. Μας ζητάει να παίζουμε δυνατά και να περιορίζουμε τον αντίπαλο και αυτό κάνουμε. Είμαστε συγκεντρωμένοι σε κάθε παιχνίδι και προσπαθούμε να επιτεθούμε… αμυνόμενοι».

-τις επιπλέον δυσκολίες που έβαλαν οι τραυματισμοί των Λαφαγέτ και Πέτγουεϊ: «Είναι σκληρό να βλέπεις δύο συμπαίκτες σου να μην μπορούν να συνεχίσουν σε έναν αγώνα λόγο τραυματισμού. Σου αλλάζει εντελώς το πλάνο, αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός. Εύχομαι να γυρίσουν και οι δύο σύντομα κοντά μας και να μην είναι κάτι σοβαρό. Ένα από τα μυστικά της ομάδας, είναι το ότι έχει “βάθος” και όταν χρειαστεί ο ένας παίζει και για τον άλλον. Έχουμε μάθει στις δυσκολίες, μπορώ να πω ότι έχουμε “χτίσει” χαρακτήρα μέσα από αυτές».

-το πολύ καλό ξεκίνημα στο Top 16 και τις σκέψεις του για τη συνέχεια: «Δεν σκεφτόμαστε το 3-0. Είναι όντως σημαντικό με δύο εκτός έδρας νίκες, αλλά στόχος μας είναι το επόμενο παιχνίδι. Τώρα έχουμε ματς πρωταθλήματος και μετά θα αρχίσουμε να αναλύουμε το πλάνο μας για τον αγώνα με την Λαμποράλ Κούτσα που θα είναι εξίσου σημαντικό και δύσκολο. Έχουμε μπροστά μας πολλά παιχνίδια και ακόμα αρκετά πράγματα να κάνουμε. Θέλει υπομονή και δουλειά για να συνεχίσουμε έτσι. Για την ώρα, έχουμε ένα ψυχολογικό αβαντάζ και τίποτα περισσότερο».

-το τι σκέφτηκε όταν ο Σπανούλης πέτυχε το τελευταίο τρίποντο: «Σκέφτηκα… Game over (σ.σ. γελάει)».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x