Euro 2024

Ντεμπούτο και ανατροπή… όνειρο

Με τον Ρίκι Λάμπερτ να πραγματοποιεί ένα… ονειρικό ντεμπούτο, πετυχαίνοντας το νικητήριο γκολ, η Αγγλία επικράτησε 3-2 της Σκωτίας σε μια αναμέτρηση που βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ.

Το συγκρότημα του Γκόρντον Στράχαν πήρε δύο φορές το προβάδισμα με τους Μόρισον (11’) και Μίλερ (50’), αλλά τα «τρία λιοντάρια» βρήκαν τον τρόπο να απαντήσουν με τους Γουόλκοτ (29’) και Γουέλμπεκ (53’), πριν έρθει ο 31χρονος φορ της Σαουθάμπτον να κάνει το τελικό 3-2 στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα.

Βασικός αγωνίστηκε ο Γουέιν Ρούνεϊ, ο οποίος άφησε τη θέση του στον σκόρερ του τρίτου τέρματος της ομάδας του Ρόι Χότζον.

Περίπου 20.000 Σκωτσέζοι βρέθηκαν στις κερκίδες του κατάμεστου «Γουέμπλεϊ», στο φιλικό που διεξήχθει στο πλαίσιο των εορτασμών των 150 χρόνων από την ίδρυση της FA.

Το ματς:

Με διάθεση να αναλάβει από την πρώτη σέντρα τον έλεγχο της αναμέτρησης μπήκε στο ματς η Αγγλία, απειλώντας για πρώτη φορά την εστία του ΜακΓκρέγκορ μετά από μια συνεργασία των Μπέινς και Ρούνεϊ. Οι φιλοξενούμενοι πάντως ήταν αυτοί που πήραν «κεφάλι» στο σκορ, με τη μπάλα (μετά από εκτέλεση κόρνερ) να φτάνει στον Τζέιμς Μόρισον στο 11ο λεπτό και αυτός να «γράφει» το 1-0, σε μια φάση που φέρει ευθύνη ο Τζο Χαρτ. Η απάντηση των Άγγλων ήρθε 18 λεπτά αργότερα. Ο Κλέβερλι βρήκε με ωραίο τρόπο τον Γουόλκοτ στην πλάτη της άμυνας και ο φορ της Άρσεναλ, αφού απέφυγε τον Γουίτακερ, έφερε το ματς στα ίσια μέσα από την περιοχή. Μετά το γκολ οι γηπεδούχοι ανέλαβαν πλήρως τον έλεγχο του ματς, ωστόσο με την ολοκλήρωση του πρώτους μέρους οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν με το 1-1 στα αποδυτήρια, καθώς λανθασμένα δεν μέτρησε το γκολ του Ρούνεϊ, ως οφσάιντ λίγο πριν το φινάλε.

Με μια αλλαγή ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο για τα «τρία λιοντάρια», καθώς ο φρανκ Λάμπαρντ πήρε τη θέση του Τζακ Γουίλσιρ στο ματς. Οι φιλοξενούμενοι πάντως φρόντισαν νωρίς-νωρίς να βάλουν εκ νέου… δύσκολα στο συγκρότημα του Ρόι Χότζον,, με τον Κένι Μίλερ στο 50’ να αναγκάζει τον Χαρτ να μαζέψει για δεύτερη φορά τη μπάλα από τα δίχτυα του. Η Αγγλία ωστόσο βρήκε ξανά τον τρόπο να ισοφαρίσει. Αυτήν την φορά ήταν ο Ντάνι Γουέλμπεκ, ο οποίος χρειάστηκε μόλις τρία λεπτά για να κάνει το 2-2 με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Τζέραρντ. Στο 68’ ο Ρούνεϊ αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο, δίνοντας τη θέση του στον Ρίκι Λάμπερτ και ο επιθετικός της Σαουθάμπτον φρόντισε να κάνει το ντεμπούτο του… ονειρικό Τρία λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς ο 31χρονος άσος στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα έφερε… τούμπα το ματς, γράφοντας με το κεφάλι το 3-2, ενώ λίγο πριν το φινάλε είχε και δοκάρι!



Πηγή: England365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x