Κώστας Νικολακόπουλος

Ντε Λα Μπέγια και Σισοκό, ένας δυνατός συναγωνισμός!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τη δεύτερη μεταγραφή του Ολυμπιακού.

• Ο Ολυμπιακός χρειάζονταν αριστερό μπακ. Και λογικά έκανε κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση, φέρνοντας τον Αλί Σισοκό.

• Λογικά γιατί…

• Πρώτον ο Ντε Λα Μπέγια είχε βγάλει τραυματισμό κι έμεινε δύο μήνες εκτός δράσης κι αυτό σίγουρα συνυπολογίζεται σε τέτοιες αποφάσεις.

• Δεύτερον ο Ομάρ, που θα μπορούσε να «ελευθερώσει» τον Φιγκέϊρας για τη θέση του αριστερού μπακ, έστω εναλλακτικά, έβγαλε δεύτερο τραυματισμό, με ενάμιση μήνα αποχή, πάνω στον προηγούμενο σοβαρό τραυματισμό του και τώρα που αρχίζει σιγά σιγά να μπαίνει στην προπόνηση (ολόκληρη ακόμη δεν έχει βγάλει) είναι φευγάτος, λόγω Μάρκο Σίλβα.

• Τρίτον, δεν είναι λύση να παίζει από αριστερά ο δεξιοπόδαρος Ρέτσος, που είναι άπειρος και στόπερ, όχι ακραίος μπακ. Το έκανε, όσο το έκανε, εναλλακτικά και βοήθησε το παιδί.

• Οπότε καλώς έκανε ο Ολυμπιακός και πήρε αριστερό μπακ. Να έχει δύο λύσεις, να υπάρχει συναγωνισμός μεταξύ δύο έμπειρων παικτών και στο τέλος της σεζόν το κλαμπ να αποφασίσει αν θα κρατήσει και τους δύο (Ντε λα Μπέγια, Σισοκό), τον ένα η, και κανένα!

• Ο Σισοκό θεωρητικά είναι μία επιλογή πολύ «δυνατή», ερχόμενος από Αγγλία κι έχοντας παίξει σε Πόρτο, Λιόν, Βαλένθια, Λίβερπουλ, Άστον Βίλα! Απλά για κάθε παίκτη το γήπεδο είναι ο καθρέφτης κι εκεί θα τον δούμε τον Γάλλο, που πάντως αν μη τι άλλο έχει περγαμηνές και μπορεί να αποτελέσει πολύ σημαντική προσθήκη.

• Βέβαια, μην περιμένει κανείς να καταθέσει τα όπλα ο Ντα Λα Μπέγια! Ο Ισπανός είναι σοβαρός αμυντικός, που ξέρει τη θέση του, μάχεται και βοηθάει και μπροστά, άσχετα αν περιμέναμε μάλλον περισσότερα πράγματα από αυτόν στο επιθετικό κομμάτι. Ειδικά μετά την επιστροφή από τον τραυματισμό του, δημιούργησε τέσσερα γκολ! Δύο στο Ολυμπιακός-Λεβαδειακός, ένα στο Ολυμπιακός-Αστέρας και ένα στο Πλατανιάς-Ολυμπιακός.

• Παρεμπιπτόντως, σε ένα φιλικό το καλοκαίρι, που ο Βίκτορ είχε βάλει αριστερό στόπερ τον Ντε Λα Μπέγια, ελλείψει άλλου, ο Ισπανός είχε παίξει τη θέση με εξαιρετική άνεση κι επιτυχία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x