Ελλάδα

Ντεμπούτο Χριστοδούλου με Ολυμπιακό

Την πρώτη του εμφάνιση με την φανέλα του Ολυμπιακού θα κάνει, εκτός απροόπτου, στο αυριανό (27/1) παιχνίδι με τον Ηλυσιακό για την 15η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ ο Ανδρέας Χριστοδούλου.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Ανδρέας Χριστοδούλου απέκτησε και τυπικά την ελληνική υπηκοότητα, καθώς εκδόθηκε η ταυτότητά του, μετά από συντονισμένες ενέργειες της ΚΑΕ Ολυμπιακός. Ο Κύπριος γκαρντ που ενσωματώθηκε στο ρόστερ των πρωταθλητών Ευρώπης το καλοκαίρι, έπιανε θέση ξένου στο ρόστερ με αποτέλεσμα να μην έχει δικαίωμα συμμετοχής στις εγχώριες διοργανώσεις, αφού οι έξι θέσεις ήταν κατειλημμένες. Μετά από αυτή την εξέλιξη όμως, λογίζεται κανονικά σαν έλληνας, θα αγωνιστεί με τις Εθνικές ομάδες και πλέον ήρθε η ώρα για το επίσημο ντεμπούτο του με την «ερυθρόλευκη» φανέλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Μπαρτζώκας, έχει αποφασίσει να τον συμπεριλάβει για πρώτη φορά στην δωδεκάδα επίσημου αγώνα –είχε συμμετάσχει στα φιλικά προετοιμασία- στο αυριανό ματς με τον Ηλυσιακό στο ΣΕΦ για την 15η αγωνιστική, με στόχο να ξεκουράσει κάποιον από τους βασικούς (π.χ. Σπανούλης) και να τον ανταμείψει για τις προσπάθειές του στις προπονήσεις.

Εκτός από τον Χριστοδούλου, χρόνο συμμετοχής θα πάρει και ο νεοαποκτηθείς, Τζαμάριο Μουν. Ο Αμερικανός φόργουορντ ήταν στη δωδεκάδα του αγώνα της προηγούμενης εβδομάδας με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, αλλά δεν αγωνίστηκε, κάτι που θα γίνει κόντρα στον Ηλυσιακό, ώστε να μπει σιγά-σιγά σε ρυθμούς παιχνιδιών.

Νίκος Ζέρβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x