Μουσική

Ντέιβιντ Μπόουι: Δύο χρόνια χωρίς τον χαμαιλέοντα όλων των τεχνών

Δύο χρόνια χωρίς τον Ντέιβιντ Μπόουι συμπληρώνονται σήμερα, 10 Ιανουαρίου. Πέθανε στις 10 Ιανουαρίου 2016, δύο μέρες μετά τα 69α γενέθλιά του.

Δύο χρόνια χωρίς τον Ντέιβιντ Μπόουι συμπληρώνονται σήμερα, 10 Ιανουαρίου. Πέθανε στις 10 Ιανουαρίου 2016, δύο μέρες μετά τα 69α γενέθλιά του και την κυκλοφορία του τελευταίου του άλμπουμ Blackstar, που δημιούργησε ως «δώρο αποχωρισμού» για τους φίλους και τους θαυμαστές του.

Το 1966, στις 15 Ιανουαρίου κυκλοφορεί το πρώτο τραγούδι («I can't stop thinking about me») που φέρει μια υπογραφή, η οποία έμελλε να αλλάξει την ιστορία της μουσικής. Ο άσημος νεαρός κύριος Ντέιβιντ Τζόουνς που μέχρι τότε προσπαθούσε με διάφορα σχήματα να συστηθεί μουσικά στο κοινό, είπε να εγκαταλείψει το κοινό επώνυμο που του έδωσε η μοίρα και να υιοθετήσει ένα ψευδώνυμο. Το Τζόουνς έγινε Μπάουι. Και η μουσική άλλαξε για πάντα.



Ο Mπάουι έζησε τη ζωή του καθημερινού οικογενειάρχη μαζί με την -από το 1992- σύζυγό του, Ιμάν, και την 17χρονη κόρη του Λέξι (από το ελληνικότατο Αλεξάνδρεια) είναι αυτός που τα μεγαλύτερα ονόματα της σημερινής μουσικής σκηνής αναφέρουν ως τον άνθρωπο που τους επηρέασε όσο κανείς με τη μουσική και τις μεταμορφώσεις του (από τη Μαντόνα και τη Lady Gaga μέχρι τον Ρόμπι Ουίλιαμς και τους U2).











Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x